Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 23/3/06

By on 23/03/2006

Πρόστιμα σε όσους καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους

Συνεργείο της Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης, ξεκίνησε ελέγχους στην πόλη της Κοζάνης για καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων, όπως πεζοδρομίων αλλά και οδοστρώματος. Σύμφωνα με δηλώσεις στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας του προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης κ. Γιάννη Νάκα, σε 87 ελέγχους, βεβαιώθηκαν 39 παραβάσεις. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και όσοι δημότες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με κατάληψη κοινόχρηστου χώρου από ιδιώτη μπορούν να απευθύνονται στην Δημοτική Αστυνομία στο 195 ή στο 2461050303

Χώρος αναψυχής στα Περπόρια Αιανής

Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να είναι έτοιμες οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του οδοιπορικού ορειβατικού περιβαλλοντικού συλλόγου Αιανής τα ’’Περπόρια οι οποίες βρίσκονται ανάμεσα από την Αιανή και το Χρώμιο. Το κτίριο θα περιλαμβάνει αίθουσα δεξιώσεων, κουζίνα αποθηκευτικούς χώρους ενώ στον υπαίθριο χώρο θα λειτουργήσει παιδική χαρά, χώρος αθλοπαιδιών και σύμφωνα με τον υπεύθυνο Δημοσίων σχέσεων του συλλόγου κ. Κωλέτσο θα μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 500 άτομα, καθώς ο χώρος ενδείκνυται για αναψυχή. Ο κ. Κωλέτσος μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας επεσήμανε ότι ιδιωτικές εταιρείες χρηματοδοτούν το έργο.

Εργαστήριο Φυσικών επιστημών στο Γυμνάσιο Μαυροχωρίου Καστοριάς

Το έργο που αφορά στο εργαστήριο Φυσικών επιστημών στο Γυμνάσιο Μαυροχωρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας με 111.369 ευρώ. Πρόκειται, εξήγησε ο Δήμαρχος Μακεδνών Κώστας Πετσάλνικος, να γίνει ένα συστηματικό εργαστήριο Φυσικών Επιστημών μέσα στο σχολείο, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να κάνουν το μάθημα της Φυσικής και της Χημείας σε έναν οργανωμένο ειδικά χώρο, όπου θα υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα και οι μαθητές συνεργαζόμενοι με τον εκπαιδευτικό φυσικών επιστημών θα μπορούν να κάνουν τα πειράματα, τις έρευνες και να βγάζουν συμπεράσματα μέσα από συμμετοχική εκπαιδευτική διαδικασία. Σημειώνεται ότι στο Γυμνάσιο Μαυροχωρίου λειτουργεί εδώ και περίπου 2 χρόνια εργαστήριο πληροφορικής.

«Ανοιχτός» ο Μετεωρολογικός Σταθμός στην Πτολεμαϊδα για το κοινό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας -σήμερα , η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πτολεμαϊδας που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο Πτολεμαϊδας – Ασβεστόπετρας, θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με σκοπό την ενημέρωσή του για τον νέο μετεωρολογικό σταθμό που λειτουργεί στο χώρο της Δημοτικής Επιχείρησης με την συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και δίνει μέσω διαδικτύου με πεντάλεπτη ανανέωση τα καιρικά δεδομένα σε όλο τον κόσμο. Στον χώρο θα βρίσκεται και ο κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, ο οποίος πέρα από τα καιρικά φαινόμενα θα εξηγεί την λειτουργία του Μετεωρολογικού Σταθμού.

“Τα πουλόπα”: «Οι Όρνιθες» του Αριστοφάνη στα ποντιακά

Η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης θα παρουσιάσει το έργο του Αριστοφάνη “Οι Όρνιθες” στην ποντιακή διάλεκτο, την Κυριακή στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, στις 8 το βράδυ. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Γιώτη Βασιλειάδη και η μεταφορά στην ποντιακή είναι του Στάθη Χιονίδη. Στην παιδική σκηνή συμμετέχουν 18 παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών.

Εκδηλώσεις σχολείων για την εθνική επέτειο

“Γεώργιος Λασσάνης” εκδήλωση μαθητών Λυκείων της Κοζάνης
Εκδήλωση – παράσταση με τίτλο “Γεώργιος Λασσάνης – Στα χνάρια της τοπικής ιστορίας”, διοργανώνει το 1ο Ενιαίο Λύκειο Κοζάνης με την συμμετοχή του 1ου , 2ου, 5ου Πειραματικού Γυμνασίου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης. Η εκδήλωση – παράσταση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 8 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Εκδήλωση για τους Δυτικομακεδόνες αγωνιστές στο 5ο Γυμνάσιο
Η συμβολή των Δυτικομακεδόνων αγωνιστών στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους, είναι το θέμα της φετινής γιορτής του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στην γιορτή που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί θα ακουστούν κείμενα ποιήματα και δημοτικά τραγούδια αφιερωμένα στους αγωνιστές της περιοχής μας, ενώ θα γίνει και η βράβευση μαθητών που πήραν μέρος στο διαγωνισμό για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: