Συνάντηση Θέμη Μουμουλίδη με πολιτιστικούς φορείς και δημιουργούς στην Πτολεμαΐδα (ΦΩΤΟ)

By on 29/11/2016

Δημιουργία πρώτου Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας- Ανάδειξη μαρτυρικών χωριών – Διεκδίκηση Βιομηχανικού Ιστορικού Μουσείου – το αποτέλεσμα της συνάντησης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη με πολιτιστικούς φορείς και δημιουργούς στην Πτολεμαΐδα.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας, σε εξαιρετικό κλίμα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση για τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής, που διοργάνωσε ο Θέμης Μουμουλίδης. Στην συνάντηση παραβρέθηκε το σύνολο των καλλιτεχνικών ομάδων Εορδαίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον δήμαρχο Εορδαίας κ. Σάββα Ζαμανίδη και τον Περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Καρυπίδη.

Στην συνάντηση αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος, κατατέθηκαν σημαντικές προτάσεις και συμφωνήθηκε η ανάγκη δημιουργίας προϋποθέσεων, για την διεκδίκηση όσων η περιοχή Εορδαίας δικαιούται.

Συμφωνήθηκε πως είναι απαραίτητη η διαδικασία εξωστρέφειας της περιοχής με την καθιέρωση του Φεστιβάλ Εορδαίας – η πόλη γιορτάΖΕΙ. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη της Πτολεμαΐδας και της περιοχής Εορδαίας, στο διάστημα μεταξύ Καθαράς Δευτέρας και Κυριακής των Βαΐων.  Το πρώτο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 24 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2017. Στο τέλος της συνάντησης συγκροτήθηκαν η οργανωτική και καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ.

Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε πως η διεκδίκηση του Βιομηχανικού Ιστορικού Μουσείου και Πάρκου, στους χώρους των κτηριακών εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, είναι πλέον μονόδρομος για το μέλλον της περιοχής. Συμφωνήθηκε να ακολουθήσει επιστημονική ημερίδα με στόχο την ανάδειξη του σημαντικού αιτήματος της περιοχής αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η πόλη της Πτολεμαΐδας πρέπει να αποκτήσει σημαντικούς χώρους πολιτισμού,  όπως αξιοποίηση παλιών κινηματογράφων, εργοστασιακών και βιομηχανικών χώρων, καθώς και να ενθαρρυνθούν οι πρωτοβουλίες ιδιωτών για τη δημιουργία ομάδων και εναλλακτικών χώρων πολιτισμού.

Η ανάδειξη της ιστορίας των μαρτυρικών χωριών [Πύργοι, Μεσόβουνο, Ερμακιά] καθώς και η δημιουργία Μουσείου, είναι απαραίτητο να προχωρήσουν.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Οργανωτική και η Καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ, που θα αναλάβει να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο.

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: