Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 21/10/05

By on 21/10/2005

Άφιξη τεμαχίου των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη

Για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, επισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού. Το Ιερό Λείψανο ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και θα αφιχθεί στην πόλη της Κοζάνης αύριο με την συνοδεία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου π. Ιερώνυμου Κάρμα. Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου θα γίνει στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλο, τον Ιερό Κλήρο, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και από τους πιστούς, και με ιερά πομπή θα μεταφερθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Κατά την διάρκεια της παραμονής του θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες πρωί και απόγευμα.

Πρόταση για εθελοντική συνένωση παραλίμνιων Δήμων του νομού Κοζάνης

Πρόταση για εθελοντική συνένωση των παραλίμνιων Δήμων του Νομού Κοζάνης, κατέθεσε ο δήμαρχος Σερβίων κ. Δημοσθένης Κοκολιός εκτός ημερήσιας διάταξης στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων. Ο κ. Κοκολιός μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, γνωστοποίησε τις προθέσεις του να αρχίσει η συζήτηση για εθελοντική συνένωση των Δήμων Σερβίων, Βελβεντού και Καμβουνίων ώστε να ισχυροποιηθεί η παραλίμνια περιοχή του Νομού. Αποφασίστηκε να συζητηθεί η πρόταση εθελοντικής συνένωσης των Δήμων, ως τακτικό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων.
Επίσης, ο κ. Δημοσθένης Κοκολιός σε ότι αφορά την μελέτη ανάδειξης των κάστρων των Σερβίων, τόνισε πως οι εργασίες που προβλέπονται από την μελέτη θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2006. Οι εργασίες προβλέπουν την συντήρηση – ανάδειξη των κάστρων καθώς και σύνδεσης των αρχαιολογικών και βυζαντινών μνημείων του Δήμου Σερβίων.

Ειδική ιατρική επιτροπή για την υλοποίηση του ΠΕΡΣΕΑΣ

Ειδική πενταμελής ιατρική επιτροπή συστήθηκε πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, από την Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Δ.Υ.ΠΕ) με στόχο τη λήψη και επίβλεψη των αναγκαίων μέτρων στην εφαρμογή του σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ προκείμενου να αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη πανδημία από την γρίπη των πουλερικών. Επικεφαλής της επιτροπής η οποία αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα ορίστηκε ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καστοριάς Χαράλαμπος Λέντζιος. Η προετοιμασία του σχεδίου εκτάκτων αναγκών θα πρέπει να ολοκληρωθεί με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας μέχρι στις 31 Οκτωβρίου. Μιλώντας στο σταθμό μας ο κ. Λέντζιος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους.

Έλλειψη εμβολίων για τη γρίπη και στη Δυτική Μακεδονία λόγω μεγάλης ζήτησης

Έλλειψη εμβολίων για τη γρίπη παρατηρείται και στη Δυτική Μακεδονία λόγω αυξημένης ζήτησης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου Νομού Κοζάνης και αντιπρόεδρο του Πανελληνίου φαρμακευτικού συλλόγου Γιώργου Δακή, ήδη έχουν εξαντληθεί 19.800 εμβόλια και αναμένονται να κατανεμηθούν στην Δυτική Μακεδονία το επόμενο χρονικό διάστημα περίπου 900. Ο κ. Δακής επισημαίνει επίσης πως ο αριθμός αυτός των εμβολίων επίσης δεν επαρκεί για τις ανάγκες με δεδομένο ότι έχουν ανοιχτεί λίστες αναμονής στα περισσότερα φαρμακεία της περιοχής.

Εκπαιδευτικό συνέδριο στην Κοζάνη

Το 2ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα “Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών: αδυναμίες, δυνατότητες, προοπτικές”, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη. Οι εργασίες του εκπαιδευτικού συνεδρίου θα ξεκινήσουν και τις 2 ημέρες στις 11 το πρωί και στόχος του συνεδρίου είναι η αποτύπωση των μορφών επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς, η αξιολόγησή τους και η διατύπωση προτάσεων για ένα μελλοντικό προγραμματισμό επιμορφωτικών πλαισίων. Το συνέδριο είναι πανελλαδικής εμβέλειας και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων.

Πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία

Πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών και επιμόρφωσης καθηγητών και γονέων με θέμα “Σεξουαλική αγωγή – διαφυλικές σχέσεις”, πραγματοποιείται σε σχολεία του Νομού Κοζάνης. Το πρόγραμμα υλοποιεί το γραφείο αγωγής υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης σε συνεργασία με την Εταιρεία παιδικής και Νεανικής γυναικολογίας της Β´ πανεπιστημιακής κλινικής Αθηνών. Σήμερα Παρασκευή η εισηγήτρια κ. Καλλιόπη Τσεμπέρη σύμβουλος οικογενειακού προγραμματισμού με τους υπευθύνους αγωγής υγείας θα επισκεφτούν το Γυμνάσιο Περδίκα και το 1ο και 3ο ΤΕΕ Κοζάνης.

www.ert.gr

One Comment

  1. 3164.black

    04/05/2008 at 18:55

    Όλα συνδέονται, τελικά… Κάποιοι πρέπει να προσέχουν τους "συνδυασμούς". προσώπων, γεγονότων, πράξεων (έστω κι αν, χρονικά, απέχουν μεταξύ τους) και να μας τους φανερώνουν… Μπράβο στον Γιάννη Τσιομπάνο.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: