Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Σάββατο 03/12/05

By on 03/12/2005

Δήλωση Πάρι Κουκουλόπουλου για προϋπολογισμό

«Η πρώτη ανάγνωση του προϋπολογισμού επιφυλάσσει δύο οδυνηρές εκπλήξεις: Πρώτον μειώνεται η τακτική επιχορήγηση των δήμων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και δεύτερον απουσιάζει κάθε πρόβλεψη για τους συμβασιούχους που μονιμοποιήθηκαν (και μονιμοποιούνται) οδηγώντας συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων κυριολεκτικά σε αδιέξοδο, όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους σχολικούς φύλακες και τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Η απόσταση από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις δεν είναι απλά προφανής αλλά κραυγαλέα». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Να αντικατασταθεί ο ΑΗΣ Πτολεμαϊδας και να μετεγκατασταθεί η Μαυροπηγή, ζητά ο βουλευτής Νομού Κοζάνης κ. Γιάννης Βλατής

Την αναγκαιότητα της αντικατάστασης των παλαιών και ασύμφορων πλέον λιγνιτικών μονάδων της Πτολεμαϊδας, τόνισε στην ομιλία που πραγματοποίησε στη Βουλή ο βουλευτής του Νομού Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Βλατής. Κατά την ομιλία του ο κ. Βλατής, επεσήμανε την απουσία κυβερνητικής βούλησης για την πραγματοποίηση αυτής της απαιτούμενης επένδυσης, αφού δεν έχει παρουσιαστεί κανένας σχεδιασμός για κάτι τέτοιο. Παράλληλα, με την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων μονάδων, ο κ. Βλατής ζήτησε από το βήμα της Βουλής και την άμεση μετεγκατάσταση του συνοικισμού της Μαυροπηγής που αφενός έχει χάσει τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της από την επέκταση των ορυχείων της ΔΕΗ και αφετέρου έχει περικυκλωθεί από αυτές με τους κατοίκους της να βιώνουν συνθήκες τριτοκοσμικών χωρών.

Θέσεις του Κ.Κ.Ε. για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Οι θέσεις του Κ.Κ.Ε. για την Τοπική Αυτοδιοίκηση” με ομιλητή τον κ. Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του κόμματος, σήμερα Σάββατο στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Σήμερα Σάββατο το βράδυ, θα δοθεί συνεστίαση για τα 87 χρόνια από την ίδρυση του Κ.Κ.Ε. στο οικογενειακό κέντρο “Διόνυσος” στο Σιόποτο Κοζάνης, στην οποία θα παρευρίσκεται και ο κ .Σπύρος Χαλβατζής.

Επανάληψη προκήρυξης για τα 88 οικόπεδα της ΖΕΠ Δήμου Κοζάνης

Την επανάληψη της προκήρυξης και για τα 88 οικόπεδα της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας του Δήμου Κοζάνης, με εξάμηνη παράταση και με τμηματική διενέργεια διαγωνισμού, δηλαδή ξεχωριστά για κάθε οικόπεδο, μετά από εκδήλωση έμπρακτου ενδιαφέροντος με έκδοση εγγυητικής επιστολής, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης, σε πρόσφατη συνεδρίασή του. Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η αύξηση του χρονικού περιορισμού των 6+1 χρόνων για την ολοκλήρωση της κατασκευής οικήματος στα οικόπεδα της ΖΕΠ στα 10 χρόνια.

Τμήματα ΤΕΙ και στην Πτολεμαϊδα ζήτησε το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας

Επίσκεψη στον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Γκανάτσιο, έκανε το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας, με αίτημα την ίδρυση και λειτουργία τμημάτων ΤΕΙ στην Πτολεμαϊδα. Ο κ. Γκανάτσιος, δήλωσε ότι το κτίριο που υπέδειξε ο Δήμος Πτολεμαϊδας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την στέγαση τμημάτων ΤΕΙ, ενώ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας κ. Αναστάσιος Τσιλφίδης, φανερά εκνευρισμένος δήλωσε ότι αισθάνεται ντροπή για τους χειρισμούς των Δημοτικών Αρχών στο θέμα της λειτουργίας ΤΕΙ στην Πτολεμαϊδα και ακόμη ότι η εικόνα που παρουσίαζαν στους πολίτες, ήταν παραπλανητική

Την Κυριακή τα εγκαίνια του ΙΕΚ στο Νεστόριο Καστοριάς

Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθούν από τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΟΤΕΚ Κωνσταντίνο Κουσκούκη τα εγκαίνια του ΙΕΚ ορεινού Τουρισμού που λειτουργεί στο Δήμο Νεστορίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 11 το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του εστιατορίου της Μαθητικής Εστίας Νεστορίου, ενώ θα εγκαινιαστεί και ο ξενώνας της Μαθητικής Εστίας του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ Αντωνάκο.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: