Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 15/11/05

By on 15/11/2005

Κριτική στη ΝΔ. για την υγεία” από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νομού Κοζάνης

Οξεία κριτική απέναντι στην ανύπαρκτη, όπως τη χαρακτήρισαν, πολιτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τον τομέα της υγείας, εξαπέλυσαν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νομού Κοζάνης κ. Παναγιώτης Χατζόγλου και οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Λάζαρος Λωτίδης και Γιάννης Βλατής, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες με την ευκαιρία του διήμερου για την υγεία που καθιέρωσε για τις 14 και 15 Νοεμβρίου το ΠΑΣΟΚ . Ο κ. Βλατής, είπε πως δεν έγιναν οι προσλήψεις που είχαν υποσχεθεί, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλων προβλημάτων από την έλλειψη του αναγκαίου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. Ο κ. Λωτίδης – από την πλευρά του – υποστήριξε πως οι δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί κατά πολύ, ενώ το ίδιο ανεπαρκείς είναι και οι δαπάνες για την αγορά του κατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού.

Να παραμείνει η Τηλεθέρμανση μακριά από μικροπολιτικές και σκοπιμότητες

Δεν χρειάζεται κανείς να επιχειρηματολογήσει για να πείσει κανέναν ότι η τιμή της Τηλεθέρμανσης της Κοζάνης είναι πολύ προσιτή στους καταναλωτές της. Η συμβατική υποχρέωση με τον καταναλωτή για έκπτωση 25% σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου όχι απλώς τηρείται αλλά ξεπερνά κατά πολύ αυτή την υποχρέωση. Μάλιστα για την φετινή περίοδο η έκπτωση υπολογίζεται στο 42 με 46% και θα υπήρχε μεγαλύτερη έκπτωση στην τιμή της τηλεθέρμανσης αν η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού δεν καθυστερούσε τη δημοπράτηση του έργου σύνδεσης με το β´ αγωγό. Αυτό τονίζεται σε απάντηση του Δήμου Κοζάνης με αφορμή τα όσα ανέφερε σε επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης κ. Νίκος Παπαφιλίππου. Και η ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης καταλήγει ότι αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος να παραμείνει η Τηλεθέρμανση μακριά από μικροπολιτικές και σκοπιμότητες, το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό για το Δημότη.

Δηλώσεις Νομάρχη Καστοριάς για τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

Στη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Παιδείας την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε σε συνέντευξη του ο Νομάρχης Καστοριάς. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της λειτουργίας Πανεπιστημιακού τμήματος στην Καστοριά. Το τμήμα που προτείνεται αφορά στη διαχείριση μνημείων. Όπως συζητήθηκε στην συνάντηση η Νομαρχία θα χρηματοδοτήσει μελέτη την οποία θα εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και θα αφορά στην λειτουργία αυτού του τμήματος. Σχολή με το ίδιο αντικείμενο λειτουργεί στη Φλωρεντία και σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως δήλωσε ο κ Λιάντσης, για τον σκοπό αυτό, θα επισκεφθεί την περιοχή. Για το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας του τέταρτου τμήματος ΤΕΙ στο Άργος Ορεστικό ο Νομάρχης υπογράμμισε πως υπάρχει πολιτική βούληση.

Να κατασκευαστεί άμεσα ο κόμβος των Κοίλων επί της Εγνατίας Οδού

Θα πρέπει άμεσα να γίνουν τα έργα στον κόμβο των Κοίλων, έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα σε τροχαία δυστυχήματα που σημειώνονται σε εκείνο το σημείο, λόγω κακής οδικής σήμανσης και έλλειψης των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, δήλωσαν οι βουλευτές του Νομού Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Λάζαρος Λωτίδης και Γιάννης Βλατής κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παρεχώρησαν στα γραφεία του κόμματος στην Κοζάνη. Οι δύο βουλευτές, αναφέρθηκαν στον κόμβο των Κοίλων με αφορμή το δυστύχημα που συνέβη προχθες το απόγευμα και κάλεσαν τους αρμόδιους, να προχωρήσουν άμεσα στα έργα για την κατασκευή του κόμβου.

Εκδήλωση ΠΑΣΠ στην Κοζάνη

Η Οικοτεχνία του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, λειτουργεί έκθεση των ειδών της, σε αίθουσα που παραχώρησε ο Δήμος Κοζάνης, στην οδό Χαρισίου Μεγδάνη 5, έναντι της Ιεράς Μητροπόλεως. Τάπητες κόμβων, κιλίμια, κεντητά χαλιά και μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα, πετσέτες και πολλά άλλα μικροχειροτεχνήματα που αναπαράγονται από παλιά παραδοσιακά σχέδια, θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι επιθυμούν μέχρι και τις 21 Νοεμβρίου. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ.

Έκθεση οικοτεχνίας στην Κοζάνη

Η Οικοτεχνία του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, λειτουργεί έκθεση των ειδών της, σε αίθουσα που παραχώρησε ο Δήμος Κοζάνης, στην οδό Χαρισίου Μεγδάνη 5, έναντι της Ιεράς Μητροπόλεως. Τάπητες κόμβων, κιλίμια, κεντητά χαλιά και μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα, σεμέν, πετσέτες και πολλά άλλα μικροχειροτεχνήματα που αναπαράγονται από παλιά παραδοσιακά σχέδια, θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι επιθυμούν μέχρι και τις 21 Νοεμβρίου. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ.

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι Δήμου Κοζάνης, συμμετέχει σε έκθεση στην Θεσσαλονίκη

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες ερασιτεχνών φωτογράφων – μαθητών του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του Δήμου Κοζάνης, παρουσιάζονται στον εκθεσιακό χώρο Stereosis της Θεσσαλονίκης. Η έκθεση φωτογραφίας στην Θεσσαλονίκη θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου, καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Εγκαίνια έκθεσης “Τέχνης Φλόγα” στην Πτολεμαϊδα

Τα εγκαίνια της έκθεσης “Τέχνης Φλόγα” θα γίνουν αύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαϊδας. Η έκθεση, την οποία διοργανώνει η καλλιτεχνική ομάδα “Νεάπολις” σε συνεργασία με τον Δήμο Πτολεμαϊδας και συμμετέχουν 72 ζωγράφοι από τη Μακεδονία και την Θράκη, θα λειτουργεί μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.