Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 29/11/05

By on 29/11/2005

Συμφωνία με Γάλλους υπέγραψε ο Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης

Στην υπογραφή συμφωνίας με εταιρεία στην Γαλλία προχώρησε χθες ο Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης προκειμένου να προωθηθεί και στην συγκεκριμένη αγορά το προϊόν της γης της Κοζάνης σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά. Στην Γαλλία βρέθηκε η διοίκηση του Συνεταιρισμού με επικεφαλής του κ. Νίκο Πατσιούρα αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δια του γενικού γραμματέα της κ. Ανδρέα Λεούδη, ώστε να υπάρχει και η συνδρομή του ελληνικού κράτους στην προσπάθεια των κροκοπαραγωγών να προωθηθεί σε όλη την Ευρώπη το προϊόν τους.

Ευχές για την ονομαστική του εορτή, θα δεχθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2005, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης

Ευχές για την ονομαστική του εορτή, θα δεχθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2005, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, από τις 11.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα, στο γραφείο του στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, στην περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ο 30χρονος ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ

Λίγες ημέρες μετά την απαγγελία κατηγορίας για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού» και ένα 48ωρο πριν προσέλθει στην ανακρίτρια για να απολογηθεί, ο 30χρονος από την επαρχία Εορδαίας, μέχρι πρότινος μάρτυρας κλειδί για την υπόθεση του εγκλήματος της Βλάστης, με δηλώσεις του στον «Π» υποστηρίζει την αθωότητά του.
Όπως είναι γνωστό η ανακρίτρια Κοζάνης έδωσε προθεσμία μιας εβδομάδας στον δεύτερο κατηγορούμενο για το φόνο της 15χρονης Τριανταφυλλιάς Αντωνιάδου-ο πρώτος κατηγορούμενος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό-οπότε θα διαβεί την πόρτα της ανακρίτριας για να απολογηθεί, στις 11 π.μ. την Τρίτη 29 τρέχοντος. Δεδομένου ότι ο 30χρονος κατηγορούμενος ήταν ο μάρτυρας που κατανόμασε ως δολοφόνο τον 32χρονο από την Πτολεμαϊδα, εξέφρασε την έκπληξή του για τη νέα δικαστική εξέλιξη. «Δεν μπορεί από μάρτυρας κατηγορίας να βρεθώ κατηγορούμενος. Αν είχα την παραμικρή ανάμειξη στο έγκλημα, γιατί να κατανόμαζα το δράστη, αφού ήξερα ότι στη συνέχεια κι’ αυτός θα έδινε εμένα ως δράστη; Βγήκα από την πρώτη στιγμή και έδειξα το συγκεκριμένο άτομο ως δράστη, επειδή ακριβώς είμαι αθώος», υποστήριξε ο 30χρονος κατηγορούμενος. Στο ερώτημα αν έχει στοιχεία να αποδείξει την αθωότητά του, επιφυλάχτηκε να τα καταθέσει στις δικαστικές αρχές, αλλά υποστήριξε με νόημα ότι «η αρμόδια δικαστική αρχή πρέπει πρώτα να τεκμηριώσει τη βαριά κατηγορία που μου απάγγειλε, για την οποία δεν έχει κανένα στοιχείο». Υποστήριξε μάλιστα ότι τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να προσκομίσει σε δικαστικό λειτουργό «ένα ντοκουμέντο το οποίο θα οδηγήσει στη σύλληψη και ενός ακόμη δράστη ή συνεργό στο έγκλημα». Η σοβαρότερη ένσταση του 30χρονου για την κλήτευση της προσεχούς Τρίτης, είναι ότι πολύ ο χρόνος μιας εβδομάδας που του δόθηκε για την προετοιμασία της απολογίας του, είναι πολύ λίγος και δεν επαρκεί για την προετοιμασία της απολογίας του. «Ζήτησα να μου δοθεί ένας μήνας προθεσμία, γιατί η δικογραφία είναι 980 σελίδες και οι δικηγόροι στους οποίους απευθύνθηκα αρχικά, δεν προλάβαιναν ούτε να τη διαβάσουν», είπε.
Επίσης ο 30χρονος κατηγορούμενος απέδωσε τεράστιες ευθύνες στις αστυνομικές αρχές Πτολεμαϊδας, για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση. Κατήγγειλε ότι από τις πρώτες ημέρες του φονικού, είχε ζητήσει από συγκεκριμένο αξιωματικό να εξετάσουν τον άνθρωπο που τελικά προφυλακίστηκε, αλλά οι αστυνομικοί δεν έδωσαν βάση στα λόγια του και δεν τον κάλεσαν. Αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που ο ίδιος απευθύνθηκε στη συνέχεια (Οκτώβριος 2004) για κατάθεση στις αστυνομικές αρχές Κοζάνης. Στο μεταξύ όμως χάθηκε πολύτιμος χρόνος, αφού αυτός που είχε δείξει ως δράστη ο 30χρονος κλήθηκε πολύ αργότερα από τις αστυνομικές αρχές, υποστήριξε ο ίδιος.
Εν κατακλείδι, ο 30χρονος κατηγορούμενος επιμένει ότι κατηγορείται άδικα και δήλωσε μάλιστα ότι ψυχολογικά είναι πολύ άσχημα, καθώς και ότι προτίθεται να παραστεί την προσεχή Τρίτη στην ανακρίτρια χωρίς συνήγορο υπεράσπισης, αφού όπως είπε, οι δικηγόροι ζητούν πολλά χρήματα, τα οποία αδυνατεί να πληρώσει.

Οι γιατροί του κόσμου στα Γρεβενά

Στο νομό Γρεβενών θα βρεθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2005 μια πλήρη ιατρική μονάδα της οργάνωσης “Γιατροί του Κόσμου”, η οποία θα πραγματοποιήσει ιατρικούς ελέγχους σε παιδιά απομακρυσμένων δημοτικών σχολείων. Την Τετάρτη η μονάδα θα επισκεφθεί τα δημοτικά σχολεία της Κιβωτού και του Αγίου Γεωργίου και την Πέμπτη τα δημοτικά σχολεία του Καρπερού και της Δήμητρας Γρεβενών. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει οδοντιατρική κλινική εξέταση, ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή και παιδιατρικό έλεγχο υγείας.

Δημοτικά συμβούλια συνεδριάζουν για τέλη

Δημοτικό Συμβούλιο Τσοτυλίου
Η αποδοχή διαφόρων ποσών και οι εγκρίσεις ανακεφαλαιωτικών πινάκων διαφόρων έργων, είναι τα κυριότερα θέματα της σημερινής Τρίτη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τσοτυλίου. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.
Δημοτικό Συμβούλιο Σιάτιστας
Ο καθορισμός των τελών ύδρευσης – αποχέτευσης, σύνδεσης και επανασύνδεσης με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, καθαριότητας – φωτισμού και λαϊκών αγορών για το 2006, είναι τα κυριότερα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σιάτιστας. Η συνεδρίαση θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα.
Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης
Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη στις 5:30 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Κυριότερα θέματα συζήτησης είναι η αναμόρφωση των τελών ύδρευσης, χρήσης υπονόμων και καθαριότητας – φωτισμού για το 2006.

Σεμινάριο για τον Αγροτουρισμό

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Αγροτουρισμός και Επιχειρηματική Δραστηριότητα στη Δυτική Μακεδονία” διοργανώνει η Αγροτουριστική ΑΕ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών για Επιχειρήσεις στην ΑΝΚΟ. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον Γ' όροφο της ΑΝΚΟ και θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων, εργαζόμενους και συνεργάτες των επιχειρήσεων του τουρισμού υπαίθρου, αλλά και νέους ή “εν δυνάμει” επιχειρηματίες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αφορά στις δυνατότητες του Αγροτουρισμού και Τουρισμού Υπαίθρου που τα τελευταία χρόνια αποτελεί μοχλό ανάπτυξης αρκετών ορεινών και ημιαστικών περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Και στην Καστοριά
Το Επιμελητήριο Καστοριάς σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ και την Αγροτουριστική Α.Ε. διοργανώνει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στις 5 το απόγευμα εκπαιδευτικό σεμινάριο για επιχειρηματίες Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων με θέμα “Καινοτομία στον Αγροτουρισμό –προβολή Επιχειρήσεων του Αγροτουρισμού μέσω του Διαδικτύου”. Εισηγητής στο σεμινάριο θα είναι ο Σύμβουλος Ανάπτυξης και Επικοινωνίας, Συνεργάτης ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΕ, Philip Nielsen.

www.ert.gr & www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: