Πώς γιόρταζε η Κοζάνη παλιά την Αποκριά – Δείτε μοναδικές φωτογραφίες! (του Αργύρη Καλιανιώτη)

By on 17/02/2018

Το 1982 ανέλαβε Δήμαρχος ο Γιάννης Παγούνης και το Δ.Σ. διέθεσε αρκετά λεφτά για την αναβίωση της αποκριάς . Υπήρχαν οι παλιοί πυρήνες οι φανοί και έγιναν ταυτόχρονα νέες προσπάθειες από ομάδες που τα μέλη τους ξεπερνούσαν τα όρια της γειτονιάς.Τότε έγιναν οι Κσμιρτζήδις οι Ξικλιαστιά’ι’δις και οι Μουκαέτ’δις .

apokries palia 2

Οι Μουκαέτ’δις ήταν ήταν όλοι νεαροί με εμπειρία στα καρναβάλια από κούνια .

apokries palia 3

Οι αδερφοί Διάφα Σάββας Χρήστος Ντιόντιος ο ξάδερφος Μπίλης και οι γειτόνοι Τόλης και Αργύρης επανδρώναμε τα άρματα του Ν.Διάφα απο 5 χρονών.

Με συμμετοχή φίλων και φίλων των φίλων που θα ζήλευε σήμερα και τo f b κατασκευάσαμε στο κτήμα Χαδιώ στον Κασλά 12 άρματα μα θέμα Ολυμπιακοί αγώνες .

apokries palia 4

Το κόστος των υλικών των 12 αρμάτων ανέλαβε ο Δήμος και έφτασε στις 120.000 δραχμές .

Το κόστος των μεζέδων του ενός μήνός που κράτησε η κατασκευή έφτασε στο 1.250.000 δραχμές πλέον των προσφορών των εμπόρων της πόλης μας σε είδος και το ανέλαβαν τα μέλη .


apokries palia 5

Είχαμε και διεθνή συμμετοχή Αγγλων καθηγητών των φροντιστηρίων της πόλης με διερμηνέα την ξαδέρφη Ματίνα που κόλλησε και μικρόβιο και δεν θεραπεύτηκε μέχρι σήμερα .

 

apokries palia 6


Με θερμοκρασία -17 έγιναν τα εγκαίνια του εργαστηριου στον Κασλά από από τον Δήμαρχο Γιάννη Παγούνη και την σύσσωμη παρουσία του Δ.Σ. ….. Θα έχει και συνέχεια … και φωτο

Η  Συνέχεια ΕΔΩ

One Comment

  1. Pingback: Πώς γιόρταζε η Κοζάνη παλιά την Αποκριά - giapraki.com

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: