Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 27/10/05

By on 27/10/2005

Πόρισμα Συνηγόρου του Πολίτη: Μερική ανταπόκριση της Διοίκησης της ΔΕΗ

Μερική ανταπόκριση της Διοίκησης της ΔΕΗ υπήρξε στις επισημάνσεις πορίσματος του Συνηγόρου του Πολίτη για την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να μειωθεί η ρύπανση από τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι η ΔΕΗ προχώρησε στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και την ολοκλήρωση των προγραμμάτων αναβάθμισης και αντικατάστασης των φίλτρων για τους ΑΗΣ Καρδιάς και Πτολεμαϊδας και την ανάθεση του έργου αναβάθμισης των φίλτρων για τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Ωστόσο σύμφωνα με τον Συνήγορο του πολίτη δεν επετεύχθη η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Παράλληλα δόθηκε σιωπηρή παράταση στις άδειες λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2008 με τροπολογία που εισήχθη σε πολυνομοσχέδιο και που ήδη ψηφίστηκε.

Κανένα περιστατικό ενδονοσοκομιακής λοίμωξης στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Κανένα περιστατικό ενδονοσοκομειακής λοίμωξης δεν έχει εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στα πέντε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με δηλώσεις στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας του προέδρου της Διοικητικής Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΔΥΠΕ) Δημοσθένη Ανδριόπουλο. Ο κ. Ανδριόπουλος υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα θέμα ύψιστης σημασίας και πως τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στα Νοσοκομεία κατά την νοσηλεία των ασθενών.

Ημερίδα για την καλλιέργεια Ενεργειακών Φυτών στην Κοζάνη

Ημερίδα με θέμα “Καλλιέργεια Ενεργειακών Φυτών για παραγωγή Βιοκαυσίμων – Η προοπτική μιας νέας αγοράς για τους αγρότες” διοργανώνει σήμερα Πέμπτη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης και την έναρξή της θα κηρύξει στις 10:30 το πρωί ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας.

Την ΑΝ.ΚΟ. επισκέπτεται ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας

Την ΑΝ.ΚΟ. θα επισκεφθεί ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Ο κ. Φώλιας θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της εταιρείας και νομάρχη Κοζάνης κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη, για το έργο της ΑΝ.ΚΟ., το ρόλο των Αναπτυξιακών Εταιριών στην 4η Προγραμματική Περίοδο και για τα έργα του Νομού Γρεβενών για τα οποία εκπόνησε τις μελέτες η ΑΝ.ΚΟ.

Ενημερωτική συνάντηση για επιχειρήσεις παραγωγής τσιμεντοπροϊόντων

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/ Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση σήμερα Πέμπτη στις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις του, προκειμένου να ενημερώσεις τις επιχειρήσεις παραγωγής τσιμεντοπροϊόντων σχετικά με την υποβολή προτάσεων για την συμμετοχή στη δράση “Ανάπτυξη νέων προϊόντων με την χρήση τέφρας” που υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Knowledge Clusters στη Δυτική Μακεδονία.

Κινήσεις για ένα ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια “Σπάρτακος”

Με χθεσινό της έγγραφο η παράταξη ΔΑΚΕ της ΓΣΕΕ ζητά από την ΔΑΚΕ “Σπάρτακος” να αναλάβει την συγκρότηση ενός και μοναδικού ψηφοδελτίου στις επικείμενες εκλογές του Ενιαίου “Σπάρτακου” ενσωματώνοντας σε αυτό όλους όσους ασπάζονται τις αρχές και τις αξίες της παράταξης. Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες (Τετάρτη) ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ “Σπάρτακος” κ. Παντελής Καραλευθέρης, πρόσθεσε στα παραπάνω, την αναγκαιότητα συσπείρωσης για την μάχη ενάντια στην παράταξη της ΠΑΣΚΕ που εφαρμόζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στα ζητήματα της ενέργειας και της εργασίας. Εν τω μεταξύ, στο φως της δημοσιότητας ήρθε χθες (Τετάρτη) η έγγραφη εξουσιοδότηση της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ που ορίζει τον αντιπρόεδρο της κ. Δημήτρη Τραχανά συντονιστή της συγκρότησης ενός ψηφοδελτίου με συμμετοχή όλων των υποψηφίων. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε ο συντονιστής θα καταθέσει στην εφορευτική επιτροπή το ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα θα γιορταστεί αύριο Παρασκευή και στην Δυτική Μακεδονία η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με Επίσημη Δοξολογία, θα συνεχιστούν με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων και θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων.
Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις στην Κοζάνη θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, στην Καστοριά ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Σπύρος Παπαδόπουλος και στα Γρεβενά την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.