Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 30/12/05

By on 30/12/2005

Εκτός κινδύνου τα 3 άτομα που δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις διοξειδίου του άνθρακα

Εκτός κινδύνου συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, τα τρία άτομα από το Νεστόριο της Καστοριάς, που την περασμένη Τετάρτη, εξ αιτίας διαρροής στον λέβητα πετρελαίου της μονοκατοικίας τους δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις διοξειδίου του άνθρακα. Ο 40χρονος άνδρας και η 14χρονη κόρη του – σύμφωνα με τον διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας κ. Χριστόδουλο Παπαβασιλείου όπου διακομίστηκαν αρχικά τα τρία άτομα – παίρνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο το επόμενο τριήμερο, ενώ η 75χρονη γυναίκα, θα παραμείνει για μικρό διάστημα στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Νίκος Τσιαρτσιώνης: Δεν καταργούνται τα Υπουργεία Μακεδονίας – Θράκης και Αιγαίου

Ο προϋπολογισμός των Υπουργείων Μακεδονίας – Θράκης και Αιγαίου λαμβάνει την μεγαλύτερη αύξηση από τον κρατικό προϋπολογισμό από όλα τα Υπουργεία, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για τα δύο Υπουργεία τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης διαψεύδοντας, με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Κοζάνης, τα σενάρια περί καταργήσεως των δύο Υπουργείων. Ο κ. Τσιαρτσιώνης θύμισε πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ενέκρινε και ανήγγειλε από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την αναβάθμιση του ΥΜΑΘ ενώ σημείωσε πως η προσπάθεια του ως Υπουργού για την αναδιοργάνωση του Υπουργείου βρίσκεται στην μέση απαντώντας σε ερώτηση αν, ενόψει φημολογούμενου ανασχηματισμού, ο ίδιος αισθάνεται πως έκλεισε ο κύκλος του ως Υπουργού στο συγκεκριμένο Υπουργείο. Ο κ. Τσιαρτσιώνης δήλωσε επίσης βέβαιος πως η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη για τους Έλληνες πολίτες σε οικονομικό επίπεδο αφού η κυβέρνηση ασκεί την οικονομική πολιτική της με προοπτική τετραετίας βάζοντας σε τάξη μια σειρά από θέματα τα οποία χρόνιζαν.

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Νεάπολη Κοζάνης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Νεάπολη. Ο δήμαρχος κ. Δημοσθένης Μαυρίδης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης και πολίτες θα συγκεντρωθούν ώστε να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας να κλείσει το υποκατάστημα της στην Νεάπολη Κοζάνης. Ο κ. Μαυρίδης, μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα αυτό, τόνισε πως το κλείσιμο του καταστήματος θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους επιχειρηματίες αλλά και στους συνταξιούχους της περιοχής, οι οποίοι για τις συναλλαγές τους θα πρέπει να απευθύνονται στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Σιάτιστα.

Πολύτεκνοι για το νέο νομοσχέδιο

Την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την ενίσχυση των οικογενειών με τρία παιδιά εξέφρασαν οι σύλλογοι πολυτέκνων Δυτικής Μακεδονίας κατά την διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποίησαν στην Κοζάνη. Οι σύλλογοι προέβαλαν το επιχείρημα πως θίγονται τα κεκτημένα δικαιώματά τους με την εξομοίωση των οικογενειών με τρία παιδιά. Περιγράφοντας τα χρόνια αιτήματά τους τόνισαν πως χρειάζεται να υπάρξουν ριζοσπαστικές αλλαγές και όχι αποσπασματικά μέτρα και ζητούν να προηγηθεί η ίδρυση του ινστιτούτου κοινωνικής δημογραφίας το οποίο θα επεξεργαστεί καλύτερα κι θα κωδικοποιήσει συνολικά τόσο τα αιτήματά των πολυτέκνων όσα αφορούν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

Την Άνοιξη του 2006 αναμένεται να παραδώσει ο εργολάβος τις εγκαταστάσεις του κλειστού γηπέδου στην Λευκόβρυση, είπε ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος κατά την διάρκεια της χθεσινής Πέμπτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Ο κ. Κουκουλόπουλος είπε πως η γενική γραμματεία αθλητισμού αποφάσισε συμπληρωματική χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών του γηπέδου στην Λευκόβρυση. Εν τω μεταξύ, στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο κα Άννα Νανοπούλου ζήτησε από τον δήμαρχο να πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό “επίορκος” που της απέδωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση διότι την θίγει και θα ακολουθήσει άλλη οδό. Ο κ. Κουκουλόπουλος είπε πως το εννοούσε πολιτικά, όπως και η ίδια αποκάλεσε εγκληματική πράξη την πολιτική που ακολουθεί στην Ζ.Ε.Π.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: