Ρημάζει το προπονητήριο στίβου “Δ. Αραπογλίδης”

By on 27/03/2013


Μπάζει νερά μετά την πρόσφατη “συντήρηση” της στέγης του!

Σοβαρά προβλήματα έχουν προξενήσει στο Κλειστό Προπονητήριο Στίβου “Δημήτρης Αραπογλίδης” στην Πτολεμαΐδα, στο οποίο προπονούνται οι 150 αθλητές στίβου του «Αίολου Μακεδονίας» οι οποίοι φέρνουν πολλές διακρίσεις στην ομάδα και στην Πτολεμαΐδα και με πολλά ταλέντα στα τμήματα υποδομής, καθώς το νερό που μπάζει από τη στέγη του παλαιού κτηρίου, έχει προξενήσει πλέον σοβαρά προβλήματα και στο ξύλινο δάπεδο, με συνέπεια να απαιτείται πλέον ανακατασκευή και του δαπέδου.

Εκτός από το γεγονός ότι οι αθλητές κάνουν δρόμο σε ένα διάδρομο σπριντ ο οποίος είναι διάσπαρτος από πλαστικές λεκάνες, οι οποίες συγκεντρώνουν το νερό που στάζει από τη στέγη όταν βρέχει, σκοντάφτουν ενίοτε και στις λακκούβες που έχουν προκληθεί πλέον στο ξύλινο πάτωμα από τη διάβρωση σε διάφορα σημεία του γυμναστηρίου.

Έντονο προβληματισμό προξενεί μάλιστα στον αθλητικό κόσμο της Εορδαίας η μη αξιοποίηση του κτηρίου αυτού που μεταβλήθηκε σε γυμναστήριο- προπονητήριο πριν αρκετά χρόνια. Πρόκειται για την ακρίβεια για μια παλαιά αποθήκη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, άνω των 2.000τ.μ., στην είσοδο της πόλης από Κοζάνη (απέναντι από το Μουσείο Πτολεμαΐδας), η οποία είχε παραχωρηθεί το 2003 από το Υπουργείο Γεωργίας προς χρήση στην ομάδα στίβου, και για την οποία εκπονήθηκε πριν μερικά χρόνια μελέτη ανακαίνισης και αποκατάστασης από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η οποία ωστόσο ουδέποτε υλοποιήθηκε. Κι αυτό την ώρα που υπάρχουν αυξημένες αθλητικές ανάγκες στην Εορδαία οι οποίες πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, λένε οι παράγοντες της ομάδας, δόθηκε πέρσι ένα ποσό της τάξεως των 15.000 ευρώ προκειμένου να γίνει στεγανοποίηση της στέγης- αν και το προϋπολογισθέν ποσό ανέρχονταν σε 45.000 ευρώ, αλλά δεν επαρκούσε, με αποτέλεσμα η στέγη να εξακολουθεί να βάζει νερά που τρέχουν μέσα στο κτήριο. «Είναι σαν να δίνει ασπιρίνη σε καρκινοπαθή», σημείωσαν χαρακτηριστικά. Η διάβρωση της τσιμεντένιας στέγης είναι μάλιστα τόσο προχωρημένη που το ταβάνι ξεφλουδίζεται και πέφτουν κομμάτια μέσα στο προπονητήριο, ενώ εξωτερικά είναι ορατός ο οπλισμός της, αφού έχει φύγει το τσιμέντο και βλέπει κανείς σίδερα που εξέχουν.

Ωστόσο δεν υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον από την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης και την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- που αποτελούν συνέχεια της π. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, για τη διάθεση κονδυλίου για την ανακατασκευή του κτηρίου που μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αφορούν στον κλασσικό αθλητισμό στην Εορδαία, μια περιοχή με αξιοσημείωτη παρουσία και επιτυχίες στο στίβο.

Η μόνη εκκρεμότητα για να ξεκολλήσει το έργο αποκατάστασης του κτηρίου, για το οποίο όπως προαναφέρθηκε έχει εκπονηθεί ήδη μελέτη ανακατασκευής, είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, όπως δηλώνουν παράγοντες της ομάδας, ενώ είχε ολοκληρωθεί η μελέτη, καθυστέρησε ο διαγωνισμός του έργου τα τελευταία 5 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πλέον αδιέξοδο και να αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος χώρος σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, καθώς καθημερινά παρατηρούνται νέες φθορές και καταστροφές στο κτήριο, το οποίο σημειωτέον αναγέρθηκε το 1970 και έχει άμεση ανάγκη από ένα σοβαρό λίφτινγκ.

Οι προπονητές και η διοίκηση του «Αίολου Μακεδονίας» δεν παρέλειψαν να επισημάνουν τη συμπαράσταση που είχε η ομάδα στο παρελθόν από τη δημοτική αρχή, τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης και τη ΔΕΗ. Υπογράμμισαν ωστόσο την ανάγκη κινητοποίησης προκειμένου να αξιοποιηθεί το υπάρχον κτήριο- προπονητήριο, πράγμα που απαιτεί την άμεση επικαιροποίηση της μελέτης και την εξεύρεση κονδυλίου για υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του κτηρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, λένε, σε λίγο καιρό το κτήριο θα είναι ακατάλληλο για χρήση και θα έχει τη μοίρα του παλαιού κτηρίου που βρίσκεται στο χώρο του σταδίου ρίψεων (σε έκταση του πρώην Κέντρου Παιδικής Μέριμνας), το οποίο έχει κριθεί επικίνδυνο και κατεδαφιστέο, αλλά είναι άγνωστο για ποιο λόγο δεν έχει κατεδαφιστεί ακόμη.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: