Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 8/11/05

By on 08/11/2005

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στηρίζει της Μικρομεσαίες επιχειρήσεις- ζήτησε και πέτυχε την έγκριση επιπλέον χρημάτων

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας των επενδυτών και των εκπροσώπων τραπεζών και των επιχειρήσεων που υλοποιούν επενδυτικά προγράμματα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Λόγω κατάθεσης αξιόλογων προτάσεων η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε και πέτυχε την έγκριση επιπλέον 1.112.385, 02 ευρώ για τις νέες μεταποιητικές επιχειρήσεις και 602.069 ευρώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Να σημειωθεί ότι τα ποσά που έχουν προκηρυχθεί είναι 10.787.920 ευρώ για υφιστάμενες μεταποιητικές επιχειρήσεις, 2.368.080 ευρώ για υπό σύσταση μεταποιητικές επιχειρήσεις και 2.044.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό τουριστικών επιχειρήσεων. Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως με αυτό τον τρόπο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι στηρίζει τις ΜΜΕ και αποδεικνύει ότι διαχειρίζεται αποδοτικά τα χρήματα που τις εμπιστεύεται το Ελληνικό κράτος αλλά και το Ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ το οποίο συγχρηματοδοτεί κατά 75% τη δημόσια δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος.

Αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη

Αύξηση της τάξεως του περίπου 18% στην τιμή της τηλεθέρμανσης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, χθες (Δευτέρα βράδυ), κατά την διάρκεια της συνεδρίασής του. Η τιμή της τηλεθέρμανσης από 0,035 ευρώ ανά κιλοβατώρα, διαμορφώνεται στο 0,0415 ευρώ ανά κιλοβατώρα πλέον Φ.Π.Α., η οποία αποτελεί έκπτωση 46% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τον διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης ¾δρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης κ. Παυλίδη. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα από πλευράς Διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης στο όφελος των καταναλωτών από την χρήση τηλεθέρμανσης σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη οι καταναλωτές της τηλεθέρμανσης θα εξοικονομήσουν 8.000.000 ευρώ. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κα Άννα Νανοπούλου είπε χαρακτηριστικά πως κάθε χρόνο “μπαίνει” μεγάλη αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης – γεγονός που την καθιστά πλέον ακριβή. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Νίκος Μάτσος δεν ψήφισε την πρόταση για αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης, παρά ζήτησε να δοθεί αύξηση στο ύψος του πληθωρισμού.

Θανάσιμος τραυματισμός πεζού

Ένας 44χρόνος, ο οποίος επιχείρησε χθες να διασχίσει το οδόστρωμα στο 14 χλμ. της παλαιάς Εθνικής οδού Κοζάνης–Φλώρινας στην διασταύρωση της Ποντοκώμης παρασύρθηκε από διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Ο 44χρονος κάτοικος εν ζωή Παλαμά Καρδίτσας μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, όπου γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Προανάκριση διενεργεί το τμήμα τροχαίας Πτολεμαϊδας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προωθεί τον τουρισμό

Η εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης συστάθηκε για να προωθήσει τον κλάδο και με συγκεκριμένες ενέργειες να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στον νομό, το μετοχικό της κεφάλαιο ύψους 30.000 ευρώ προήλθε από ίδιους πόρους της νομαρχίας και η συμμετοχή της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης δεν έγινε δυνατή λόγω μη συμφωνίας στο ποσοστό συμμετοχής αλλά μπορεί να επανεξεταστεί τόνισε ο Νομάρχης Κοζάνης κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ με αφορμή όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της ΤΕΔΚ. Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε επίσης πως με συγκεκριμένες ενέργειες αυξήθηκε η τουριστική κίνηση με το άνοιγμα της Εγνατίας ενώ και η συμμετοχή της ΝΑ στην πρόσφατη Φιλοξένεια στο περίπτερο της Περιφέρειας ήταν επιτυχημένη σύμφωνα με το νομάρχη Κοζάνης.

Συλλήψεις για κατοχή χασίς σε φούντα

Δυο άνδρες ηλικίας 62 και 50 χρονών αντίστοιχα συνέλαβαν χθες άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαϊδας στο Δ.Δ Περδίκκα, στους οποίους ύστερα από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στα σπίτια τους στην Λακκιά Λεβαίας Φλώρινας με την συνδρομή και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, βρέθηκε να κατέχουν ακατέργαστη ινδική κάνναβη σε φούντα συνολικού βάρους 350 γρ. περίπου. Οι δράστες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Στις 1201 έφτασαν οι αναφορές στο Συνήγορο του Πολίτη από την Δυτική Μακεδονία

Συνολικά 1201 αναφορές –καταγγελίες έχουν κατατεθεί στον Συνήγορο του Πολίτη από κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας που αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,67% του συνόλου των καταγγελιών της χώρας. Από αυτές η πλειοψηφία όπως τόνισαν μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας οι αρμόδιοι του Συνηγόρου του Πολίτη θεωρούνται βάσιμες και πήραν τον δρόμο της επεξεργασίας και επίλυσης.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.