Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 18/10/05

By on 18/10/2005

Επίσχεση εργασίας εργαζομένων ΕΑΣ Σερβίων – Κοζάνης – Απλήρωτοι πάνω από 20 μήνες

Σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας προχώρησαν από χτές Δευτέρα οι 25 εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κοζάνης – Σερβίων, ζητώντας να τους καταβληθούν μισθοί και επιδόματα 20 μηνών, αλλά και αποζημιώσεις υπαλλήλων που έχουν συνταξιοδοτηθεί. Ο κ. Δημήτρης Παπατσιμούλης μέλος του Συνδέσμου υπαλλήλων στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Κοζάνης μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, επισήμανε την άσχημη οικονομική κατάσταση των 25 εργαζομένων, ζητούν την στήριξη των φορέων της περιοχής, ενώ κάνει γνωστό πως το ποσό που οφείλει η Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κοζάνης – Σερβίων προς τους εργαζόμενους φθάνει στο 1.000.000 ευρώ περίπου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κοζάνης – Σερβίων κ. Παναγιώτης Αρνίδης, μιλώντας στο σταθμό, έκανε γνωστό πως οι οφειλές της Διοίκησης προς τους εργαζόμενους θα καλυφθούν από τα χρήματα που θα λάβει η Διοίκηση από το Δήμο Κοζάνης, με την πώληση του κτιρίου των γραφείων της Ένωσης που βρίσκονται επί της οδού Ξενοφώντος Τριανταφυλλίδη στην Κοζάνη. Το κτίριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης ως Κοινόχρηστος Χώρος Πρασίνου (Κ.Χ. Πράσινο), όποτε – σύμφωνα με τον κ. Αρνίδη – αναμένουν σήμερα (Τρίτη) το μεσημέρι να κάνει γνωστή η Δημοτική Αρχή το ύψος της αποζημίωσης που θα επιδωθεί στην Διοίκηση και κατ' επέκταση στους εργαζόμενους.

Καταγγελία ξυλοδαρμού μαθητή από καθηγητή

Σε ξυλοδαρμό μαθητή της Β´ Γυμνασίου φέρεται να προχώρησε καθηγητής γυμνασίου της Κοζάνης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Δικτύου της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον πατέρα του μαθητή ο ξυλοδαρμός προκλήθηκε δια ασήμαντον αφορμή εντός της αίθουσας διδασκαλίας, που είχε ως αποτέλεσμα σύμφωνα και με την ιατρική γνωμάτευση ο μαθητής να τραυματιστεί στο λαιμό, στο πόδι και στο κεφάλι. Ο γονέας μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ είπε ότι συναντήθηκε χτες Δευτέρα με τον Διευθυντή Β´θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης κ. Αγνάντο, ενώ στην συνέχεια ενημέρωσε και την Εισαγγελέα Κοζάνης. Τόσο η εισαγγελέας Κοζάνης όσο και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας πρόκειται εντός των ημερών να καλέσουν τον καθηγητή για συστάσεις και διευκρινήσεις, ενώ ο γονέας επιφυλάσσεται κάθε νόμιμης ενέργειας. Από την πλευρά του ο καθηγητής υποστηρίζει ότι δεν σημειώθηκε κανένας απολύτως ξυλοδαρμός από την πλευρά του σε βάρος του μαθητή.

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγουν οι καθαριστές – καθαρίστριες Δημοσίων Σχολείων

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγουν το επόμενο χρονικό διάστημα, οι καθαρίστριες – καθαριστές των Δημοσίων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τους οποίους το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, εισηγήθηκε αρνητικά προς τον ΑΣΕΠ, σχετικά με την μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004. Κατά την προχθεσινή Κυριακή συγκέντρωση των μελών του Σωματείου Ένωση Καθαριστριών – Καθαριστών Δημοσίων Σχολείων Δυτικής Μακεδονίας στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας, έγινε γνωστό ότι από τους 551 συμβασιούχους στη Δυτική Μακεδονία, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις 114 καθαριστών – καθαριστριών που εργάζονται σε Δημόσια Σχολεία.

Μείωση των εισακτέων των ΤΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Η μείωση των εισακτέων των ΤΕΙ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κατά τα δύο τρίτα σε σχέση με τους εισακτέους της φετινής χρονιάς είναι η βάση της πρότασης των προέδρων των ΤΕΙ προς το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιο Γκανάτσιο. Η πρόταση κατατέθηκε στο Υπουργείο προκειμένου να μην αποδυναμωθούν τα αντίστοιχα Τμήματα των ΤΕΙ της Περιφέρειας, εφόσον ισχύσει για τους εισακτέους του 2006 το δέκα (10) η βαθμολογική βάση. Όπως παραδέχτηκε ο κ. Γκανάτσιος σε δηλώσεις του χτες στο Δίκτυο της ΕΡΑ δεν είναι απαραίτητα άσχημη εξέλιξη η μείωση του αριθμού των εισακτέων για τα οικονομικά κυρίως του Ιδρύματος, και τόνισε πως αν από φέτος ίσχυε ως βαθμολογική βάση το δέκα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα εισάγονταν μόλις το 25% από τους 4.300 εγγράφτηκαν φέτος. επίσης ο κ. Γκανάτσιος σημείωσε πως ο φοιτητικός πληθυσμός του ΤΕΙ είναι 23.000 περίπου ενώ εξ αυτών οι 14.000 ανήκουν στα Τμήματα της Κοζάνης.

Εθιμοτυπική επίσκεψη έξι Νομαρχών από την Βουλγαρία στο Νομάρχη Κοζάνης

Έξι Νομάρχες από την Βορειοανατολική Βουλγαρία (περιοχή Βάρνας) θα δεχθεί στο γραφείο του ο Νομάρχης Κοζάνης Ιορδάνης Ανδρεάδης, χτές Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί. Η επίσκεψη έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε θέματα καινοτομίας που αφορούν τις επιχειρήσεις και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Επίσης η παρουσία των Νομαρχών στην περιοχή συνδέεται με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα με το παρατηρητήριο καινοτομίας του Πανεπιστημίου, το οποίο επιλέχτηκε ως τεχνικός σύμβουλος από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Περιφέρεια της Βορειοανατολικής Βουλγαρίας.

Προχωρά η ολοκλήρωση των έργων στην συνοικία του Αγ. Αθανασίου Κοζάνης

Ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, θέματα υποδομών και οδοποιίας και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων τέθηκαν κατά την διάρκεια λαϊκής συνέλευσης που συγκάλεσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Κοζάνης. Στην λαϊκή συνέλευση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Άννα Νανοπούλου, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Μάτσος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και αρκετός κόσμος. Ο Δήμαρχος Κοζάνης μετά από την παράθεση των προβλημάτων από τους κατοίκους, υπογράμμισε πως υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον Δήμο για την ολοκλήρωση των έργων της συνοικίας δεδομένου ότι ο Άγιος Αθανάσιος είναι εκείνη η επέκταση της πόλης που γειτνιάζει με την μεγάλη επέκταση προς τα δυτικά. Η κ. Νανοπούλου χαρακτήρισε τα προβλήματα της συνοικίας τελματωμένα και σημείωσε ότι ο συνδυασμός της τα έχει επισημάνει εδώ και χρόνια. Από την πλευρά του ο κ. Μάτσος τόνισε την αναγκαιότητα να δοθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό το 8% στην ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση για να μπορέσουν να υλοποιηθούν και στην συνοικία του Αγίου Αθανασίου τα έργα που απαιτούνται.

Ημερίδα με θέμα την Ανάπτυξη της Υπαίθρου

Με θέμα την Ανάπτυξη της Υπαίθρου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο πλαίσιο την 2ης κλαδικής έκθεσης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και ειδών λαϊκή τέχνης, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Νομάρχης Κοζάνης Ιορδάνης Ανδρεάδης υπογράμμισε πως το μήνυμα της έκθεσης είναι για το πώς πρέπει να αναπτυχθεί η ύπαιθρος τα επόμενα χρόνια. Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της έκθεσης και της ημερίδας ώστε να προλάβουμε, τόνισε ο Νομάρχης, τις εξελίξεις και πως θα συνδεθεί η γεωργία με τη κτηνοτροφία, με τις μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις, πως θα αναπτυχθεί ο αγροτουρισμός και τελικά πως θα αναπτυχθεί η ¾παιθρος.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.