Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Tρίτη 9 ΜαÀου 2006

By on 09/05/2006

Νεκρά ψάρια στη λίμνη Πολυφύτου

Νεκρά ψάρια εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα στη λίμνη Πολυφύτου, γεγονός που έχει ανησυχήσει τους κατοίκους της παραλίμνιας περιοχής, ενώ η αρμόδια υπηρεσία της νομαρχίας Κοζάνης έχει τεθεί σε επιφυλακή και εξετάζει το φαινόμενο.
Τα περισσότερα νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν εδώ και δεκαπέντε ημέρες κοντά στη γέφυρα Ρυμνίου, όπου το πρόβλημα εμφανίζεται οξύτερο. Όμως έχουν εκβραστεί νεκρά ψάρια κατά μήκος της όχθης της λίμνης μέχρι τα χωριά Γούλες και Κρανίδια, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό, αλλά προσλαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις. Το θέμα έγινε γνωστό στο γραφείο αλιείας της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της νομαρχίας Κοζάνης, το οποίο διερευνά τις αιτίες θανάτωσης των ψαριών.

Η περιβαλλοντική ημερίδα στο πλαίσιο του προγραμματος «ReRegions”

Τις εμπειρίες των χωρών τους σε θέματα αποκατάστασης και αξιοποίησης των ορυχείων λιγνίτη στην Ευρώπη μετέφεραν οι εκπρόσωποι των χωρών –μελών που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα που αφορά τη διαπεριφερειακή συνεργασία για θέματα αποκατάστασης των ορυχείων λιγνίτη, οι οποίοι συμμετείχαν στην 2η Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στην ΠτολεμαÀδα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «ReRegions» που εντάσσεται στην κοινοτική πρωτοβουλία “INTERREG IIIC” που διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Κέντρο Περιβάλλοντος της Ν.Α., οι οποίοι είναι εταίροι του προγράμματος.
Τους φιλοξενούμενους εταίρους από την Τσεχία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία και Ισπανία καλωσόρισε ο νομάρχης Κοζάνης, Ιορδάνης Ανδρεάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος «ReRegions», στην αξιοποίηση της ανταλλαγής εμπειριών για θέματα αποκατάστασης των λιγνιτωρυχείων, στις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από τη δραστηριότητα των ορυχείων, στα προβλήματα της απασχόλησης, καθώς επίσης και στις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην οικονομία του νομού για να αντιμετωπιστεί η μεταλιγνιτική περίοδος.

Έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ΠτολεμαÀδας

Αίσιο τέλος είχε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο “Ιωάννου RESORT” στην ΠτολεμαÀδα, λόγω πιθανής πτώσης αποτσίγαρου σε κλινοσκεπάσματα ενός δωματίου του πρώτου ορόφου του ξενοδοχείου, λόγω της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαϊδας, κλιμάκιο της οποίας έσπευσε στον τόπο και απεγκλώβισε τον ένοικο του δωματίου στο οποίο είχε εκδηλωθεί η φωτιά, ο οποίος αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.

Ημερίδα με τίτλο «Εθελοντική Αιμοδοσία – Πηγή Ζωής» στο Κοβεντάρειο

Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Εθελοντική Αιμοδοσία – Πηγή Ζωής». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 10 ΜαÀου 2006 στις 18:00 στην αίθουσα του Κοβενταρείου του Δήμου Κοζάνης.
Το πρόγραμμα της ημερίδας:
«ΑΙΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ»
Δρ. Περιστέρια Δημοξένου – Μπιμπίρη, Αιματολόγος και Διευθύντρια Σταθμού Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο».
«ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ – ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ»
Αικατερίνη Εγγλέζου – Καλογεροπούλου, Βιοπαθολόγος και Διευθύντρια Σταθμού Αιμοδοσίας Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».

Στο ΥΜΑΘ ο Ανδρέας Λεούδης

Στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης για να συμμετάσχει στην 4η Συνεδρίαση του Ειδικού Συντονιστικού Συμβουλίου Περιφερειών Μακεδονίας – Θράκης, που πραγματοποιήθηκε χθές Δευτέρα 8 ΜαÀου 2006 και ώρα 12.00, με θέματα:
1. Προετοιμασία των Περιφερειών εν όψει της 4ης Προγραμματικής Περιόδου (2007 – 2013)
2. Ενημέρωση σχετικά με την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και υλοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.

πηγές : e-ptolemeos.gr και δελτία τύπου

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: