Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 24/2/06

By on 24/02/2006

Η Αποκριά της Κοζάνης στην ΕΤ1

Αφιερωμένη στην Κοζανίτικη αποκριά θα είναι σήμερα Παρασκευή η εκπομπή της ET1 “Έχει Γούστο” με τη Μπήλιω Τσουκαλά η οποία μεταδίδεται στις 4:30 το απόγευμα. Η εκπομπή ταξιδεύει στην Κοζάνη και παρέα με τους Κοζανίτες ανάβει τους φανούς τραγουδά τα “ξιανέντραπα”, τα σκωπτικά τραγούδια της Αποκριάς υπό τους ήχους των χάλκινων πνευστών και ακούει ιστορίες γύρω από την εορταστική πυρά, με φαγοπότι και οινοποσία. Καλεσμένοι της Μπήλιως Τσουκαλά θα είναι οι:
* Νικόλαος Τσιαρτσιώνης και Μιχάλης Παπαδόπουλος, βουλευτές Κοζάνης
* Άννα Διαμαντοπούλου, βουλευτής Επικρατείας, γεννημένη στην Κοζάνη
* Αναστασία Σιόμου, αντιδήμαρχος Κοζάνης
* Κωνσταντίνος Χρυσάκης, λαογράφος
Παραδοσιακά τραγούδια της Κοζάνης για τις μέρες της Αποκριάς θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν Κοζανίτες, συνοδεία της ορχήστρας χάλκινων πνευστών “Κοζανίτικο Τακίμι”.

Αιολικός σταθμός στη Σιάτιστα και την Αιανή

Άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 46 μεγαβάττ και ετήσιας παραγωγικής ικανότητας 91,43 γιγαβατωρών, που θα κατασκευαστεί εντός των διοικητικών ορίων των δήμων Σιάτιστας και Αιάνης του Νομού Κοζάνης, δόθηκε με την απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης στην εταιρία ΡΟΚΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Η άδεια θα ισχύει για 15 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης και η παραγόμενη ενέργεια θα διατίθεται αποκλειστικά στο εθνικό σύστημα μετά από σύμβαση που θα συνάψει ο παραγωγός με τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ελέγχους στα λεωφορεία μαθητικών εκδρομών

Ελέγχους σε λεωφορεία και οδηγούς των σχολικών εκδρομών, με συνεργεία στελεχωμένα με προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας, θα διενεργήσει και φέτος ο Δήμος Κοζάνης. Διενεργούνται έλεγχοι τόσο ως προς την ασφάλεια κυκλοφορίας του λεωφορείου, όσο ως την ικανότητα και νομιμότητα οδήγησης του λεωφορείου. Πέρυσι διενεργήθηκαν 168 έλεγχοι.

Συνάντηση ερασιτεχνών μετερεολόγων στην Βλάστη

Συνάντηση ερασιτεχνών και επαγγελματιών μετερεολόγων θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο και την Κυριακή στην κοινότητα Βλάστης Νομού Κοζάνης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, πρόκειται να συζητηθούν θέματα που έχουν σχέση με την πρόγνωση του καιρού, ενώ την Κυριακή θα εγκαινιαστεί μετερεολογικός σταθμός στην Πτολεμαϊδα, δωρεά του Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπως είπε μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο προγνώστης καιρού της ΕΤ3 κ. Σάκης Αρναούτογλου. Ο κ. Αρναούτογλου μάλιστα είπε πως θα συνεχιστούν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και τις επόμενες ημέρες οι νεφώσεις με ασθενείς βροχοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Ενημέρωση αγροτών για τα σχέδια βελτίωσης

Ενημερωτικές εκδηλώσεις των αγροτών για το νέο κύκλο του προγράμματος “Επενδύσεις σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης (Σχέδια Βελτίωσης)”, πραγματοποιούνται στο Νομό Κοζάνης, τις οποίες διοργανώνει η διαχειριστική αρχή του 3ου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος και η Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Σήμερα Παρασκευή θα γίνει ενημερωτική εκδήλωση για τα σχέδια βελτίωσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης και η οποία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.
Την Δευτέρα θα γίνει η τελευταία ενημερωτική εκδήλωση για τους αγρότες στο Νομό Κοζάνης για τα σχέδια βελτίωσης. Η ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μουρικίου στον οικισμό Εμπορίου και θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Συνάντηση καπνοπαραγωγών για προβλήματα στην διάθεση καπνών

Συνεδριάζουν σήμερα Παρασκευή οι καπνοπαραγωγοί των Νομών Κοζάνης και Φλώρινας, στον οικισμό Ανατολή του Νομού Κοζάνης. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθεί εάν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και ποια μορφή θα έχουν, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την αντίθεσή τους στην μείωση των τιμών διάθεσης των καπνών. Ο πρόεδρος των καπνοπαραγωγών Νομών Κοζάνης και Φλώρινας κ. Φώτης Γκογκομήτρος μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας είπε πως πέρυσι η τιμή διάθεσης των καπνών στους εμπόρους ήταν 1,85 ευρώ και φέτος διαμορφώθηκε στο 1,35 ευρώ. Επίσης, ο κ. Γκογκομήτρος είπε πως το Σωματείο αριθμεί 1.100 καπνοπαραγωγούς με 2.000 τόνους παραγωγή.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: