Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Κυριακή 19/2/06

By on 19/02/2006

Πρόταση ανακήρυξης του 2007 σε έτος της φέτας

Ερώτηση στην Βουλή με την οποία ζητά την ανακήρυξη του 2007 σε έτος φέτας και παράλληλα την χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη φέτα κατέθεσε στην Βουλή ο Βουλευτής της Ν.Δ Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης μαζί με ακόμη πέντε βουλευτές. Αυτό ανακοίνωσε σε δηλώσεις του χθες κατά την διάρκεια ημερίδας ενημέρωσης με τους τυροκόμους στη Κοζάνη ο ίδιος ο κ. Κασαπίδης σημειώνοντας ότι οι Ελλάδα καλείται να καλύψει ένα κενό 80.000 τόνων φέτας που δημιουργείται από την προστασία του προϊόντος ονομασίας προέλευσης το οποίο είναι το πρώτο σε παραγωγή σε όλο τον κόσμο. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να ενδυναμωθεί η παραγωγή και η συσκευασία της φέτας και χαρακτήρισε την ανάπτυξη της παραγωγής της μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Ασφάλεια φαρμάκων και διακίνηση αναβολικών

Η κείμενη νομοθεσία για την διακίνηση ναρκωτικών και αναβολικών φαρμάκων και των ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται και στους οποίους υπόκεινται οι φαρμακοποιοί καθώς επίσης και το θέμα της ποιότητας των φαρμάκων ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης. Όπως τόνισε ο Διοικητής της ΔΥΠΕ Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημοσθένης Ανδριόπουλος η ημερίδα προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα με στόχο πάντοτε την επικοινωνία μεταξύ επιστημόνων και κοινωνίας. Ο Γεν. Γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου σημείωσε ότι η ημερίδα αποτελεί πρόδρομο μιας άλλης εκδήλωσης που υπάρχει υπο σκέψη να γίνει σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας στην Κοζάνη με τίτλο Νεολαία και φάρμακα, ώστε να καταδειχθούν οι κίνδυνοι κακής χρήσης φαρμάκων. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος του ΕΟΦ κ. Κιοσσές υπογράμμισε με έμφαση ότι τα ελληνικά φάρμακα πριν βγουν στη αγορά είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και αυστηρά ελεγμένα. Όσον αφορά την χορήγηση ηρεμιστικών, υπνωτικών και αναβολικών έχουν επιβληθεί τον τελευταίο καιρό από τον ΕΟΦ ποινές σε εκείνους που τα διακινούσαν παράνομα.

Εκδήλωση Μικρασιατών Πτολεμαϊδας

Στη ζωή και στο έργο του ποιητή Γιώργου Σεφέρη, είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαϊδας σήμερα Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στα γραφεία του συλλόγου. Την επιμέλεια και παρουσίαση του αφιερώματος ανέλαβε η φιλόλογος Βίκυ Χατζηκυριάκου.

Αλλάζουν την έδρα του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου;


Τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου κ. Τζάλλα καταγγέλλει το νομαρχιακό συμβούλιο Γρεβενών, με ψήφισμά του για την επικείμενη μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών από το δημοτικό διαμέρισμα Σπηλαίου, του δήμου Θεοδώρου Ζιάκα στο δημοτικό διαμέρισμα Ασπραγγέλων Ιωαννίνων.

“Ο πρόεδρος του φορέα, λειτουργώντας με ένα στείρο τοπικισμό, αφού εκμεταλλεύτηκε τη σχετική πλειοψηφία, ψήφισε και αποφάσισε με το έτσι θέλω τη μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών στο δημοτικό διαμέρισμα Ασπραγγέλλων Ιωαννίνων”, αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγελία του νομαρχιακού συμβουλίου Γρεβενών και τον καλεί “να σεβαστεί το νόμο και να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης που πήρε η πλειοψηφία με δική του προτροπή”. Επίσης το νομαρχιακό συμβούλιο Γρεβενών καλεί τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να ανακαλέσει στην τάξη τον διορισμένο πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, διαφορετικά όπως επισημαίνεται “θα προχωρήσει στη διεκδίκηση του δικαίου με κάθε ένδικο μέσο, καθώς η απόφαση αυτή είναι παράνομη και έρχεται σε αντίθεση με το νόμο 2742/99, με τον οποίο καθορίστηκε η έδρα του φορέα, που είναι το Σπήλαιο Γρεβενών, όπου και ορίστηκε ως μέρος όπου θα γίνονται οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου”.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: