Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 27/3/06

By on 27/03/2006


Κάλεσμα σε όλους τους φορείς από την Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το λογότυπο και το όνομα

Μέχρι τα τέλη Απριλίου, καλούνται από την Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το λογότυπο του Πανεπιστημίου. Στην συνέχεια, σε ανοιχτή εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι προτάσεις που θα υποβληθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου, ώστε να καταλήξουν σε μία κοινή πρόταση, η οποία και θα υποβληθεί προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Στην ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,σημειώνεται η ανάγκη καθιέρωσης του λογότυπου του Πανεπιστημίου, καθώς είναι προϋπόθεση εγγραφής του στις διάφορες οργανώσεις των Πανεπιστημίων, όπως για παράδειγμα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Έλλειψη δομών για την θεραπεία τοξικομανών στη Δυτική Μακεδονία

Την έλλειψη δομών για την θεραπεία των τοξικομανών στην Δυτική Μακεδονία, επεσήμανε ο κοινωνιολόγος κ. Γιάννης Γκρανόπουλος, στην διάρκεια της χθεσινής ημερίδας με θέμα “Ναρκωτικά και Νεολαία” που διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή Εορδαίας του Κ.Κ.Ε. Πρότεινε, την λειτουργία ενός ανοιχτού θεραπευτικού προγράμματος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ακόμη και την ανάπτυξη μονάδας υποκατάστατων όπως λειτουργεί και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Δύο Μουσεία στο νομό Καστοριάς

Εκκλησιαστικό Μουσείο σε Αρχοντικό
Το επόμενο διάστημα αναμένεται η έγκριση δημοπράτησης του έργου που αφορά στην αποκατάσταση και επανάχρηση του Αρχοντικού Ρόντση σε Εκκλησιαστικό Μουσείο στην Καστοριά. Πρόκειται για ένα διατηρητέο στην Οδό Μητροπόλεως στην πόλη της Καστοριάς, το οποίο έχει δωριστεί από τον Σύλλογο Ομόνοια των Καστοριανών στην Μητρόπολη Καστοριάς και εκεί όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Καστοριάς Γιάννης Δημητρόπουλος θα συγκεντρωθούν και θα εκτεθούν ιερά σκεύη και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στη Θεία Λατρεία, ενώ σε έναν χώρο του κτιρίου αυτού θα λειτουργήσει βιβλιοθήκη. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας με 848.000 ευρώ και φορέας υλοποίησης του είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς.
Λαογραφικό Μουσείο πρόκειται να κατασκευαστεί στον παραδοσιακό ιστό της πόλης του Άργους Ορεστικού. Το έργο έχει προενταχθεί στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας με το ποσό των 400.000 ευρώ. Σε ένα κτίριο περίπου 200 τμ που θα ανεγερθεί θα φιλοξενηθεί και θα εκτεθεί το παραδοσιακό υλικό που έχει συλλεχθεί για την πόλη του Άργους Ορεστικού. Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Ορεστίδος Μαρία Τερζοπούλου η μελέτη του έργου βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης του από τη διαχειριστική αρχή και το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι τέλος Μαίου. Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ένα έτος. Είναι το πρώτο λαογραφικό μουσείο για την πόλη του Άργους Ορεστικού. Στο Δήμο Ορεστίδος υπάρχουν άλλα δύο λαογραφικά μουσεία, τα οποία λειτουργούν με τις προσπάθειες των τοπικών Συλλόγων. Πρόκειται για τα λαογραφικά μουσεία Καστανόφυτου και Μελανθίου.

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με το μαθητικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 8 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης. Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με την επωνυμία “Η Ελλάδα μέσα από τα παραδοσιακά της τραγούδια”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε τρις ενότητες ενώ θα ακουστούν τραγούδια της αγάπης της ξενιτιάς και ιστορικά από τους 50 μαθητές του Μουσικού Σχολείου, που συμμετέχουν στη χορωδία και την ορχήστρα. Η συναυλία όπως επεσήμανε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο υπεύθυνος καθηγητής μουσικής κ. Μαμάτσιος πραγματοποιείται στην Κοζάνη αφενός να φανεί το επίπεδο εκπαίδευσης και αφετέρου να προσελκύσουν περισσότερους μαθητές.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: