Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Σάββατο 19/11/05

By on 19/11/2005

Διαμαρτυρία για τον κόμβο των Κοίλων στην Κοζάνης

Την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία τους για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους οδικούς άξονες της Δυτικής Μακεδονίας, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας και τα συνδικάτα των εργαζομένων ΔΕΗ. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται στην κοινή ανακοίνωσή τους, στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση του κόμβου των Κοίλων και στην γέφυρα Ανατολικού. Προκειμένου να δείξουν την διαμαρτυρία τους για τις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης των παραπάνω έργων, θα προχωρήσουν σήμερα Παρασκευή σε συμβολικές καταλήψεις, στις 10 το πρωί στον κόμβο Ανατολικού και στις 11 το πρωί στον κόμβο των Κοίλων.

Αναπτυξιακή ώθηση στα Γρεβενά ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Την ίδρυση μέχρι το 2008 δυο νέων τμημάτων ΤΕΙ στα Γρεβενά και την ανέγερση νέου σύγχρονου κτιρίου του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας προς τις παραγωγικές τάξεις και φορείς στα Γρεβενά. Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε μεταξύ άλλων ότι έως το τέλος της δεκαετίας ο Νομός Γρεβενών θα καταστεί ο πρώτος οικολογικός νομός της χώρας επενδύοντας στις βιολογικές καλλιέργειες, ενώ για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Πίνδου βρίσκονται σε εξέλιξη δύο προγράμματα, το ένα είναι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης βόρειας και κεντρικής Πίνδου και το δεύτερο το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου. Ο κ. Καραμανλής επεσκέφθη υπό κατασκευήν έργα της Εγνατίας οδού και σε δηλώσεις του τόνισε ότι η κατασκευή των έργων προχωρά με πολύ γοργούς ρυθμούς και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2008. Ακολούθως ο πρωθυπουργός επεσκέφθη το περίπτερο ενημέρωσης του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στη Μηλιά.

Η 2η Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στην Φλώρινα

Η 2η Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού και το 2ο Συνέδριο Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Φλώρινας. Όπως τόνισε μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο Νομάρχης Φλώρινας Γιάννης Στρατάκης στην φετινή διοργάνωση δίνεται έμφαση στην συμμετοχή των επαγγελματιών του είδους, συνεχίζεται η συζήτηση των προβλημάτων που δημιουργούνται στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ κυρίαρχο μέλημα είναι και η κάλυψη του ελλείμματος της κωδικοποίησης αυτών των προβλημάτων. Στην έκθεση η οποία θα λειτουργεί μέχρι και αύριο Κυριακή 20/11, υπάρχουν 50 περίπτερα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εν τω μεταξύ, με δικό της περίπτερο συμμετέχει στην έκθεση η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, διοργανώνει αύριο Κυριακή στις 6:30 το απόγευμα μουσικοχορευτική εκδήλωση στην οποία ο Μικρασιατικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας θα παρουσιάσει χορούς, τραγούδια και στοιχεία του μικρασιάτικου πολιτισμού.

Παμβελβεντινό Συνέδριο στη Νυρεμβέργη Γερμανίας

Το 7ο Παμβελβεντινό Συνέδριο πραγματοποιείται στη Νυρεμβέργη Γερμανίας. Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν χθες Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή. Ο φορέας διοργάνωσης του συνεδρίου είναι ο Δήμος Βελβεντού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αγίας Κυριακής Νυρεμβέργης. Κατά την διάρκεια του 7ου Παμβελβεντινού Συνεδρίου θα συζητηθεί πρόταση για τη σύσταση Παγκόσμιου Παμβελβεντινού Συμβουλίου, ενώ θα γίνει και ο εορτασμός των 25 χρόνων δράσης του Συλλόγου Αγίας Κυριακής Νυρεμβέργης. Μιλώντας ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας μίλησε για την σπουδαιότητα των επαφών που πραγματοποιούνται με αφορμή τα Συνέδρια στη Νυρεμβέργη καθώς βρίσκονται περισσότεροι από 200 Βελβεντινοί από όλο τον κόσμο.

Παρουσίαση βιβλίου στην Κοζάνη

Παρουσίαση του βιβλίου “Τα υγρά ίχνη της μνήμης” του Μιχάλη Πιτένη, θα γίνει αύριο Κυριακή 20/11 στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιβλίου και Ανάγνωσης Κοζάνης Κωνσταντίνος Ντίνας, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Πάσχος Μανδραβέλης, ο φιλόλογος Λευτέρης Κουκούλας, ενώ στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο συγγραφέας Μιχάλης Πιτένης. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης Κοζάνης, ο Σύλλογος Σαμαριναίων Κοζάνης “Η Αγία Παρασκευή”, το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

“Ματίας ο Α'” στην Κοζάνη

Το θεατρικό έργο “Ματίας ο Α’” της Άλκης Ζέη, σε σκηνοθεσία Γιώτη Βασιλειάδη, θα παρουσιάσει η παιδική θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρόκου, στην αίθουσα του Θεατροδρομίου Κοζάνης, σήμερα Σάββατο 19/11 στις 7 το απόγευμα και αύριο Κυριακή 20/11 στις 11 το πρωί και στις 7 το απόγευμα.

“Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα” του Άντερσεν στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Την δεύτερη παράστασή του για το κοινό, δίνει αύριο Κυριακή 20/11 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Κοζάνης το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης με το έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα”. Πρόκειται για συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

www.ert.gr

7 Comments

 1. 5478.nicosb

  20/10/2009 at 20:23

  Αγαπητέ Γιαπρακίξ
  Εκπλήσσομαι για την αναδημοσίευση του άρθρου.
  Μπράβο. Οφείλεις όμως, εκτός από την πηγή, να αναφέρεις και τον συγγραφέα του άρθρου, διότι είναι χρήσιμη η ιστορία, αλλά καλόν είναι να τηρούνται και οι κανόνες δεοντολογίας.

 2. 2441.kriskris

  21/10/2009 at 06:35

  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΣΟ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΣΟ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ.
  Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ

  ΑΝΤΕ ΠΕΣΤΟ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ…
  Η ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΒΑΛΕΤΖΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ …ΤΣ,ΤΣ,ΤΣ!

 3. 5478.nicosb

  23/10/2009 at 11:34

  Επειδή ο Γιαπρακίξ μάλλον λόγω φόρτου εργασίας παρέλειψε να αποκαταστήση το ατόπημα της ηλεκτρονικής εκδόσεως της εφημερίδας " Χρόνος", είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω ότι το άρθρο δεν εγράφη από την συντακτική ομάδα της εφημερίδας, αλλά από την ΕΛΕΝΗ ΜΠΛΙΟΥΡΑ

 4. 659.open20h

  26/10/2009 at 18:40

  κι εδω που το αναφερεις φιλε nicosb ειναι αρκετο
  οι αναγνωστες θα διαβαζουν και τα σχόλια και θα ενημερωνονται !!

  τους χαιρετισμούς μου στην κ. Ελένη

 5. 5478.nicosb

  29/10/2009 at 21:47

  Οφείλω μία επανόρθωση. Το ατόπημα δεν έγινε από τήν εφημερίδα αλλά από τον Γιαπρακίξ ο οποίος παρέλειψε το όνομα της συγγραφέως του άρθρου, λέγοντας ανακρίβειες και ανυπόστατες δικαιολογίες για να δικαιολογήση τα αδικαιολόγητα.

 6. 659.open

  10/11/2009 at 20:56

  κατι ξερω κι εγω φιλε nicosb !!!

 7. 709.Γιαπρακίξ

  11/11/2009 at 04:18

  Κι εγώ γνωρίζω πολλά Κύριοι!!!

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: