Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 17/4/06

By on 17/04/2006

Υπέρ της συνένωσης τάσσεται η πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Ελίμειας ύστερα από το άτυπο δημοψήφισμα

Υπέρ της συνένωσης του Δήμου Ελίμειας με τον Δήμο Κοζάνης με ποσοστό 55,3 % τάχθηκαν οι κάτοικοι του Δήμου Ελίμειας ύστερα από το άτυπο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε χθες. Κατά της συνένωσης τάχθηκε το 44,6 %, ενώ η συμμετοχή στο άτυπο δημοψήφισμα έφτασε το 45,4 %. Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τους 7400 εγγεγραμμένους ψήφισαν 3365. Βρέθηκαν 43 άκυρα και 32 λευκά και ψήφισαν υπέρ της συνένωσης 1820 και κατά της συνένωσης 1470. Σε επίπεδο Δημοτικών διαμερισμάτων υπέρ της συνένωσης τάχθηκαν τα Δ.Δ Κρόκου, Μηλιάς και Κοντοβουνίου, ενώ κατά τάχθηκαν τα Δ.Δ Άνω και Κάτω Κώμης, Καισαρειάς, Αμυγδαλιάς και Σπάρτου.

Ημερίδα για την νέα κοινή αγροτική πολιτική

Την ανάγκη προσαρμογής στα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα, των Αγροτών και της Ελληνικής Γεωργίας, έτσι, όπως διαγράφονται μέσα από την κοινή Αγροτική Πολιτική, επεσήμαναν οι εισηγητές της ημερίδας με θέμα “Η νέα κοινή αγροτική πολιτική και οι προοπτικές Αγροτικής ανάπτυξης και ανάπτυξης της υπαίθρου στην Δ’ προγραμματική περίοδο 2007-2013”, που διοργάνωσαν το κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας και η αναπτυξιακή Φλώρινας, χθες στην ΠτολεμαÀδα. Τόνισαν, ότι οι αγρότες θα πρέπει να προσανατολισθούν σε νέες καλλιέργειες, βελτιώνοντας τις συνθήκες προβολής των προϊόντων τους, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικοί στις απαιτήσεις που διαμορφώνονται στην Αγορά.

Συνάντηση για την 31η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Σήμερα στις 4 το απόγευμα ο Σύνδεσμος Γουνοποιιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους δημοσιογράφους στα γραφεία του συνδέσμου. Η συνάντηση γίνεται επ’ ευκαιρία της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς που θα πραγματοποιηθεί από 5- 7 Μαίου. Κατά την συνάντηση θα παρουσιαστούν τα σχέδια του Συνδέσμου Γουνοποιιών για την έκθεση αυτή.

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με Υπουργική απόφαση για διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων

Στο θέμα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων αναφέρθηκε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. O κ. Ανδρέας Λεούδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως τα ζητήματα περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και όχι με λαϊκισμό. Ο κόσμος γνωρίζει, τόνισε, πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, σε αυτή τη θητεία δεν μπόρεσε να χειριστεί αποτελεσματικά τα θέματα που έχουν σχέση με τον ενταφιασμό αμιάντου. Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα- αρμοδιότητα στον Γενικό Γραμματέα για τέτοιου είδους θέματα αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να λειτουργήσει. Επίσης ο κ. Λεούδης ανέφερε πως ο Γενικός Γραμματέας αποφασίζει ύστερα από σύσταση επιτροπής – άρα οι τοπικές κοινωνίες έχουν λόγο. Η υπογραφή του Γενικού Γραμματέα, κατέληξε, εξασφαλίζει το γεγονός ότι θα μιλάμε μόνο για απόβλητα, τα οποία δημιουργούνται στη Περιφέρεια μας.

www.ert.gr

One Comment

  1. 709.lias

    17/04/2006 at 10:16

    Στη Δημοκρατία είναι σεβαστή η άποψη της πλειοψηφίας. Εξ ίσου σεβαστή είναι και η έκφραση κάθε ελεύθερης άποψης.

    Το άτυπο δημοψήφισμα έδειξε κάποιο αποτέλεσμα που είναι σεβαστό.

    Θα διεξαχθεί άραγε ανάλογο άτυπο δημοψήφισμα και στο Δήμο Κοζάνης με το ερώτημα άν επιθυμούν οι δημώτες του Δ. Κοζάνης τη συνένωση με το Δήμο Ελίμειας;

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: