Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 20/1/06

By on 20/01/2006

Μείωση των εισακτέων σε μεγάλα ΤΕΙ αποφασίζει το Υπουργείο Παιδείας

Από 600 έως 1500 εισακτέους λιγότερους θα κυμανθεί η μείωση του στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ανεξάρτητα από το νέο Τμήμα το οποίο θα ιδρυθεί στα Γρεβενά την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, σύμφωνα με τα τέσσερα εναλλακτικά σενάρια τα οποία συζητιούνται σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας σε σύσκεψη, υπό την προεδρία του Υφυπουργού κ. Σπύρου Ταλιαδούρου, όπως σημείωσε μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιος Γκανάτσιος. Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ συμμετέχει στην Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας προέβλεψε πως πιθανώς η διαδικασία οριστικοποίησης του αριθμού των εισακτέων ανά τμήμα Σχολής ΤΕΙ και Πανεπιστημίων όλης της χώρας θα ολοκληρωθεί σύντομα, ίσως και εντός του μηνός και στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι υπάρξει μείωση των εισακτέων στα μεγάλα σε φοιτητικό πληθυσμό ΤΕΙ με αντίστοιχη μικρή μείωση ή και αύξηση των εισακτέων σε περιφερειακά ΤΕΙ, όπως έχουν ζητήσει και η αυτοδιοίκηση και οι φορείς κάθε πόλης.

Ξεκινάει το Βιομηχανικό Πάρκο ΠτολεμαÀδας

Το αμέσως επόμενο διάστημα και με την σύσταση του φορέα θα ξεκινήσει η υλοποίηση και μέσα στο 2006 θα εγκατασταθούν οι πρώτες επιχειρήσεις στο Βιοτεχνικό Πάρκο ΠτολεμαÀδας. Η χρηματοδότηση του ΒΙΟΠΑ ΠτολεμαÀδας όπως και του ΒΙΟΠΑ Καστοριάς εγκρίθηκαν χτες από το Υπουργείο Ανάπτυξης με το ποσό των 3,2 και 3,1 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα ανάμεσα σε 8 ΒΙΟΠΑ σε όλη την Ελλάδα. Όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο Δήμαρχος ΠτολεμαÀδας κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης στο εννιαμελές διοικητικό συμβούλιο του φορέα υλοποίησης, στο οποίο συμμετέχουν εκτός του Δήμου και το Βιομηχανικό και Οικονομικό Επιμελητήρια, το Εργατικό Κέντρο και η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης, συνεδρίασε πριν από λίγες ημέρες, προκειμένου να προετοιμάσει τις διαδικασίες για την προσέλκυση επενδυτών. Στόχος των φορέων όπως τόνισε ο κ. Τσιούμαρης είναι να αποτελεί βασικό κριτήριο εγκατάστασης των επιχειρήσεων η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με στόχο επίσης την δημιουργία περισσότερων από 200 θέσεις άμεσα, ενώ υπενθύμισε πως θα αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής κτήρια της πρώην ΑΕΒΑΛ, όπου υπάρχει και άμεση οδική και σιδηροδρομική σύνδεση, ενώ αναμένεται η επίσκεψη επιτροπής από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την εξέταση των υποδομών και των εργασιών που πρέπει να γίνουν.

Συγκέντρωση ΚΚΕ ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο

Το ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, σήμερα Παρασκευή στις 6:30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία στην Κοζάνη. Στην συγκέντρωση θα παραβρίσκεται η Πανελλήνια ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, δηλώνοντας και με σχετική ανακοίνωση την συμπαράσταση τους. Η ΕΛΜΕ Κοζάνης με σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως έχοντας πλήρη επίγνωση των αντιλαϊκών συνεπειών ενός τέτοιου μνημονίου, εναντιώνεται κατηγορηματικά σε αυτό και απαιτεί την άμεση απόσυρσή του ή την καταψήφιση του από όλους τους Έλληνες Βουλευτές, αντιπροσώπους στην Κοινοβουλευτική συνέλευση του συμβουλίου της Ευρώπης

Συνάντηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου με τον Υφυπουργό Εργασίας

Σε συνάντηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης κ. Βαγγέλη Μίχο με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο τέθηκαν και συζητήθηκαν τρία θέματα αναφορικά με το υψηλό ποσοστό ανεργίας, τις εργατικές κατοικίες στη ΖΕΠ Κοζάνης καθώς και το θέμα των εργαζομένων στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερβίων Κοζάνης. Μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μίχος ανέφερε πως ο Υφυπουργός κ. Γιακουμάτος είδε θετικά το θέμα σχετικά με την ολοκλήρωση των υποδομών στη ΖΕΠ από τον ΟΕΚ και την επίσπευση των εργασιών, στο θέμα της ανεργίας υπογράμμισε ο Υφυπουργός πως στους Νομούς όπου παρουσιάζονται υψηλά ποσοστά ανεργίας θα υλοποιηθούν πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την ανακούφιση των ανέργων. Όσον αφορά το θέμα των εργαζομένων στην ΕΑΣ Κοζάνης – Σερβίων ο Υφυπουργός ανέφερε πως είναι θέμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Προαγωγές, υποβιβασμοί και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων Νομού Κοζάνης


Προαγωγές, υποβιβασμοί και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων Νομού Κοζάνης, προτάθηκαν ομόφωνα στο Υπουργείο Παιδείας από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης, οι οποίες θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2006 – 2007. Πιο συγκεκριμένα, προτάθηκαν οι εξής προαγωγές: Το Δημοτικό Σχολείο Καρυδίτσας από 3θέσιο προάγεται σε 4θέσιο, το Δημοτικό Σχολείο Πετρανών και το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής από 4θέσια προάγονται σε 5θέσια και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας από 8θέσιο προάγεται σε 9θέσιο, λόγω αύξησης του μαθητικού δυναμικού των σχολείων. Επίσης, προτάθηκε το 5ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης από 2θέσιο να υποβιβαστεί σε μονοθέσιο, όπως και το Δημοτικό Σχολείο Κλείτου και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερβίων από 4θέσια να υποβιβασθούν σε 3θέσια, λόγω μείωσης του μαθητικού δυναμικού.
Επιπρόσθετα, προτάθηκε η κατάργηση και συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Μεσοβούνου και Κομνηνών σε 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο με την ονομασία 1ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Βερμίου με έδρα τα Κομνηνά. Αποφασίστηκε να προταθεί στο Υπουργείο Παιδείας η συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων, καθώς υπάρχει η συναίνεση των γονέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, αποφασίστηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης να προταθεί στο Υπουργείο Παιδείας και η κατάργηση του Νηπιαγωγείο Αναρράχης στο οποίο ο αριθμός των νηπίων φθάνει μόλις τα 5, και το 2ο Νηπιαγωγείο Αιανής, λόγω του μικρού αριθμού νηπίων και συστέγασης αυτού με το 1ο Νηπιαγωγείο Αιανής.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ 27ΧΡΟΝΗΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 41ΧΡΟΝΟΥ

Ένας 41χρονος άνδρας από την Πεντάβρυσο εξαφανίστηκε και αναζητείται από τους οικείους του και από τις αστυνομικές αρχές.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι συγγενείς προχτές το πρωί στο Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαϊδας, ο εξαφανισθείς έφυγε από το σπίτι του σε άγνωστη κατεύθυνση στις 9 μ.μ. της περασμένης Τρίτης.
Σημείωσαν ότι πάσχει από περιστασιακή αμνησία λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου που είχε υποστεί. Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι έρευνες για τον εντοπισμό του εξαφανισθέντος είναι άκαρπες.
.Θύμα τροχαίου έπεσε προχτές το βράδυ μία νέα γυναίκα. Ειδικότερα, μία 27χρονη από την Κοζάνη τραυματίστηκε σοβαρά στις 19.35 προχτές, στο 6ο χιλιόμετρο του οδικού τμήματος στον υπό κατασκευή δρόμο Καρυδίτσας-Ρυμνίου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εκτράπηκε από την πορεία του και ανατράπηκε. Προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Κοζάνης.
.Πέντε Αλβανούς λαθρομετανάστες μετέφερε ένας ομοεθνής τους με κλεμμένο αυτοκίνητο. Ο Αλβανός υπήκοος έκλεψε το ΙΧΕ αυτοκίνητο από την Αυγή Καστοριάς. Στη συνέχεια το χρησιμοποίησε για τη μεταφορά πέντε ομοεθνών του, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικά έγγραφα. Άνδρες της Ασφάλειας Κοζάνης εντόπισαν το κλεμμένο όχημα και με τη συνδρομή συνοριακών φυλάκων του ΤΣΦ Τσοτυλίου συνέλαβαν τους πέντε λαθρομετανάστες, αλλά διέφυγε ο οδηγός και δράστης της κλοπής του αυτοκινήτου. Οι συλληφθέντες θα αποσταλούν στον εισαγγελέα, το αυτοκίνητο θα αποδοθεί στον κάτοχό του, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.
Στο μεταξύ, προχτές στην Κοζάνη συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή υπνωτικών χαπιών που προμηθεύτηκαν χωρίς ιατρική συνταγή. Ο ένας από τους δύο είχε στην κατοχή του ένα αεροβόλο πιστόλι. Τα χάπια που υπάγονται στην κατηγορία των ναρκωτικών ουσιών και το αεροβόλο πιστόλι κατασχέθηκαν, οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ διενεργείται προανάκριση.

www.ert.gr & www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: