Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 18/4/06

By on 18/04/2006

Απόφαση κατανομής τοπικού πόρου ανάπτυξης

Οριστικοποιήθηκαν τα αναλογούντα ποσά κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 2ης συνεδρίασης της Επιτροπής Κατανομής Λιγνιτικού Τέλους, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με θέμα την κατανομή του λιγνιτικού τέλους στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αρκαδίας, Κοζάνης και Φλώρινας. Τα ποσά που αναλογούν για κάθε ενεργειακό και μη ενεργειακό Δήμο, και πιο συγκεκριμένα στο Νομό Κοζάνης αναλογούν 7.655.055 ευρώ εκ των οποίων στους ενεργειακούς Δήμους μοιράζονται 4.957.785 ευρώ και στους μη ενεργειακούς Δήμους 2.679.269 ευρώ. Στο Νομό Φλώρινας αναλογούν από το λιγνιτικό τέλος 1.051.497 ευρώ, εκ των οποίων στους ενεργειακούς Δήμους μοιράζονται τα 683.473 ευρώ και στους μη ενεργειακούς Δήμους τα 368.024 ευρώ. Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος του Νομού Κοζάνης, για να υποβάλλουν προτάσεις οι εμπλεκόμενοι φορείς θα συνεδριάσει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 25 Απριλίου. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης σε δηλώσεις του σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ τόνισε πως χρειάστηκε μια περίοδος προσαρμογής για τους φορείς στην νέα υπουργική απόφαση, σημείωσε πως δεν σημειώθηκε καθυστέρηση και υπογράμμισε πως μπορούν να γίνουν ορισμένες διορθώσεις σε επιμέρους; εδάφια κυρίως σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και των συνεργασιών μεταξύ φορέων της αυτοδιοίκησης.

107 οι συμμετέχοντες στη φετινή Διεθνή έκθεση Γούνας Καστοριάς

Τα σχέδια του Συνδέσμου Γουνοποιιών Καστοριάς για την 31η Διεθνή ´Έκθεση Γούνας Καστοριάς παρουσίασε χθες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σωτήρης Βογιατζής. Όλη η προσπάθεια, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ Βογιατζής, δεν γίνεται με έναν ετήσιο προγραμματισμό, γίνεται σε έναν χρόνο βάθους μιας τριετίας και φιλοδοξούμε μέσα σε μια τριετία να έχουμε αναπτυχθεί τόσο πολύ έτσι ώστε να μπορούμε να συγκαταλεγόμαστε μέσα στις 2 – 3 μεγαλύτερες εκθέσεις τουλάχιστον στην Ευρώπη. Στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί 5-7 ΜαÀου στην ΕΔΗΚΑ ο αριθμός των συμμετοχών , επεσήμανε ο κ Βογιατζής έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. θα συμμετέχουν 107 εκθέτες εκ των οποίων 86 από την Ελλάδα, 13 από την Ιταλία, 1 από την Πολωνία , 2 από τον Καναδά, 1 από το Ντουμπάι , 1από τη Φιλανδία, 1 από τη Δανία, 1 από τη Νορβηγία και 1 Ρωσία. Η έκθεση καλύπτει 6.000 τ. μ. και ο κ Βογιατζής υπογράμμισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου εκθεσιακού χώρου. Στη φετινή έκθεση δεν θα γίνουν εγκαίνια. Δεν θα υπάρχει είσοδος και για να την επισκεφθεί κάποιος θα πρέπει να επιδεικνύει την επαγγελματική του κάρτα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιιών Καστοριάς ανέφερε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί διάφορα γεγονότα τα οποία θα ανεβάσουν την ποιότητας της.

Τον Μάιο η πρόταση για Πανεπιστημιακές σχολές στον Δήμο ΠτολεμαÀδας

Βιώσιμα και βοηθητικά προς την ανάπτυξη της περιοχής θα πρέπει να είναι τα Πανεπιστημιακά τμήματα ή οι σχολές που θα λειτουργήσουν στην Πτολεμαίδα , τόνισαν, τα μέλη της τριμελούς επιτροπής των Πανεπιστημιακών Καθηγητών, που ανέλαβαν το έργο επικαιροποίησης της μελέτης- στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας –για την έλευση Πανεπιστημιακών Σχολών στην Πτολεμαίδα, κατά την χθεσινοβραδινή τους συνάντηση με τον Δήμαρχο της Πόλης Γρηγόρη Τσιούμαρη. Σύμφωνα, με τον Πρόεδρο της επιτροπής, Καθηγητή Χημείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τα θέματα που έχουν σχέση με την διαχείριση του περιβάλλοντος, του αγροτικού τομέα, και της ιατρικής – νοσηλευτικής, είναι συμβατά, ενδεχομένως , με τον χαρακτήρα της ΠτολεμαÀδας . Η διαδικασία της επικαιροποίησης της μελέτης θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαίου, και θα κατατεθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Παιδείας.

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κοζάνης για τις εκλογές στο ΕΒΕ Κοζάνης

“Οι προσωπικές φιλοδοξίες είναι θεμιτές, ανθρώπινες και φυσιολογικές. Και από το σημείο που δεν δημιουργούν πρόβλημα στην παράταξη από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι οι κ. Ιωάννης Γκατζόφλιας και Χρήστος Σάββας είναι επίλεκτα στελέχη της Νέας δημοκρατίας και οι επαγγελματίες, Βιοτέχνες, έμποροι και Γουνοποιοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν τους εκπροσώπους τους”. Αυτό τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ν.Δ Κοζάνης για τις εκλογές στο ΕΒΕ Κοζάνης όπου παράλληλα σημειώνεται ότι “η Ν.Δ εμπιστεύεται τις τοπικές κοινωνίες και στηρίζεται σε αυτές γιατί πιστεύει ότι αυτές πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για το ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπήσουν”.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ΠτολεμαÀδας

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πτολεμαϊδας σήμερα στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι: λήψη απόφασης σχετικά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται μέτρα- όροι και περιορισμοί για την διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, έγκριση σχεδίου πλαισίου συμφωνίας με το Δήμο Έγκωμης στα πλαίσια αδελφοποίησης των δύο πόλεων, λήψη απόφασης για την έκδοση Δημοτικής εφημερίδας.

Έκθεση Αγιογραφίας στην Κοζάνη

Για τελευταία μέρα σήμερα θα λειτουργεί έκθεση Αγιογραφίας την οποία διοργάνωσε η ΔΕΠΑΚΠΚ σε συνεργασία με τον σύλλογο εικαστικών τεχνών Νομού Κοζάνης στο πλαίσιο της Εικαστικής Άνοιξης. H έκθεση λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κοζάνης που βρίσκεται έναντι της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης.
Ο κύκλος εκθέσεων της Εικαστικής Άνοιξης που διοργανώνει συνεχίζεται, με την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Κώστα Μιχούλη και την έκθεση Στρουθοσκαλίσματα της Λένας Κυρατσού. Οι εκθέσεις θα λειτουργούν από αύριο έως και τις 27 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κοζάνης που βρίσκεται απέναντι από την Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης. Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα γίνουν αύριο στις 9 το βράδυ.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.