Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 3 ΜαÀου 2006

By on 03/05/2006

Ανδρόγυνο απατεώνων διοχέτευε πλαστά ευρώ στα Γρεβενά

Πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ διοχέτευσε στην αγορά του νομού Γρεβενώνένα ανδρόγυνο από τα Τρίκαλα, με τη μέθοδο των αγοραπωλησιών που πραγματοποίησε σε διάφορες σημεία της περιοχής.
Το ζεύγος των απατεώνων συνελήφθη από την αστυνομία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Βρέθηκαν στην κατοχή τους 56 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 100, 50, 20 και 10 ευρώ, προερχόμενο από τις παράνομες συναλλαγές με ιδιώτες που είχαν προηγηθεί, δίνοντάς τους πλαστά χαρτονομίσματα για αγορές προϊόντων, ενώ ο συνολικός αριθμός των εξαπατηθέντων ανέρχεται σε 22 άτομα.

Μειωμένο ρεύμα μέχρι και 70% από τη ΔΕΗ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

Ξεκίνησε η εφαρμογή του συστήματος μειωμένου τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύει από τις 11 κάθε βράδυ ως τις 7 το πρωί. Το σύστημα θα ισχύει ως τις 31 Οκτωβρίου και δικαιούχοι είναι οι καταναλωτές εκείνοι που ανήκουν στην κατηγορία του μεικτού ή νυχτερινού τιμολογίου. Να σημειώσουμε ότι με το λεγόμενο νυχτερινό ρεύμα η εξοικονόμηση χρημάτων φτάνει μέχρι και το 70%.
Όπως έχει γίνει γνωστό, για τις ώρες του φτηνού ρεύματος η χρέωση είναι 0,042 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ανεξάρτητα από την κατανάλωση. Για το υπόλοιπο της ημέρας η χρέωση ανέρχεται στα 0,7197 ευρώ ανά κιλοβατώρα (για τις πρώτες 800 κιλοβατώρες).

Η Δυτική Μακεδονία στο «Τουριστικό Πανόραμα 2006»

Στην 11η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Τουριστικό Πανόραμα 2006” που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο EXPOATHENS ΣΤΗΝ Ανθούσα Αττικής από αύριο Πέμπτη έως και την Κυριακή 7 ΜαÀου, θα συμμετέχει η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει με περίπτερο 135 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στην αίθουσα 5 και θα συμμετέχουν οι Νομοί Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Παράλληλα με την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα προβάλλονται και τα τοπικά προϊόντα κάθε Νομού. Εν τω μεταξύ, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, το Σάββατο στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει παράλληλη εκδήλωση στον χώρο του περιπτέρου με τίτλο “Παραδοσιακή μουσική και χοροί του Νομού Κοζάνης”.

Μέχρι 31/12/2006 η ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους αγρότες για την εξαίρεση από την κατεδάφιση αυθαίρετων κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Με την υπ’ αριθμ. 244203 της 16/01/2006 διυπουργική απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δίνεται η δυνατότητα για την πιθανή εξαίρεση από την κατεδάφιση, χωρίς την επιβολή προστίμου, των αυθαίρετων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεων κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων που έχουν ανεγερθεί πριν τις 20/03/2003, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3399, Φ.Ε.Κ. 255/17-10-2005, εφόσον δεν αντίκεινται στις χρήσεις γης στην περιοχή και πληρούν υγειονομικούς και περιβαλλοντικούς όρους.

Κλοπή χαλκού από τη ΔΕΗ

Μάστιγα έχει καταστεί για τη ΔΕΗ η κλοπή παλιών καλωδίων από διάφορους αετονύχηδες. Η εμπορία του χαλκού από τα κλεμμένα καλώδια, φαίνεται ότι είναι μία ιδιαιτέρως κερδοφόρα δραστηριότητα, καθώς πρόκειται για υλικό που πωλούν σε υψηλές τιμές οι λαθρέμποροι των κλοπιμαίων.
Από άνδρες του Τμήματος ασφάλειας Κοζάνης, συνελήφθησαν επτά ημεδαποί, επειδή τις 29 προς 30 Απριλίου τη νύχτα, έκλεψαν από το ορυχείο Νοτίου Πεδίου, περίπου 5,6 τόνους χαλκού, αξίας 5.500 ευρώ περίπου. Η τιμή πώλησης του χαλκού από τους διάφορους διαρρήκτες που λυμαίνονται τη ΔΕH, κυμαίνεται σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στο 1,5 ευρώ κατά κιλό.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την κλήρωση οικοπέδων του νέου οικισμού Κομάνου

Ενώ χτες δόθηκαν οι τίτλοι των οικοπέδων του νέου οικισμού στους κατοίκους του Κλείτου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου Κοζάνης, ο νομάρχης Κοζάνης με δηλώσεις του, προανήγγειλε την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη μετεγκατάσταση του Κομάνου.
«Παρακολουθώ προσωπικά το θέμα, ώστε οι προβλεπόμενες διαδικασίες να ολοκληρωθούν εντός του μήνα και να δρομολογηθεί αμετάκλητα η μετεγκατάσταση του Κομάνου στο νέο οικισμό», δήλωσε ο νομάρχης Κοζάνης.
Όπως είπε, έχουν γίνει οι σχετικές επαφές και συνεννοήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, με σκοπό το ξεπέρασμα των όποιων διαδικαστικών ζητημάτων και την επίσπευση των διαδικασιών μετεγκατάστασης.

Επικεφαλής της Αγωνιστικής Κίνησης του ΕΒΕ Κοζάνης ο Νίκος Μάτσος

Ένας ακόμη συνδυασμός ο οποίος θα λάβει μέρος στις εκλογές του ΕΒΕ στις 4-5 Ιουνίου, ανακοινώθηκε χθες.Επικεφαλής του συνδυασμού είναι ο Νίκος Μάτσος, γνωστός από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, όπου είναι δημοτικός σύμβουλος, αλλά είναι ήδη εκλεγμένος και στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕ Κοζάνης.
Ο Ν. Μάτσος παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν στελέχη του συνδυασμού, τα οποία θα είναι υποψήφια στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Ο επικεφαλής του συνδυασμού αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών και παρουσίασε την προγραμματική διακήρυξη του συνδυασμού.

Πηγές:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: