Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 14/12/05

By on 14/12/2005

Νέο Δ.Σ. Ένωσης Συνοριακών Αστυνομικών Νομού Κοζάνης

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνοριακών Αστυνομικών Νομού Κοζάνης. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Νικόλαος Παλαμάς, Α’ αντιπρόεδρος ο κ. Κωνσταντίνος Μπακάλης, Β’ αντιπρόεδρος ο κ. Ευστάθιος Κοσκοσίδης και γενικός γραμματέας εξελέγη ο κ. Ναούμ Πάντζιος.

ΜΟΝΑΔΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΙΟΜΑΖΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

To δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση έκτασης σε κατασκευάστρια εταιρία.Μία μονάδα συνδυασμένης καύσης με λιγνίτη και βιομάζα, πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή Αμυνταίου, εφόσον ο δήμος αποφασίσει τελεσίδικα την εκποίηση έκτασης σε ενδιαφερόμενη κατασκευάστρια εταιρία, θέμα για το οποίο κατ’ αρχήν αποφάσισε θετικά.
Το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίαση ότι προτίθεται να εκποιήσει έκταση 370 στρεμμάτων δημοτικής γης, κατόπιν αιτήματος της εταιρίας EFT Hellas S.A. Η εν λόγω εταιρία ενδιαφέρεται για την κατασκευή και λειτουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 200 μεγαβάτ με μικτή χρήση καυσίμου, ειδικότερα λιγνίτη και αγροτικής βιομάζας. Όπως δήλωσε στον «Π» ο δήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Λιάσης, «πρόκειται για μια σημαντική επένδυση με αναπτυξιακή και περιβαλλοντική διάσταση για την περιοχή, γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε θετικά το αίτημα της ενδιαφερόμενης κατασκευαστικής εταιρίας». Σημείωσε ωστόσο, ότι «η οριστική απόφαση για την εκποίηση της δημοτικής έκτασης θα ληφθεί με νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού η εταιρία προσκομίσει τη σχετική άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την προβλεπόμενη έγκριση περιβαλλοντικών όρων». Διαβεβαίωσε πάντως ότι « βασικό κριτήριο για την τελική απόφαση είναι η συναίνεση των δημοτών, μέσα από λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Αμύνταιο για το σκοπό αυτό». Να σημειωθεί ακόμη ότι η εταιρία δεσμεύτηκε να ξεναγήσει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου σε αντίστοιχες μονάδες που λειτουργούν σε ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να δουν τα περιβαλλοντικά και άλλα πλεονεκτήματα των σταθμών αυτών.
Η δημοτική αρχή εκτιμά επίσης, ότι η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συνδυασμένη καύση, μπορεί να είναι το αντίδοτο στην επενδυτική στασιμότητα που παρατηρείται στην περιοχή, ενώ συγχρόνως θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας και θα δώσει διέξοδο στους αγρότες με την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών στο νομό Φλώρινας και θα διατηρήσει τον πληθυσμό στην περιφέρεια. Η μονάδα θα είναι προηγμένης τεχνολογίας και φιλική προς το περιβάλλον και θα συμβάλει στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Σημειώνεται ότι οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και φορείς της περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των αγροτών για την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών. Οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών έχουν πραγματοποιήσει προσφάτως ημερίδες σε συνεργασία με το ΤΕΙ και τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες ανέλαβε και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Απεργίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξαν για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας κυρίως στην κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού του 2006. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης και τα Εργατικά Κέντρα του Νομού, των οποίων οι Διοικήσεις και τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης, με προορισμό την Αθήνα.
Εν τω μεταξύ, το ΠΑΜΕ διοργανώνει σήμερα απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 το πρωί στις κεντρικές πλατείες της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας.
Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ από την πλευρά της, ανακοίνωσε 48ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη και την Πέμπτη.
Παράλληλα, σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχεται και η ΠΟΣΠΕΡΤ και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης. Η ΠΟΣΠΕΡΤ κήρυξε για σήμερα στάση εργασίας από τις 7:30 το πρωί έως και τις 7:30 το απόγευμα και την Πέμπτη από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 6 το απόγευμα, ενώ η ΕΣΗΕΜ-Θ κήρυξε για σήμερα στάση εργασίας των δημοσιογράφων από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Οπότε σήμερα και την Πέμπτη κατά τις ώρες της στάσης εργασίας δεν θα μεταδίδεται το πρόγραμμα και της ΕΡΑ Κοζάνης.
Καστοριά
Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ. Σήμερα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Καστοριάς στις 10:30 το πρωί.
Εργαζόμενοι στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας
Με την διεκδίκηση σειράς θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων καθώς και της πλήρωσης των κενών θέσεων σε νοσηλευτικό προσωπικό, το Σωματείο Εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε για σήμερα η ΓΣΕΕ, σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Η αύξηση των δαπανών για την υγεία, βασικός μισθός στα 1.200 ευρώ, ένταξη στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών κάποιων ειδικοτήτων, συγκαταλέγονται μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Σε μείζον θέμα για το Σωματείο των εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, εξελίσσεται αυτό της έλλειψης νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, αφού παρά την άνοδο των δεικτών κίνησης στο Νοσοκομείο, ο αριθμός των εργαζομένων παραμένει ο ίδιος.

www.ert.gr & www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: