Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 21 Ιουνίου 2006

By on 21/06/2006


Το Δελτίο τοπικών ειδήσεων ανανεώνεται συνεχώς


Καθορισμός τιμής των διοδίων Καστανιάς της Εγνατίας οδού

Πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες, αλλά ιδιαίτερα έντονες τον τελευταίο καιρό, φέρουν ως αποφασισθείσα την επιβολή αντιτίμου διέλευσης ύψους 4 ευρώ στα διόδια της Καστανιάς. Στο κείμενό της ερώτησής του ο κ. Κορτσάρης διαβεβαιώνει ότι η ενέργεια αυτή θα επιδεινώσει το αίσθημα απομόνωσης της Δυτικής Μακεδονίας, θα απαξιώσει την προσφορά στον ορεινό τουρισμό και στην ανταγωνιστικότητα της περιοχής, θα αποτρέψει την πληθυσμιακή αύξηση και θα ανατρέψει την βιωσιμότητα της προσφοράς αυτού του σπουδαίου έργου.

1.000.000 τόνους λιθάνθρακα εισάγει η ΔΕΗ!

Απορία και προβληματισμό δημιουργούν οι πληροφορίες από κύκλους της ΔΕΗ, περί εισαγωγής από το εξωτερικό, τεράστιας ποσότητας λιθάνθρακα.
Παράλληλα οι πληροφορίες αυτές δημιουργούν και δυσάρεστη έκπληξη σε όλους αφού διαφαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά στο σύστημα παραγωγής λιγνίτη.
Δεν είναι δυνατόν, δύο χρόνια, μετά τη νέα διακυβέρνηση, ο τομέας ορυχείων να μην μπορεί να τροφοδοτεί τους σταθμούς με λιγνίτη και να χρειάζονται εισαγωγές τεραστίων ποσοτήτων με τα δυσάρεστα επακόλουθα στο θέμα του συναλλάγματος.

Παραλαβή νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κοζάνης

Η τελική παραλαβή του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Κοζάνης, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία χθες βράδυ στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην μελέτη του ΓΠΣ έχουν περιληφθεί όλες οι προτάσεις των δημοτικών συμβούλων και των φορέων. Το ΓΠΣ του Δήμου Κοζάνης θα παραληφθεί από της διεύθυνση Περιβάλλοντος Χωροταξίας και από το Συμβούλιο Χωροταξίας Περιβάλλοντος. Επίσης παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος στο οποίο θα μετεγκατασταθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης αλλά και θα ιδρυθεί Μουσείο της Βιβλιοθήκης. Πρόκειται για δύο κτίρια που θα κατασκευαστούν στην οδό Δαβάκη στις πρώην αποθήκες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου €10 εκατ.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Κοζάνης

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Κοζάνης ύστερα από συνεδρίαση του 21μελούς διοικητικού συμβουλίου που προήλθε από τις εκλογές στις 4 και 5 Ιουνίου. Σύμφωναμε τα αποτελέσματα, Πρόεδρος είναι ο Χρήστος Σάββας, Α´ αντιπρόεδρος ο Σταύρος Θεοφράστου, Β´ αντιπρόεδρος η Μαρία Ασμανίδου, Γενικός Γραμματέας ο Κώστας Κυριακίδης και Οικονομικός Επόπτης ο Αντώνης Σιαμπανόπουλος.

Διεξαγωγή του πανελλαδικό τουρνουά τένις ανδρών στην Καστοριά

Πανελλαδικό Τουρνουά Τένις Ανδρών με την ονομασία “MERCEDES CUP – Γ.Κεσίδης” πραγματοποιεί στις γηπεδικές του εγκαταστάσεις στην περιοχή “Χλόη” ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Καστοριάς σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης. Οι αγώνες θα διεξάγονται από 20 έως 25 Ιουνίου και ο Τελικός θα γίνει την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 5:30 μ.μ.

Πηγές : ert.gr – e-ptolemeos.gr – Δελτία Τύπου

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: