Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 18/1/06

By on 18/01/2006

Ανυπόφορη η κατάσταση στους δρόμους της Κοζάνης

Ανυπόφορη πλέον γίνεται η καθημερινή κίνηση στους δρόμους της Κοζάνης, καθώς μετά το κέντρο της πόλης, και άλλα σημεία παρουσιάζουν έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Χαρακτηριστική περίπτωση η οδός Γκέρτσου, στο ύψος της Τράπεζας, όπου παράνομες σταθμεύσεις πελατών της Τράπεζας για να εξυπηρετηθούν, εμποδίζουν την κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να κλείνει το ένα ρεύμα της κίνησης και να δημιουργείται μποτιλιάρισμα.
Ανάλογο πρόβλημα παρατηρείται στη διασταύρωση μπροστά στο ξενοδοχείο Κατερίνα, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες.
Άξιον απορίας είναι, όπως αναφέρουν πολίτες, γιατί η Δημοτική Αστυνομία είναι απούσα από τα εν λόγω σημεία, ενώ δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο μόνον για το κέντρο της πόλης.

Με την Επίτροπο Χουμπνερ συναντάται η Διοίκηση της ΚΕΔΚΕ στις Βρυξέλλες

Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ και με θέμα την πορεία υλοποίησης του Γ´ΚΠΣ και την ενεργότερη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών αρχών στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του Δ´ΚΠΣ πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 4.15 το απόγευμα στις Βρυξέλλες, συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Πάρι Κουκουλόπουλο με την Επίτροπο αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής και υπεύθυνη για τη χρηματοδότηση των διαρθρωτικών ταμείων, Ντανούτα Χούμπνερ. Στις 10 το πρωί σήμερα θα γίνει συνάντηση με τον υπεύθυνο του Ελληνικού γραφείου του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφοριών του ΟΗΕ Δημήτρη Φατούρο και στη 1:30 το μεσημέρι με τον Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ κ. Σταλ για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Επίσης με πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα.

Κατολίσθηση με υλικές ζημιές στο Ορυχείο Αμυνταίου Φλώρινας

Κατολίσθηση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Ορυχείο Αμυνταίου χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί εργαζομένων αφού το φαινόμενο ήταν υπό παρακολούθηση. Λόγω της κατολίσθησης σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε τρεις ταινιόδρομους οι οποίες όπως σημείωσε εκπρόσωπος του Σωματείου Σπάρτακος είναι επιδιωρθώσιμες.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την πορεία ενεργειών και υλοποίηση του έργου “Μετεγκατάσταση Κλείτου”

Συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων με θέμα την πορεία των ενεργειών και υλοποίησης του έργου “Μετεγκατάσταση Κλείτου” θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι στο στην αίθουσα συνεδριάσεων στο ισόγειο του κτιρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Οι χαρές και οι λύπες πάνε μαζί το έργο των Κασμιρτζήδων για την αποκριά

''Οι χαρές και λύπες πάνε μαζί'' έχει τίτλο η παράσταση που ανεβάζει για την περίοδο της Αποκριάς ο σύλλογος για την διάσωση και διάδοσης της Κοζανίτικης παράδοσης ''οι Κασμιρτζήδες''. Το έργο που συνέγραψαν οι Γιάννης Πλόσκας και Μανώλης Μαρκόπουλος θα παρουσιαστεί στις 28 Φεβρουαρίου 2006 στην Αίθουσα Τέχνης σε μια πρώτη παράσταση για τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κοζάνης την οποία χρηματοδοτεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης θα ακολουθήσουν ακόμα τέσσερις παραστάσεις για το κοινό, ενώ η τελευταία θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και θα παιχτεί για τους ετεροδημότες.

«Η κουζίνα της Μαμάς» μαγειρεύει αυτή την Κυριακή στην Καστοριά

“Η Κουζίνα της Μαμάς” με τον Ευτύχη Μπλέτσα, η ταξιδιάρικη και νοστιμότατη εκπομπή μαγειρικής της ΕΤ3., αυτή την Κυριακή 22Ιανουαρίου μαγειρεύει στην Καστοριά. Στην αρχοντική Καστοριά ο Ευτύχης ανακαλύπτει τις γαστρονομικές ευαισθησίες των ντόπιων και μαγειρεύει γριβάδι γκαρούφα, το αγαπημένο τους φαγητό. Μαθαίνει μια πρωτότυπη συνταγή με ντόπια όσπρια: φασόλια γίγαντες με σπανάκι. Πριν φύγει τρυπώνει σ’ ένα παλιό αρχοντικό στην συνοικία Ντολτσό για να μάθει πώς φτιάχνεται το παραδοσιακό γλυκό σάλιαρος. Η εκπομπή παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 5 το απόγευμα και σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 11 το πρωί.

www.ert.gr & www.kozani.net

One Comment

  1. 659.open20h

    18/01/2006 at 16:46

    ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
    κάθε πρωί γύρω απο το σχολικο συγκρότημα για τον Κρόκο
    η τροχαία θα έβγαζε το ποιό εύκολο μεροκάματο αν καθόταν 30 λεπτα 8.00 – 8.30

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: