Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 10/11/05

By on 10/11/2005

“Νέα Αντίληψη και Αποκέντρωση στην Επιμόρφωση” ημερίδα στην Κοζάνη

Ημερίδα με θέμα “Νέα Αντίληψη και Αποκέντρωση στην Επιμόρφωση” διοργανώνει αύριο στην Κοζάνη στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ. Την έναρξη των εργασιών στις 9:30 το πρωί θα κηρύξει ο γενικός γραμματέας Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Γεώργιος Βούτσινος. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, οι νομάρχες Κοζάνης και Γρεβενών κ.κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης και Δημήτριος Ρίγγος αντίστοιχα, ενώ από τους κεντρικούς ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπύρος Παπασπύρος.

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατέρχονται οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα και αύριο με κύρια αιτήματα την άμεση αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, αύξηση της τάξης του 25% στο μισθολόγιο τους, πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας. Η ΑΔΕΔΥ επίσης συμμετέχει με 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα Πέμπτη και το Νομαρχιακό τμήμα την ΑΔΕΔΥ Νομού Κοζάνης διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία στην Κοζάνη.

Δημοπράτηση έργων τηλεθέρμανσης στο Δήμο Κοζάνης

Δημοπρατείται σήμερα το έργο της επέκτασης του δικτύου διανομής της τηλεθέρμανσης στην πόλη της Κοζάνης και στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νέας Χαραυγής. Εν τω μεταξύ, ήδη έγινε η προμήθεια και η τοποθέτηση του 5ου λέβητα, η κατασκευή του δεύτερου αγωγού μεταφοράς θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Την Άνοιξη του 2006 θα είναι έτοιμος ο Δημοτικός Κήπος Κοζάνης

Την Άνοιξη του 2006 θα είναι έτοιμος ο Δημοτικός Κήπος Κοζάνης, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του αντιδημάρχου Κοζάνης κ. Λάζαρου Μαλούτα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μέχρι στιγμής έχει περατωθεί το 80% περίπου των εργασιών στο χώρο του Δημοτικού Κήπου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Κοζάνης και στο χώρο του πρώην στρατοπέδου “Ψυχογιού”. Οι εργασίες ανάπλασης και ανάδειξης του κήπου αναπτύσσονται σε επιφάνεια 35.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνουν την κατασκευή λίμνης, παιδικής χαράς, τεσσάρων σιντριβανιών, κατασκευή παρτεριών και αλέων. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 2.500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το 3ο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, αναδημιουργείται και ο κήπος του Δρίζειου.

Δημοπρατείται το νέο κτίριο του ΙΚΑ Πτολεμαϊδας

Δημοπρατείται σήμερα Πέμπτη η κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει τις διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Πτολεμαϊδας. Το νέο κτίριο θα αναγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο και βρίσκεται επί της οδού Πτολεμαίων, απέναντι από τον πρώην κινηματογράφο “ΖΩΡΖ”, στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ, η κατασκευή του νέου κτιρίου θα ξεκινήσει άμεσα.

Ανησυχία για χρησιμοποιημένες σύριγγες σε προαύλεια Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Πτολεμαϊδας

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Πτολεμαϊδας, για το φαινόμενο με τις χρησιμοποιημένες σύριγγες στα προαύλεια των Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Θέση στο πρόβλημα, παίρνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας και προτείνει την πρόσληψη σχολικών φυλάκων, ώστε να περιφρουρηθούν αποτελεσματικά οι αύλειοι χώροι των Σχολείων. Το θέμα αυτό, συμπεριλαμβάνεται στην προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων των Δημοτικών Σχολείων, που επιχειρεί ο Σύλλογος και θα βρεθεί στο επίκεντρο διημερίδας στις αρχές του επόμενου μήνα.

Απαγχονισμένη 64χρονη στα Πετρανά Κοζάνης

Απαγχονισμένη στη σοφίτα της οικίας της στα Πετρανά Κοζάνης βρέθηκε χθες Τετάρτη στις 2:30 το μεσημέρι μία 64χρονη γυναίκα. Η θανούσα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κοζάνης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης δε διαφαίνεται εγκληματική ενέργεια, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης.

Οδηγός τοπικών παραδοσιακών επιχειρήσεων Νομού Κοζάνης

Σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια για την στήριξη των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων της περιοχής, αποτελεί ο οδηγός των τοπικών παραδοσιακών επιχειρήσεων του Νομού Κοζάνης, ο οποίος έχει εκδοθεί πρόσφατα με την πρωτοβουλία του ΚΕΤΑ Δυτικής Μακεδονίας και την στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης. Ο Νομάρχης Κοζάνης Ιορδάνης Ανδρεάδης σε δηλώσεις του στον εισαγωγικό πρόλογο του οδηγού αναφέρει ότι ” για πρώτη φορά στο Νομό Κοζάνης γίνεται με τον οδηγό μια προσπάθεια καταγραφής των τοπικών- παραδοσιακών προϊόντων που καταφέρνουν να παράγουν και να προσφέρουν στην αγορά προϊόντα που συμπυκνώνουν τεχνολογία και παράδοση, ποιότητα και αυθεντικές γεύσεις.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.