Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων :Σάββατο 4/3/06

By on 04/03/2006

Κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο η Κοζανίτικη Αποκριά

Κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο η Κοζανίτικη Αποκριά. Σήμερα Σάββατο 4 Μαρτίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 7 το απόγευμα θα εμφανιστούν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης των συλλόγων Μηλιάς, Λευκοπηγής, Μαρκίδες Πούλιου Σιάτιστας. Στις 8:30 το απόγευμα θα εμφανιστεί ο φανός ” Λάκκους τ Μάγγαν” αμέσως μετά στη κεντρική πλατεία θα εμφανιστούν χορευτικά τμήματα του ομίλου Κοζάνης, ακολουθεί γλέντι στο χώρο του φανού και στις 10 το βράδυ πάρτι νεολαίας στον πεζόδρομο από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας.
Αύριο Κυριακή από τις 11.30 το πρωί στην κεντρική Πλατεία θα εμφανιστούν ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Πέλλας «Ανατολική Ρωμυλία – Βόρεια Θράκη», Χορευτικά Τμήματα Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Αμύντας» Αμυνταίου, τα Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρικού Φλώρινας και τα Χορευτικά Τμήματα του Δήμου Νικαίας Λάρισας. Στις 3 το μεσημέρι θα γίνει Παρέλαση Αρμάτων και ομάδων μεταμφιεσμένων και μετά το τέλος της Άναμμα του Κεντρικού Φανού από το Δήμαρχο Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο.

Αύξηση των θέσεων στο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Στους 83.268 διαμορφώνεται φέτος ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων. Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αναμένεται φέτος να εισαχθούν 35 υποψήφιοι περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι, καθώς σύμφωνα με την κατανομή των θέσεων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Παιδείας, αναμένεται να εισαχθούν 560 υποψήφιοι από τους 525 που είχαν εισαχθεί πέρυσι. Στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αναμένεται φέτος να εισαχθούν 665 υποψήφιοι περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι, καθώς φέτος αναμένεται να εισαχθούν 4.930 υποψήφιοι, ενώ πέρυσι είχαν εισαχθεί 4.265.

Συγκέντρωση κατοίκων Δήμου Ελίμειας για την συνένωση με το Δήμο Κοζάνης

Σε πρόσφατη συγκέντρωση κατοίκων του Δήμου Ελίμειας στην Άνω Κώμη με θέμα τη συνένωση με το Δήμο Κοζάνης οι κάτοικοι και με σχετική ανακοίνωση υποστηρίζουν ότι ο Δήμος Ελίμειας είναι βιώσιμος και η αδυναμία μέχρι τώρα να δώσει λύση σε σοβαρά προβλήματα οφείλεται καθαρά στην ανικανότητα των προσώπων που τον χειρίστηκαν. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται η απόφαση τους να αποτραπεί η συνένωση και συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή για την οργάνωση αντίστασης στη νέα ” επέλαση υπόπτων”, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται για την απαξίωση της περιοχής.

ΔΙΕΡΡΗΞΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Ένας 21χρονος νεαρός από τα Σέρβια συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Σερβίων, χτες τα ξημερώματα στην πόλη των Σερβίων, την ώρα που έκανε διάρρηξη ενός περιπτέρου. Ο νεαρός έκλεψε ένα μικρό χρηματικό ποσό και τηλεκάρτες.
Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Οδηγίες στους κατόχους αιγοπροβάτων

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης ανακοινώθηκε ότι:
Το πρόγραμμα σήμανσης και καταγραφής αιγοπροβάτων το οποίο είχε ανατεθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ένωση εταιριών, δεν ισχύει πλέον λόγω του ότι η σχετική σύμβαση με τις εταιρίες έληξε.
Ως εκ τούτου οι κάτοχοι αιγοπροβάτων είναι υποχρεωμένοι:
1. να σημάνουν όλα τα ζώα στην εκμετάλλευσή των.
2. να ενημερώσουν το μητρώο για τις μεταβολές τους ζωικού τους κεφαλαίου και
3. να διενεργούν απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου μία φορά ετησίως κοινοποιώντας την απογραφή στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία.
Σε περίπτωση που οι αιγοπροβατοτρόφοι δεν συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία, θα υποστούν βαρύτατες κυρώσεις οι οποίες θα αυξηθούν σε περιπτώσεις επανάληψης των κυρώσεων και φτάνουν έως και τον πλήρη αποκλεισμό από πάσης φύσεως πριμοδοτήσεις και προγράμματα, θα επιβληθούν πρόστιμα και θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις ζώων από την εκμετάλλευση και οι σφαγές των ζώων.

www.ert.gr & www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: