Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Σάββατο 10/12/05

By on 10/12/2005

Οι έλληνες αγρότες δεν χρειάζεται να ανησυχούν

«Η Ε.Ε δίνει για πρώτη φορά στρατηγικές κατευθύνσεις για την αγροτική ανάπτυξη σε τρεις άξονες που αφορούν την ανταγωνιστικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και την ευρύτερη ανάπτυξη του αγροτικού χώρου». Παράλληλα υπάρχει μια νέα μεθοδολογική προσέγγιση τύπου LEADER δεδομένου ότι βοηθά στην ανάπτυξη και του τοπικού δυναμικού. Αυτό είναι το σχεδιάγραμμα της Ε.Ε για την αγροτική ανάπτυξη για την επόμενη επταετία 2006-2013 όπως επεσήμανε χθες στην έναρξη του διήμερου συνεδρίου που διοργανώνει η ΑΝΚΟ Α.Ε στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα με θέμα «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και ποιοτικά προϊόντα» ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Αθανάσιος Χρηστίδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστούν οι χρηματοδοτήσεις όλων των διαρθρωτικών πολιτικών της Ε.Ε., ενώ οι αγρότες δεν χρειάζεται να ανησυχούν, αφού τους δίδεται η ευκαιρία να επωφεληθούν από το νέο πλαίσιο και να επενδύσουν στο μέλλον τους. Από την πλευρά του Νομάρχης Κοζάνης κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης τόνισε ότι στόχος του συνεδρίου και της νέας ΚΑΠ είναι η αλλαγή σελίδας στον πρωτογενή τομέα με κατεύθυνση μια σύγχρονη και πολυλειτουργική γεωργία. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα με εισηγήσεις σημαντικών επιστημόνων στα θέματα της ποιότητας παραγωγής, εφαρμογής της νέας ΚΑΠ και της διάχυσης της πληροφορίας.

Σε καλό δρόμο το ενδεχόμενο κατασκευής σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 200 MW στο Αμύνταιο

Θετικός στο ενδεχόμενο εκποίησης δημοτικής έκτασης 370 στρεμμάτων προκείμένου να κατασκευαστεί σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 200 MW με μικτή καύση λιγνίτη και αγροτικής βιομάζας εμφανίστηκε μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Λιάσης. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αμυνταίου υπάρχει μια σοβαρή επενδυτική πρόταση από πολυεθνική εταιρεία προϋπολογισμού 250 εκ. ευρώ για κατασκευή του σταθμού κοντά στον ΑΗΣ Αμυνταίου η οποία θα υλοποιηθεί εφόσον η πολυεθνική εταιρεία λάβει άδεια παραγωγής από την ΡΑΕ και εφόσον ύστερα από διεξοδική επιστημονική μελέτη και λαϊκή συνέλευση στο Δήμο Αμυνταίου αποφασιστεί η υλοποίηση της επένδυσης. Η κατασκευή πάντως του έργου που θα διαρκέσει δυο χρόνια εφόσον δοθεί το πράσινο φως θα δημιουργήσει σε πρώτη φάση 500-600 θέσεις εργασίας και στην λειτουργία του 100 τακτικές θέσεις απασχόλησης.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γηροκομείο Κοζάνης

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γηροκομείο Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. Την γιορτή διοργανώνουν το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και ο Χορευτικός όμιλος Κοζάνης.

Τακτική Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Κοζάνης- Σερβίων

Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί ο Αγροτικός Καπνικός Συνεταιρισμός Κοζάνης- Σερβίων, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βαθυλάκκου, στο καφενείο του Μεχτερίδη. Κύριο θέμα συζήτησης είναι το μέλλον της καπνοκαλλιέργειας στα όρια ευθύνης του Συνεταιρισμού, μετά την αναθεώρηση της ΚΟΑ καπνού.

Συνελήφθη για κλοπές στην Καστοριά

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς συνέλαβαν έναν αλβανό υπήκοο ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης εισήλθε σε δύο καταστήματα στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 15 στην πόλη της Καστοριάς, με σκοπό τη διάπραξη κλοπής. Ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και ο δράστης συνελήφθη από Αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο. Κατά την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς, ο δράστης ομολόγησε ότι από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι και σήμερα διέπραξε δέκα κλοπές σε καταστήματα της πόλης της Καστοριάς και μια στο Κωσταράζι. Σημαντικό μέρος των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στο σπίτι του δράστη σε νομότυπη έρευνα, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες. Μέρος αυτών που δεν αναγνωρίστηκαν φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς.

Γιορτή Τσιγαρίδας στο Δήμο Νεάπολης

Γιορτή Τσιγαρίδας για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνει ο Δήμος Νεάπολης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Μολόχας. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μολόχας. Όλοι όσοι παραβρεθούν θα απολαύσουν άφθονες τσιγαρίδες και πολλά άλλα πλούσια εδέσματα τα οποία θα συνοδεύονται από άφθονο κρασί. Στην εκδήλωση θα χορέψει με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής ορχήστρας ο Ποντιακός Σύλλογος Νεάπολης.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: