Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 09/12/05

By on 09/12/2005

Από τις 17 του μήνα η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου στα καταστήματα της Πτολεμαϊδας

Ανοιχτά θα είναι τα μαγαζιά και την Κυριακή 18/12
Αυξημένη είναι η κίνηση στην αγορά της Πτοελμαίδας που ενόψει της γιορτινής περιόδου έχει ετοιμαστεί κατάλληλα με τους καταστηματάρχες να έχουν, από νωρίς, φροντίσει για την επάρκεια και την ποιότητα των προϊόντων.
Από την πλευρά τους οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει την έρευνά τους έτσι ώστε να βρουν τα πράγματα που θέλουν στις καλύτερες δυνατές τιμές. Παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο συνήθως παρατηρούμε ότι τα αγαθά είναι πιο ακριβά από τις προηγούμενες περιόδους, πάντα υπάρχουν εκείνα τα ψώνια τα οποία ούτε μπορούμε αλλά και ούτε- ίσως-να θέλουμε να τα αποφύγουμε. Λίγα δώρα, κάποια στολίδια για το σπίτι, κάτι για τον εαυτό μας και βέβαια κάτι παραπάνω για το γιορτινό τραπέζι.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαίδας σε μία προσπάθεια πάντως να εξυπηρετήσει τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα εφαρμόσει και φέτος ωράριο Χριστουγέννων το οποίο θα ξεκινήσει να ισχύει από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και θα εφαρμόζεται μέχρι και το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2006.

Αναδάσωση στο όρος Βέρνον

Αναδάσωση έκτασης 1.280 στρεμμάτων στη νότια πλευρά του όρους “Βέρνον” πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Δασών Καστοριάς της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.
Η έκταση θα αναδασωθεί με 330.000 φυτάρια Πεύκης, Ακακίας, Καρυδιάς και Καστανιάς.
Αναμενόμενα αποτελέσματα είναι η προστασία του εδάφους από διαβρωτικά φαινόμενα που έχουν ως αποτέλεσμα την πρόσχωση της λίμνης της Καστοριάς. Επίσης, θα βελτιωθεί η αισθητική του τοπίου καθώς η έκταση είναι ορατή από την πόλη της Καστοριάς.
Το έργο «Αναδασώσεις χειμάρρου Τοιχιού Ν. Καστοριάς» είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας, στον Άξονα 5 για την «Ανάπτυξη Αγροτικού Χώρου» και έχει στόχο την αποκατάσταση του περιβάλλοντος από την καταστροφή που επήλθε λόγω εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς το 1992 καθώς τη βελτίωση του.
Σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2005 και ώρα 11.00, ο Διευθυντής Δασών της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Παπαδημητρίου θα επισκεφθεί την περιοχή όπου πραγματοποιείται η αναδάσωση.
Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των δημοσιογράφων, αύριο Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2005 και ώρα 10.30, θα αναχωρήσει πούλμαν, από το κτίριο της Νομαρχίας στην Καστοριά, με προορισμό το σημείο επίσκεψης του Γενικού Διευθυντή Δασών της Περιφέρειας.
Με το ίδιο μέσο έχει προβλεφθεί και η επιστροφή των δημοσιογράφων από το σημείο επίσκεψης του κ. Παπαδημητρίου, στο κτίριο της Ν.Α. Καστοριάς.

Κινητικότητα για τη Βαλκανική Έκθεση στην Κοζάνη

Στα πλαίσια της Βαλκανικής Έκθεσης που προγραμματίζεται να διοργανωθεί την Άνοιξη του 2006 στην Κοζάνη, το Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας ενημέρωσε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση σε τεχνοκρατικό επίπεδο στις 14 Δεκεμβρίου 2005 και ώρα 11:00π.μ.(τοπική ώρα) στο Ξενοδοχείο “Grant Hotel” στην Κορυτσά όπου θα συζητηθούν οι άμεσοι στόχοι και ο αποτελεσματικότερος συντονισμός της Διοργάνωσης.
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι παρακάτω:
– κ. Παναγιώτης Αποστολίδης–Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Σιαμπανόπουλος Αντώνιος-Αντιπρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης\, κ. Μαγουλόπουλος Βασίλειος-Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Ρισμάνης Δημήτριος –Διευθυντής του Κέντρου Διαβαλκανικής Συνεργασίας .
-κ. Niko Peleshi-Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κορυτσάς, κα Denada Manoku-Γενική Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κορυτσάς, κα Brikena Bello-Συντονίστρια, κ. Olsi Manospori-Νομικός.
-κ. Blagoj Stojcev: Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Μοναστηρίου (Bitola), κ. Veljan Dimkovski-Διευθυντής του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Μοναστηρίου (Bitola), κ. Vlado Jovanovski-Μέλος του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Μοναστηρίου (Bitola) και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Rade Hristovski-Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Μοναστηρίου (Bitola).

Μετακίνηση ατόμων με αναπηρία

Να δρομολογηθεί άμεσα το ταξί για την μεταφορά των ατόμων με κινητική αναπηρία διέθεσε πρόσφατα το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, ζητούν τα μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία και εδρεύει στην Πτολεμαϊδα. Το ταξί, μπορεί να εξυπηρετεί την μεταφορά 4 ατόμων με χώρο για 2 καροτσάκια, ενώ προτεραιότητα στις μετακινήσεις προς κάθε κατεύθυνση, δίνεται στα άτομα με αναπηρία βαριάς μορφής. Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας και να καθοριστεί το πλαίσιο των δαπανών του τις οποίες θα αναλάβει ο Δήμος Πτολεμαϊδας.

Απονομή τιμητικής διάκρισης στην Ελένη Χατζηκώστα από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης

Τιμητική διάκριση του αργυρού μεταλλείου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης θα απονεμηθεί στην Ελένη Χατζηκώστα από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Κοζάνης την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης. Η απονομή γίνεται ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης στις 13 Σεπτεμβρίου για την προσφορά της Ελένης Χατζηκώστα με το ποσό των 600χιλ ευρώ, στη μνήμη των γονιών της και του αδερφού της, με σκοπό την ανέγερση νηπιαγωγείου στην οδό Φιλίππου στην Κοζάνη. Κατά τη διάρκεια χθεσινής (Πέμπτη) συνέντευξης τύπου ο Νομάρχης Κοζάνης Ιορδάνης Ανδρεάδης χαρακτήρισε την προσφορά της ως πράξη προσφοράς και τόνισε πως πρώτη φορά γίνεται μια τόσο σημαντική δωρεά στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Θεατρικές παραστάσεις από τον σύλλογο “Ιωακείμ Λιούλιας”

Την Αντιγόνη του ΖΑΝ ΑΝΟΥΙΓ παρουσιάζει το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρόκου “Ιωακείμ Λιούλιας” . Θα δοθούν τρεις παραστάσεις σήμερα Παρασκευή ως και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του Θεατροδρομίου. Το έργο θα παρουσιαστεί σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, σε σκηνοθεσία Γιώτη Βασιλειάδη.

www.ert.gr & www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: