Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι φόβοι των παιδιών

By on 16/07/2016

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα, καταστάσεις και άνθρωποι που προκαλούν αναστάτωση στην πλειονότητα των παιδιών. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει τους κυριότερους για να μπορέσετε να λάβετε τα μέτρα σας στο μέτρο του δυνατού:

Σκοτάδι: Όλα τα παιδάκια φοβούνται το σκοτάδι. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι κάποια ηλικία δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς φωτάκι νυκτός. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο φόβος είναι τέτοιος που πιστεύουν ότι στην ντουλάπα ή κάτω από το κρεβάτι κρύβονται τέρατα και φαντάσματα.

Αποχωρισμός: Φόβος και τρόμος κυριεύει τα παιδιά και μόνο στη σκέψη ότι οι γονείς τους θα τα εγκαταλείψουν. Πρακτικά δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, όμως καλό θα ήταν μέχρι κάποια ηλικία να ενημερώνετε το μικρό σας ότι θα λείψετε από το σπίτι και θα επιστρέψετε το συντομότερο. Το άγχος του αποχωρισμού εκδηλώνεται σε πολλές ακόμα συγκυρίες, λόγου χάρη την πρώτη μέρα στο σχολείο κτλ.

Ζώα: Πέρα από τους σκύλους που είναι κλασικός φόβος των παιδιών, πολλά από αυτά νιώθουν αποστροφή για πολλά ακόμα ζωάκια τα οποία δεν τους είναι οικεία. Μπορεί, για παράδειγμα, ένα παιδί να τρομάξει με το καναρίνι ή το χρυσόψαρο που αγοράσατε ή με διάφορα ζωάκια που θα δει στο ζωολογικό κήπο.

Άγνωστα πρόσωπα: Όσο πιο μικρό είναι ένα παιδί, τόσο πιο πολύ φοβούνται ανθρώπους που δεν έχουν αντικρύσει πάλι ή έστω ελάχιστες φορές. Όταν λοιπόν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο, φροντίστε να εξασφαλίσετε τις προϋποθέσεις για να βοηθήσετε το μικρό σας να χαλαρώσει. Το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό θα το κρίνετε εσείς, με βάση την εκάστοτε περίπτωση.

Φωνές-θόρυβοι: Είτε μιλάμε για τον ήχο μιας ηλεκτρικής συσκευής, είτε για πλανόδιο πωλητή, είτε οτιδήποτε άλλο το παιδί συνταράσσεται και μπορεί να βάλει τα κλάματα. Ό,τι μπορείτε να αποφύγετε, το αποφεύγετε, αλλιώς προσπαθήστε να το βοηθήσετε να εξοικειωθεί μέσω προκαταβολικής ενημέρωσης με θορύβους που είναι αναπόφευκτοι.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: