Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Σάββατο 28/1/06

By on 28/01/2006

Νέο περιφερειακό Νοσοκομείο στην Δυτική Μακεδονία;

Συμφωνία για την μετατροπή του Νοσοκομείου Κοζάνης σε πολυϊατρείο αστικού τύπου του ΙΚΑ, με προοπτική ανέγερσης νέου νοσοκομείου έξω από την πόλη της Κοζάνης, το οποίο θα μπορεί να έχει περιφερειακό χαρακτήρα επετεύχθη μεταξύ των τοπικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας σε σύσκεψη που έγινε χθες Παρασκευή 27/1 στα Γραφεία της Περιφέρειας. Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο ΓΓ της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Υγείας Δημοσθένης Ανδριόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Λεούδης, σε δηλώσεις του στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, είπε πως θα πρέπει να εγκριθούν οι αποφάσεις και από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα Υπουργεία, ώστε να προχωρήσουν στην συνέχεια στην μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και στην κατασκευή νέου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Κοζάνη. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα είναι έτοιμα σε 4 χρόνια το πολύ, ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα μπορεί να γίνει από το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αλλά και με την διαδικασία των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος χαρακτήρισε την συμφωνία ως πολύ σημαντική εξέλιξη και εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι εφόσον συμφωνήσουν όλοι στην πρόταση των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας το έργο μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και μέσα στο 2006.

Εμπαιγμός για τις ΑΕ και τις ΕΠΕ υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλατής

«Ο εμπαιγμός που βιώνουν οι Έλληνες με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό, ενώ οι επιχειρηματίες αδυνατούν πλέον να σχεδιάσουν στοιχειωδώς την πορεία των επιχειρήσεών τους και να λειτουργήσουν σε περιβάλλον ασφάλειας τόσο γι’ αυτούς, όσο και για τους εργαζόμενους που απασχολούν». Αυτό υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε άρθρο του, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Γιάννης Βλατής αναφορικά με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις ΑΕ και τις ΕΠΕ, μέτρο το οποίο ανακλήθηκε έμμεσα όπως σημειώνει ο κ. Βλατής, αφού με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στις 23 Ιανουαρίου αύξησε την προκαταβολή του φόρου αυτών των εταιρειών και των συνεταιρισμών, από 55% σε 65%. Τελικά καταλήγει ο Βουλευτής «η χώρα έχει μπει σε ρυθμούς ανατολής, αφού οι μαθητευομένη μάγοι της οικονομίας βρίσκονται σε φάση πειραματισμών αποδεικνύοντας μέρα τη μέρα τα λάθη των άστοχων θεωριών τους στην πλάτη του Έλληνα πολίτη».

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Πρακτικά Επιστημονικού Συνεδρίου “Παύλος Μελάς-Μακεδονικός Αγώνας” 100 έτη, 1904-2004»

Η παρουσίαση του βιβλίου: «Πρακτικά Επιστημονικού Συνεδρίου “Παύλος Μελάς-Μακεδονικός Αγώνας” 100 έτη, 1904-2004» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 28/1 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καστοριάς. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Διδάκτορα Επιστημών Συμπεριφοράς, Επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων & Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Κωνσταντινίδη.

“Παραμύθι για δύο” στην Κοζάνη

Η τελευταία παράσταση για το κοινό του έργου του Φίλιπ Ρίντλεϋ “Παραμύθι για δύο” θα δοθεί σήμερα Σάββατο στις 9 το βράδυ στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Κοζάνης. Πρωταγωνιστούν ο Θοδωρής Πετρόπουλος και η Μαρία Κορδώνη, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Μαυραγάνη.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: