Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Κυριακή 11/12/05

By on 11/12/2005

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Εξόρμηση κατά της εγκληματικότητας πραγματοποίησε η γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, προχτές 8 τρέχοντος, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις των τεσσάρων νομών διενήργησαν ελέγχους σε 2.162 άτομα, 99 καταστήματα και 1.077 οχήματα. Βεβαιώθηκαν συνολικά 165 παραβάσεις του ΚΟΚ, του υγειονομικού κανονισμού, κατοχής ναρκωτικών, χρήση πλαστών εγγράφων κ.τ.λ. Συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα και κατασχέθηκαν 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 433,6 γραμμάρια χασίς, 337 λαθραία CD και 4 πλαστά διαβατήρια

Προβλήματα στον Πεντάλοφο λόγω χιονόπτωσης

Κλειστός παρέμεινε ο δρόμος στον Πεντάλοφο της περιοχής ΒοÀου και προς το Επταχώρι επειδή φορτηγά αυτοκίνητα δίπλωσαν και αναγκαστικά διεκόπη η κυκλοφορία μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Κοσμίδης μιλώντας στο δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας επεσήμανε πως στην περιοχή επικρατεί έντονη χιονόπτωση και οι οδηγοί πρέπει να χρησιμοποιούν αλυσίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας αλυσίδες χρειάζονται στις ορεινές περιοχές κυρίως των Γρεβενών ενώ ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο ώστε η κυκλοφορία να διεξάγεται χωρίς προβλήματα. Επίσης στην περιοχή του Πενταλόφου και σε περιοχές ορεινές των Γρεβενών διεκόπη η ηλεκτροδότηση.

Μονάδα υποστήριξης του προγράμματος Δια βίου μάθηση θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2006

Μονάδα υποστήριξης του προγράμματος “Δια βίου μάθηση” από απόσταση για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, πρόκειται να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο του 2006 με έδρα την πόλη της Πτολεμαϊδας. Στη δήλωση αυτή προέβη ο Γενικός Γραμματέας του τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς κατά τη διάρκεια συνάντησης του , με τον Δήμαρχο Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη. Η μονάδα θα εγκατασταθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας στην Πτολεμαϊδα ενώ τα τμήματα που θα λειτουργήσουν για απόφοιτους Γυμνασίου- Λυκείου είναι οικονομίας- διοίκησης επιχειρήσεων και νέων τεχνολογιών. Ο κ. Τσαμαδιάς παραβρέθηκε και μίλησε στην παρουσίαση του προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες- ΗΡΩΝ, που έγινε στην Κοζάνη. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως η χώρα μας είναι η τελευταία μεταξύ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών στην χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και του ιντερνετ. Το Υπουργείο Παιδείας έχει στόχο με την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Ήδη έχουν επιμορφωθεί 60 χιλ άτομα πανελλαδικά και μέχρι το καλοκαίρι του 2007 θα επιμορφωθούν 90 με 100 χιλ πολίτες.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γηροκομείο Κοζάνης

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γηροκομείο Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. Την γιορτή διοργανώνουν το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και ο Χορευτικός όμιλος Κοζάνης.

Συναυλία πιάνου

Συναυλία πιάνου με τους Ανδρέα Ξενόπουλο και Γεώργιο Καραγιάννη διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης σε συνεργασία με το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιουνίου Πανεπιστημίου. Η συναυλία θα δοθεί Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης

Θεατρικές παραστάσεις από τον σύλλογο “Ιωακείμ Λιούλιας”

Την Αντιγόνη του ΖΑΝ ΑΝΟΥΙΓ παρουσιάζει το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρόκου “Ιωακείμ Λιούλιας” . Θα δοθούν τρεις παραστάσεις ως και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του Θεατροδρομίου. Το έργο θα παρουσιαστεί σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, σε σκηνοθεσία Γιώτη Βασιλειάδη.

www.ert.gr & www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: