Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου -Στόχοι Και Δράσεις

By on 02/04/2012
ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΝΔΟΥΟ Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου Βέργος Στέργιος, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα  μέσα ενημέρωσης.

 

Ο κ. Βέργος αναφέρθηκε στη στρατηγική και τους στόχους του Φορέα, κάνοντας σύντομη αναφορά … στον απολογισμό του έτους 2011 καθώς και στον προγραμματισμό του έτους 2012.

 

Πηγή:westtvnews.gr

 

Ανέλυσε λεπτομερώς τις δράσεις που πρόκειται να αναλάβει ο Φορέας κατά την τρέχουσα περίοδο, με έμφαση στις μελέτες – έργα αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού των Κέντρων Πληροφόρησης, με ειδική αναφορά στο Κ.Π. Μαυραναίων, την μελέτη καταγραφής τύπων οικοτόπων και ειδών, καθώς και στην μελέτη – έργο αειφορικής πιστοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών του Εθν. Πάρκου Β. Πίνδου.

 

Στη συνέχεια, δέχθηκε ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, καθώς και για την έδρα του Φορέα.

 

Απαντώντας, ο Πρόεδρος διευκρίνισε πως το Δ.Σ. του Φορέα γνωμοδότησε θετικά για τον εκσυγχρονισμό και την συμπληρωματική απαραίτητη ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου, μια ανάπτυξη όμως που θα είναι συμβατή με το περιβάλλον, τις ιδιαιτερότητες και τον φυσικό πλούτο, που η Βόρεια Πίνδος και ειδικότερα, η Βασιλίτσα διαθέτει.

 

Σε σχέση με την έδρα και την εγκατάσταση λειτουργίας της διοικητικής υπηρεσίας του Φορέα, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η έδρα παραμένει στα Γρεβενά, η κεντρική διοικητική υπηρεσία όμως στεγάζεται και λειτουργεί στους Ασπραγγέλους του Κεντρικού Ζαγορίου. Το θέμα, βέβαια, αυτό κρίθηκε το 2007, όταν η Ήπειρος εμφανίστηκε πιο έτοιμη για να φιλοξενήσει τον Φορέα, παραχωρώντας του τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές (τρία νεόκτιστα κτίρια). Η ανάπτυξη του Φορέα στη συνέχεια, ήταν ίσως ετεροβαρής (υποδομές, προσωπικό, προβολή κ.ά.), κάτι για το οποίο υπάρχει δικαιολογημένη δυσαρέσκεια από την πλευρά των Γρεβενών.  Ωστόσο, στο πλαίσιο του ΔΣ, γίνεται προσπάθεια οι όποιες δυσαρμονίες να αμβλυνθούν και να αποκατασταθεί η ισορροπία στην περαιτέρω ανάπτυξη του Φορέα.

 

Τέλος, τόνισε πως η Πίνδος πρέπει να ενώνει τις δύο περιοχές, δεδομένου ότι η ανάπτυξη και των δύο περιοχών ακουμπά σε αυτή και ενδυναμώνεται μέσα από ενιαίο σχεδιασμό και δράση. Τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει ο Φορέας Διαχείρισης, ο οποίος όμως χρειάζεται τη στήριξη και συνέργεια των τοπικών πληθυσμών, των διαφόρων άλλων κοινωνικών και οικονομικών ομάδων και φορέων.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: