Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 27/4/06

By on 27/04/2006

Κινητικότητα για τον πόρο

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο θέμα του Τοπικού Πόρου, για τον οποίο αναμένεται συνέχεια μέχρι την οριστικοποίηση της ένταξης των έργων, ενώ παράλληλα αρχίζει η συζήτηση για την προετοιμασία της επόμενης προγραμματικής περιόδου.
Στο πλαίσιο αυτό νομάρχης Κοζάνης και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Τοπικού Πόρου, Ιορδάνης Ανδρεάδης, είχε χτες σύσκεψη με την ΤΕΔΚ και όλους τους δημάρχους του νομού Κοζάνης, ενώ σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Παρακολούθησης. Όπως δήλωσε ο νομάρχης Κοζάνης, «θα γίνει μία συνολική συζήτηση για το πώς θα κινηθούμε, ως προς την αξιοποίηση του Τοπικού Πόρου, ώστε να έχει τα καλύτερα δυνατά αναπτυξιακά αποτελέσματα».

Στους Πύργους Εορδαίας ο Κάρολος Παπούλιας

Στον δήμο Βερμίου θα βρεθεί τον Μάιο, για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες, ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την 62η επέτειο από τον σφαγιασμό των 318 αμάχων κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος των Πύργων από τους γερμανούς κατακτητές, στις 24 Απριλίου του 1944. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 14η ΜαÀου.

Πανηγυρίζει ο Ι. Ν. Αγ. Νικολάου στο Μπούρινο

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο χώρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, την Παρασκευή 28 Απριλίου ημέρα εορτής της Ζωοδόχου Πηγής.
Μετά τη Θεία Λειτουργία οι γυναίκες του Χρωμίου και της Αιανής θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν Πασχαλιάτικα τραγούδια και η Δ.Ε.Α.Τ.Π.Α του Δ. Αιανής θα προσφέρει τοπικά εδέσματα.
Η αναβίωση του εθίμου γίνεται με σκοπό το αντάμωμα των απογόνων των κατοίκων του παλιού χωριού Μπούρινος που καταστράφηκε το 1890.

Η Ελάτη στην ΕΤ3 την Κυριακή 7 ΜαÀου στις 15:30

Αφιέρωμα στην Ελάτη θα παρουσιάσει την Κυριακή 7 Μαϊου η εκπομπή της ΕΤ3 «Κυριακή στο χωριό» και θα προβληθεί σε επανάληψη και την Παρασκευή 12 ΜαÀου στις 21:00.
Η εκπομπή θα γυριστεί την Κυριακή 30 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Ελάτης με τη συμμετοχή φορέων του Δήμου Καμβουνίων, χορευτικών και μουσικών σχημάτων, μαθητών κλπ. Που θα αναβιώσουν παραδοσιακά παιχνίδια.

Έκθεση ζωγραφικής 28-30 Απριλίου με έργα Φλωρινιωτών ζωγράφων

Η «Φλώρινα των χρωμάτων» θα πλημμυρίσει την Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο στις 6 το απόγευμα στο Σισμανόγλειο Προξενικό ºδρυμα, εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής Φλωρινιωτών ζωγράφων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου.

Πηγές:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: