Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Κυριακή 20/11/05

By on 20/11/2005

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα Γρεβενά

Την υιοθέτηση και προώθηση της πρότασης του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και βουλευτή του νομού Γρεβενών, Χρήστου Φώλια έως το τέλος της δεκαετίας ο νομός Γρεβενών να καταστεί ο πρώτος οικολογικός νομός της Χώρας, επενδύοντας στις βιολογικές καλλιέργειες, ενέκρινε η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νομό το Σάββατο 19/11 2005.
Σε ομιλία του προς τους φορείς και τις παραγωγικές τάξεις του νομού Γρεβενών, στην αίθουσα του νέου κτηρίου της νομαρχίας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, την ίδρυση και λειτουργία μέχρι το 2008 δύο νέων τμημάτων των ΤΕΙ, την κατασκευή σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων, που θα στεγάσουν τη σχολή που θα δημιουργηθεί, την ίδρυση Εστίας θετικών Επιστημών, στο Κέντρο της Μαθητικής Εστίας Γρεβενών και την ίδρυση τμήματος ΙΕΚ για την Τέχνη των Εκκλησιαστικών Ειδών στη Δεσκάτη. Επίσης ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα υπάρξει γενναία χρηματοδότηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, όπου ήδη έχει εγκριθεί ο Οργανισμός του και εκπονείται η μελέτη βελτίωσης του δρόμου, ενώ ανακοίνωσε πως έχουν εγκριθεί: ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου Γρεβενών, για την πλήρη στελέχωσή του και η επέκταση του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης.
Ο πρωθυπουργός έφθασε στα Γρεβενά το πρωί, αφού νωρίτερα είχε επισκεφθεί τον υπό κατασκευή κόμβο της Εγνατίας οδού, που θα την ενώσει με τον υπό κατασκευή κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλοπηγής. Στη συνέχεια επιθεώρησε το υπό κατασκευή τμήμα της Εγνατίας Οδού, από Γρεβενά προς Παναγιά Τρικάλων. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονίας ήταν η Κρανιά, όπου οι κάτοικοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μηλιά Μετσόβου, όπου επισκέφθηκε το περίπτερο για τη διαφύλαξη της Πίνδου.
Ολη η περιοδεία του κ. Καραμανλή εξελίχθηκε υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω του ψύχους της βροχής και της ομίχλης. Ωστόσο, στη νομαρχία Γρεβενών επιφυλάχθηκε στον πρωθυπουργό θερμή υποδοχή. Εκατοντάδες κάτοικοι αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και τη βροχή που έπεφτε από το πρωί και πήγαν να τον ακούσουν και να τον χειροκροτήσουν. Στην εκδήλωση που έγινε στη μεγάλη αίθουσα της Νομαρχίας, το λόγο πήραν ο νομάρχης Γρεβενών Δημήτρης Ρίγγος, ο δήμαρχος Αθανάσιος Ζιώγας, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χρήστος Τζημουρώτας, ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμός Νίκος Τζιμόπουλος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Ουζουνίδης.
Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των φορέων έθεσαν μια σειρά αιτήματα που αφορούν τη μείωση της ανεργίας, την ίδρυση σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ, τη λειτουργία γεωφράγματος για ύδρευση, τη λειτουργία μουσείου, την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και το πρόβλημα που υπάρχει με τα αδιάθετα σιτηρά, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας. Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Νίκος Καραχάλιος, βουλευτές, οι γενικοί γραμματείς των περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και κομματικά στελέχη.

Συζήτηση βουλευτών Νομού Κοζάνης για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Οι βουλευτές του Νομού Κοζάνης, θα επισκεφθούν το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα Κυριακή στις 2:30 το μεσημέρι, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του Ιδρύματος κ. Στέργιου Γκανάτσιου, ώστε να συζητηθεί η πιθανή μείωση του αριθμού των εισακτέων στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μετά την εφαρμογή του 10 ως βαθμό πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Θα συζητηθούν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στο ΤΕΙ αλλά και ευρύτερα στο Νομό Κοζάνης.

Εγκαίνια νέου Δημαρχείου Βερμίου

Το νέο δημοτικό κατάστημα Βερμίου που βρίσκεται στην έδρα του Δήμου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κομνηνών εγκαινίασε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης.

Δεκαπέντε οικόπεδα περιμένουν αγοραστές στην Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης

Στην πώληση 15 οικοπέδων στην Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας, μέσω πλειοδοτικού ανοιχτού διαγωνισμού προφορικών προσφορών, προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης. Ο διαγωνισμός για την αγορά των οικοπέδων θα γίνει αύριο Δευτέρα 21/11 το πρωί στο Κοβεντάρειο.
Πρόκειται για την πώληση του 20% των οικοπέδων, η τιμή εκκίνησης θα είναι κατά μέσο όρο 244 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και πρόκειται για δεκαπέντε οικόπεδα από 500 έως 600 τετραγωνικά περίπου το καθένα, με συντελεστή δόμησης 0,6 και κάλυψη 37% της επιφάνειάς τους.
Στον πλειοδοτικό διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ιδιώτες, με βασικό περιορισμό πως πρέπει να ανεγείρουν κατοικία σε 7 χρόνια το αργότερο, από την απόκτηση του οικοπέδου.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: