Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 12/12/05

By on 12/12/2005

Κλειστά σχολεία σε δύο ΟΤΑ του νομού Κοζάνης, χωρίς αλυσίδες η συγκοινωνία

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στον Δήμο Τσοτυλίου και στην Κοινότητα Πενταλόφου με απόφαση του νομάρχη Κοζάνης λόγω του ύψους του χιονιού που πλησιάζει το ένα μέτρο. Στο μεταξύ με αλυσίδες διεξάγεται η συγκοινωνία μόνο στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βιτσίου και στην οδό Καστοριάς – Επταχωρίου μέσω Κοτύλης. Στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας η συγκοινωνία διεξάγεται κανονικά, ενώ σήμερα αποκαταστάθηκε και η τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα περιοχών του ΒοÀου που είχε διακοπεί το πρωί της Κυριακής.

Αντιπαράθεση στην ΠτολεμαÀδα για ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο

Συνέντευξη τύπου Δημάρχου Πτολεμαϊδας
¾ποπτη, χαρακτήρισε, την συμπεριφορά του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας Αναστασίου Τσιλφίδη και του Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιου Γκανάτσιου, ο Δήμαρχος ΠτολεμαÀδας Γρηγόρης Τσιούμαρης απαντώντας στα όσα αναφέρθηκαν την περασμένη Παρασκευή σχετικά με τους λόγους της μη έλευσης και λειτουργίας σχολών ΤΕΙ στην Πτολεμαϊδα. Ο κ. Τσιούμαρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τόνισε ότι η Πτολεμαϊδα διαθέτει άριστες κτιριακές υποδομές για την στέγαση των ΤΕΙ και ανέφερε ότι επί δύο χρόνια εκκρεμεί η έκθεση των τεχνικών υπηρεσιών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για την καταλληλότητα τους, επιρρίπτοντας ευθύνες και καταλογίζοντας σκοπιμότητα στον κ. Γκανάτσιο. Σε ότι αφορά τον κ. Τσιλφίδη τον καταγγέλλει στην κοινωνία της Εορδαίας θεωρώντας ότι υποκινείται από κομματική αντίθεση που βλάπτει τον λαό της περιοχής και τον κάλεσε να περάσει από το Δημαρχείο για να ενημερωθεί.
Στην “αντεπίθεση” το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας για την διεκδίκηση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ
Στην αντεπίθεση πέρασε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας κ. Αναστάσιος Τσιλφίδης, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης, σχετικά με τους λόγους της μή έλευσης και λειτουργίας τμημάτων ΤΕΙ στην Πτολεμαϊδα, μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιο Γκανάτσιο. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας, ότι από τις 15 Μαρτίου αναμένει ενημέρωση από τον κ. Τσιούμαρη στο θέμα της ίδρυσης τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πτολεμαϊδα, ενώ δεν έχει κάνει τίποτε στο θέμα της διεκδίκησης ΑΕΙ και ΤΕΙ μετά την κατάθεση της πρότασης του Δήμου Πτολεμαϊδας. Δηλώνει ακόμη ο κ. Τσιλφίδης, ότι δεν λειτούργησε αντιπολιτευτικά στη Δημοτική Αρχή στηρίζοντας όλες τις δημιουργικές αναπτυξιακές τους επιτυχίες, ενώ στις τηλεφωνικές ή έγγραφες ενοχλήσεις του προς τον δήμαρχο κ. Γρηγόρη Τσιούμαρη, για να ενημερωθεί, εισέπραττε την απάντηση “δεν είναι εδώ”.

Φωτεινό παράδειγμα η δωρεά της κας Ελένης Χατζηκώστα

Ως φωτεινό παράδειγμα σε μια εποχή όπου η συλλογικότητα παραμερίστηκε από την ατομικότητα, το εγώ από το εμείς” χαρακτήρισε την πράξη δωρεάς 600.000 ευρώ για την ανέγερση 3θέσιου νηπιαγωγείου στην Κοζάνη ο Νομάρχης Κοζάνης Ιορδάνης Ανδρεάδης κατά την διάρκεια της χθεσινής τελετής απονομής του αργυρού μεταλλείου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης στην δωρήτρια κ. Ελένη Χατζηκώστα. Φανερά συγκινημένη από την απονομή της τιμητικής διάκρισης η κ. Ελένη Χατζηκώστα δήλωσε ικανοποιημένη και συγκινημένη καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο της, στην μνήμη των γονιών και του αδελφού της. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική πράξη που συνεχίζει τη λαμπρή κοζανίτικη παράδοση των δωρεών.

Ημερίδα του Γεωπονικού Συλλόγου Νομού Κοζάνης για τις εξελίξεις στην γενετική

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Η μελέτη των υπεύθυνων γονιδίων για τον σχηματισμό του άνθους του κρόκου και η σημασία τους” διοργανώνει ο Γεωπονικός Σύλλογος Νομού Κοζάνης, σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ερευνών από τον καθηγητή Γενετικής του ΑΠΘ Αθανάσιο Τσαυτάρη. Στο μεταξύ ο Ροταριανός όμιλος Κοζάνης διοργανώνει εκδήλωση – ομιλία με θέμα ” Σύγχρονες εξελίξεις γενετικής στην μεταγονιδιοματική εποχή” με τον καθηγητή Γενετικής ΑΠΘ Αθανάσιο Τσαυτάρη, σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στην ταβέρνα ” Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ” στην Κοζάνη. Ο κ. Τσαυτάρης μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ τόνισε πως οι εξελίξεις στη γονιδιοματική τεχνολογία είναι ραγδαίες την τελευταία δεκαετία οι οποίες δίνουν τεράστιες δυνατότητες σχετικά με την διαπίστωση ασθενειών, αλλαγών στον χάρτη των γονιδίων κάθε οργανισμού.

Αστυνομικό δελτίο

Στην Ασφάλεια Πτολεμαϊδας ο 47χρονος που επιχείρησε να βάλει φωτιά στο ΙΚΑ Πτολεμαϊδας
Στην Ασφάλεια Πτολεμαϊδας κρατείται ο 47χρονος που την περασμένη Πέμπτη επιχείρησε να βάλει φωτιά στο υποκατάστημα των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Πτολεμαϊδας, γιατί και παρά την επίμονη αναζήτηση ενός γιατρού, ο τελευταίος απουσίαζε. Ο 47χρονος αναμένεται αύριο Τρίτη το μεσημέρι να προσέλθει στον Εισαγγελέα Κοζάνης για να απολογηθεί.
Φάρσα για βόμβα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κοζάνης
Φάρσα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Κοζάνης, έγινε χθες Κυριακή το απόγευμα. Πιο συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε χθες Κυριακή στις 5 παρά το τέταρτο το απόγευμα στα εκδοτήρια εισιτηρίων του ΚΤΕΛ στην Κοζάνη και είπε πως εάν δεν επιστρέψει το λεωφορείο που αναχώρησε στις 4 το απόγευμα για Αθήνα, θα ανατιναχτεί εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο λεωφορείο. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος σταμάτησε στο Σαραντάπορο και μετά από ελέγχους που έγιναν εκεί και στην Ελασσόνα αργότερα, αποδείχθηκε ότι ήταν φάρσα.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: