Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 20/12/05

By on 20/12/2005

ΜΕ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘHΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Κλειστά χτες τα σχολεία στη Φλώρινα, µία ώρα αργότερα άρχισαν τα µαθήµατα στην Κοζάνη.Προβλήματα στη συγκοινωνία προκάλεσε η χιονόπτωση στη Δυτική Μακεδονία, το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφού η κυκλοφορία των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου γινόταν χτες με μεγάλη δυσκολία και μόνο με αντιολισθιτικές αλυσίδες.
Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στο νομό Φλώρινας, όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 40 εκατοστά στα ορεινά. Οι αντιολισθιτικές αλυσίδες ήταν απαραίτητες σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του ακριτικού νομού. Στο νομό Καστοριάς τα οχήματα κινούνταν με αντιολισθιτικές αλυσίδες στην εθνική οδό Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βίγλας, αλλά και σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, καθώς επίσης και στις επαρχιακούς οδούς: Καστροιάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 10ο έως το 28ο χιλιόμετρο, Καστοριάς-Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου, από το 26ο έως το 66ο χιλιόμετρο και Καστοριάς-Αμυνταίου μέσω Κλεισούρας, από το 22ο έως το 41ο χιλιόμετρο. Στο νομό Κοζάνης τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην επαρχία Εορδαίας, όπου τα οχήματα κινούνταν με ιδιαίτερη δυσκολία και μόνο με αντιολισθιτικές αλυσίδες, σε ολόκληρο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Μετά το απόγευμα η ομαλή κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε. Στο νομό Γρεβενών δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός που επικρατούσαν σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία επιδείνωσαν την κατάσταση, γι’ αυτό και η τροχαία συνιστούσε στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φέρουν μαζί τους τις αντιολισθιτικές αλυσίδες. Τα τελευταία εικοσιτέτραωρα η ακριτική περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μπήκε κυριολεκτικά στην κατάψυξη. Ενδεικτικό είναι ότι ο υδράργυρος χτες τα ξημερώματα στο νομό Φλώρινας έπεσε στους -11 βαθμούς Κελσίου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε μέσα στις πόλεις, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε παγοδρόμια, κάνοντας επικίνδυνη την κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων. Αυτός ήταν ο λόγος που στο νομό Φλώρινας τα σχολεία δεν λειτούργησαν χτες με απόφαση του νομάρχη, ενώ στο νομό Κοζάνης τα μαθήματα άρχισαν μία ώρα αργότερα. Να σημειωθεί πάντως ότι ήταν αρκετά τα περιστατικά με κατάγματα λόγω πτώσης που αντιμετωπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ο κρατικός μηχανισμός και τα αποχιονιστικά μηχανήματα της ΔΕΣΕ Δυτικής Μακεδονίας, των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και των δήμων, βρισκόταν σε επιφυλακή, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί και να αποφευχθούν σοβαρότερα προβλήματα.
Προχτές, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, λόγω βλάβης στο δίκτυο που οφειλόταν στη χιονόπτωση, έμειναν χωρίς ρεύμα τα χωριά της επαρχίας Σερβίων Προσήλιο, Πολύραχο, Τριγωνικό, Μεταξάς και Λιβαδερό. Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τις ίδιες ώρες και στις κεραίες του Μεταξά, για αυτό και σίγησαν σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια τις ώρες αυτές.

Βραβεύσεις στους καθηγητές και μαθητές που και διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με το Γραφείο Β/θμιας Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης και την Περιφερειακή Επιτροπή του Μαθητικού Διαγωνισμού «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει αύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, στα Κοίλα, εκδήλωση απονομής Βραβείων και Επαίνων στους Καθηγητές και Μαθητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Περιφερειακό και Πανελλήνιο Διαγωνισμό του εν λόγω προγράμματος.
Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ελήφθη κατόπιν των συναισθημάτων υπερηφάνειας και ικανοποίησης που δημιουργήθηκαν, για τις διακρίσεις που πέτυχαν οι μαθητές του Νομού μας μαζί με τους «εμψυχωτές» καθηγητές τους, και της επιθυμίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ που εκφράστηκε κατά την τελευταία συνεδρίασή του, να επιβραβευθεί η ωραία αυτή προσπάθεια της μαθητικής – εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού μας που αναδεικνύει άξιους και επιτυχημένους αυριανούς επαγγελματίες, ικανούς θα βοηθήσουν την παραγωγική διαδικασία και την ανάπτυξη της περιοχής.
Παρακαλούνται όλοι όσοι επιθυμούν, καθώς και τα μέλη του ΕΒΕ να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

ΤΟ ΙΕΚ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΟ ΤΕΙ

Το ΤΕΙ. Δυτ. Μακεδονίας επισκέφτηκαν στις αρχές της εβδομάδας, οι μαθητές του Τμήματος «Τεχνικών Θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων» του Ι.Ε.Κ. ΠτολεμαÀδας.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον κ. Διονυσόπουλο Διονύσιο Εργαστηριακό Συνεργάτη του ΤΕΙ, στο εργαστήριο Τεχνολογίας Υλικών. Όπως ανέφερε ο κ. Διονυσόπουλος, επιλέχθηκε το συγκεκριμένο εργαστήριο γιατί έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο σπουδών τους. Την ομάδα αποτελούσαν δέκα μαθητές που εκτός από το εργαστήριο ήλθαν σε επαφή και με το ακαδημαϊκό περιβάλλον του ΤΕΙ .
Οι μαθητές έφυγαν ικανοποιημένοι από την επίσκεψή τους και τη γνωριμία τους με τους χώρους των εργαστηρίων αλλά και το προσωπικό της ακαδημαϊκής κοινότητας του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας.

www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: