Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Σάββατο 17/12/05

By on 17/12/2005

Εκοιμήθη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος

Εκοιμήθη σήμερα σε ηλικία 85 ετών ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία του στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου ΠτολεμαÀδας. Ο μητροπολίτης Αντώνιος κατά κόσμων Κόμπος γεννήθηκε το 1920 στο Άργος της Πελοποννήσου. Ήταν απόφοιτος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακά στην Οξφόρδη και το Παρίσι. Διετέλεσε καθηγητής και διευθυντής ιερατικών σχολών. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 1967.Εξελέγη μητροπολίτης το 1974.

Έναρξη προγράμματος για την διαχείριση της ποιότητας του αέρα με την βοήθεια δορυφορικών πληροφοριών

Γενική πολιτική για την καταγραφή της ποιότητας του αέρα στην Δυτική Μακεδονία, ξεκινά από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Life – Environment”. Το πρόγραμμα με τίτλο “Διαχείριση της Ποιότητας του Αέρα με τη Βοήθεια Δορυφορικών Πληροφοριών” χρηματοδοτείται με 2 εκατομμύρια ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε τρεισήμισι χρόνια. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιος Γκανάτσιος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες Παρασκευή, είπε πως θα τοποθετηθούν ειδικά συστήματα ελέγχου σε ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία και στην FYROM, τα οποία μέσω δορυφόρων θα δίνουν στοιχεία για την ποιότητα του αέρα, τους αέριους ρύπους, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν στοιχεία και για την εκπόνηση μελετών επιπτώσεων των ρύπων στο έδαφος και στους κατοίκους. Το πρόγραμμα “Διαχείριση της ποιότητας του αέρα με τη βοήθεια δορυφορικών πληροφοριών” θα είναι το θέμα ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο αμφιθέατρο “Σπύρος Αρσένης” στην Κοζάνη, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί.

Συνέχεια στον “πόλεμο” ανακοινώσεων για την Ζ.Ε.Π. του Δήμου Κοζάνης

Κατάφερε με την τελευταία ανακοίνωσή της για την Ζ.Ε.Π. η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κα Άννα Νανοπούλου να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για το ότι δεν έχει κανέναν απολύτως δισταγμό να αμαυρώσει την εικόνα του Δήμου Κοζάνης, αναφέρει στην γραπτή απάντησή του ο πρόεδρος της ΔΕΠΕΠΟΚ κ. Λάζαρος Μαλούτας. Ο κ. Μαλούτας συνεχίζει στην γραπτή απάντησή του, λέγοντας πως για την Ζ.Ε.Π. η κα Νανοπούλου χρησιμοποιεί ασύστολα ψεύδη και ανακρίβειες, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προσωπικά της συμφέροντα, αλλά και μικροσυμφέροντα των όσων κρύβονται πίσω της.

Χριστουγεννιάτικος χορός

Χριστουγεννιάτικο χορό διοργανώνει σήμερα Σάββατο στις 9 το βράδυ στο οικογενειακό κέντρο Μπόρα – Μπόρα στην Κοζάνη, ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Νομού Κοζάνης “Ο Αιμιλιανός”. Στην εκδήλωση θα είναι η ορχήστρα του Απόστολου Κασιάρα.

Μέτρα για την αγορά στην Κοζάνη ενόψει των εορτών

Δωρεάν μετακίνηση με τα μίνι μπας στην Κοζάνη θα γίνεται μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου του 2006 κάθε μέρα από τις 5 το απόγευμα έως και τις 10 το βράδυ, ενώ ισχύει έκπτωση της τάξεως του 40% σε όλα τα ιδιωτικά πάρκινγκ αυτοκινήτων της πόλης της Κοζάνης κατά τις ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Τα παραπάνω μέτρα αποφάσισε ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κατά τις ημέρες των εορτών.
Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων των πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας ξεκινά από σήμερα Σάββατο, οπότε τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν σήμερα και αύριο Κυριακή σε συνεχές ωράριο ενώ από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά πρωί και απόγευμα για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

Εθελοντική αιμοδοσία

Την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο νεοσύστατος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, σε συνεργασία με το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία θα πρέπει να απευθυνθούν στο τμήμα αιμοδοσίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή από τις 9 το πρωί έως και τη 1:30 το μεσημέρι. Μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο γραμματέας του συλλόγου Θόδωρος Τσαουσίδης προέτρεψε τον κόσμο να συμμετάσχει στην αιμοδοσία καθώς οι ανάγκες στην περιοχή ξεπερνούν τις 7.000 μονάδες ετησίως ενώ όπως δήλωσε αίμα μπορούν να προσφέρουν μέλη και μη μέλη του συλλόγου. Με το σύνθημα ''Δώσε αίμα χάρισε ζωή κάθε οικογένεια και ένας αιμοδότης'' στο ξεκίνημά του ο σύλλογος και με εβδομήντα εγγεγραμμένα μέλη διοργανώνει την πρώτη αιμοδοσία.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: