Πόσα χρώματα μπορεί να έχει μια παραλία;

By on 14/06/2013

Οι πιο πολύχρωμες παραλίες του κόσμου

Travel photo: Artiste.gr

 

Ξεχάστε τις ζαχαρένιες αμμουδιές και τη λευκή άμμο. Κάναμε το γύρο του πλανήτη και βρήκαμε τις πιο πολύχρωμες παραλίες. Ροζ, πράσινες, πορτοκαλί…

Wai’anapanapa State Park, Maui, Hawaii

H πιο μαύρη παραλία του κόσμου. Το χρώμα της το οφείλει στη λάβα και στη δραστηριότητα των ηφαιστείων που είναι ενεργά. Η ομορφιά της γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή από τη πυκνή βλάστηση που σε κάποια σημεία της φτάνει μέχρι τα κύματα.

 

Black Sands Beach, Shelter Cove, California
Είναι η πιο μεγάλη και απείραχτη παραλία των ΗΠΑ και γι’ αυτό είναι στέκι των σέρφερ. Τα μαύρα της βότσαλα κάνουν ιδανικό κοντράστ με τα τεράστια ολόλευκα κύματα και τους αφρούς.

Rainbow Beach, Fraser Island, Australia

Στην άμμο της αποτυπώνονται περισσότερο από 70 διαφορετικά χρώματα. Οφείλονται στη διάβρωση που έχουν υποστεί οι βράχοι της, σε συνδυασμό με τις χρωματικές ουσίες που αποβάλουν τα φυτά της περιοχής. Ο χώρος γύρω από αυτή ανήκει σε περιβαλλοντολογικό πάρκο που φέρει το όνομα της και είναι σίγουρα η πιο διάσημη παραλία του νησιού Fraser.

 

Ramla Bay, Gozo, Malta
Μπορεί να μην είναι τόσο δραματική όπως μια μαύρη ή μια κόκκινη παραλία, ξεχωρίζει όμως για το έντονο χρυσό-πορτοκαλί της χρώμα και δεν μοιάζει με καμιά άλλη.

Papakōlea Beach, South Point, Hawai

Είναι γνωστή ως η Πράσινη Παραλία ή Mahana. Φυσικά, το όνομα της το έχει κερδίσει από το παράξενο χρώμα της αμμουδιά της που είναι όντως πράσινο. Είναι μια από τις δυο μοναδικές στο κόσμο με αυτή την απόχρωση-η άλλη βρίσκεται στα νησιά Γκαλαπάγκος.
  

Pink Sands, Harbour Island, Bahama

Η επιφάνεια του νησιού Harbour δεν ξεπερνά τα τρία μίλια στο μάκρος και το ένα μίλι στο πλάτος. Το απαλό ροζ στις παραλίες του το οφείλει στο συνδυασμό της άσπρης άμμου με το κόκκινο κέλυφος από ένα μονοκύτταρο θαλάσσιο οργανισμό.

 

Hyams Beach, Jervis Bay, Australia

Μπορεί να μην είναι πολύχρωμη αλλά είναι η παραλία με την πιο λευκή άμμο του κόσμου, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες. Οι ντόπιοι λένε πως το φως του ήλιου αποκτά τέτοια δύναμη που μπορεί να σε τυφλώσει ή να σε τρελάνει με τη καθαρότητα του.

 

arttravel.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: