Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 8 ΜαÀου 2006

By on 08/05/2006

8 ΜαÀου
ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Το giapraki.com εύχεται
Χρόνια Πολλά
στις μητέρες όλου του κόσμου

Κουβαλούσαν χασίς με άλογα στις Πρέσπες

Τριακόσια επτά κιλά χασίς εντόπισαν τα ξημερώματα οι συνοριακοί φύλακες στο Πρεβάλι της Πρέσπας, σε δύσβατη περιοχή στο όρος Σφήκα. Τα ναρκωτικά επιχείρησαν να μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας από την Αλβανία 6 δράστες με την βοήθεια τεσσάρων αλόγων. Άνδρες του τμήματος συνοριακής φύλαξης της περιοχής, ξημερώματα Κυριακής, με την βοήθεια θερμικής κάμερας εντόπισαν, σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, τους δράστες που μόλις αντελήφθησαν την παρουσία της αστυνομίας τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση την Αλβανία αφήνοντας πίσω τους τα άλογα με την μεγάλη ποσότητα χασίς.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Φλώρινας Θανάση Τουπλικιώτη είναι το τέταρτο κρούσμα μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, τον τελευταίο μήνα, από την Αλβανία στην Ελλάδα. Μάλιστα στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις οι δράστες χρησιμοποίησαν ξανά άλογα για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά. Συνολικά αυτό τον μήνα έπεσαν στα χέρια ανδρών της συνοριακής φύλαξης της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας περισσότερα από 700 κιλά χασίς. Οι δράστες σύμφωνα με την αστυνομία επιλέγουν δύσβατα μονοπάτια για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά, θεωρώντας πως η αστυνομία δεν θα τους αντιληφθεί.
Η συμβολή της θερμικής κάμερας είναι μεγάλη στον εντοπισμό αυτών των περιστατικών που σημειώνονται σε πολύ μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Αλβανία.

Κατανομή τοπικού πόρου ανάπτυξης

Οριστικοποιήθηκαν τα ποσά που θα κατανεμηθούν από το λιγνιτικό τέλος που καταβάλει η ΔΕΗ στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αρκαδίας, Κοζάνης και Φλώρινας ως αντιστάθμισμα των δραστηριοτήτων της επιχείρησης στις περιοχές αυτές. Η κατανομή του τέλους ανάπτυξης βιομηχανικών περιοχών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνιτικούς σταθμούς (γνωστού ως Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης) βρέθηκε στο επίκεντρο της δεύτερης συνεδρίασης της επιτροπής κατανομής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Αναλυτικά: Στο Νομό Κοζάνης ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης θα δώσει στην περιοχή 7.655.055 ευρώ και σύμφωνα με το ποσοστό κατανομής το 65% του ποσού (4.957.785 ευρώ) θα κατανεμηθεί στους λεγόμενους ενεργειακούς δήμους (που έχουν άμεση επαφή με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ) και το 35% του ποσού (2.679.269 ευρώ) θα δοθεί στους μη ενεργειακούς δήμους και κοινότητες του Νομού. Οι ενεργειακοί δήμοι θα λάβουν:
469.216 ευρώ ο Δήμος Αγίας Παρασκευής,
825.980 ευρώ ο Δήμος Υψηλάντη,
1.352.418 ευρώ ο Δήμος Ελλησπόντου,
504.047 ο Δήμος Κοζάνης και
1.824.123 ευρώ ο Δήμος Πτολεμαίδας.

Τρεις συνδιασμοί διεκδικούν την προεδρία του ΕΒΕ Νομού Κοζάνης

Τρείς Συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης στις επόμενες εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 4 και 5 Ιουνίου.
Την Παρασκευή το μεσημέρι έληξε η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων και οι Συνδυασμοί οι οποίοι κατέθεσαν υποψηφιότητα είναι οι εξής:
“ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΒΕ” με επικεφαλής τον Νίκο Μάτσο.
“ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ & ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ με επικεφαλής τον Ιωάννη Γκατζόφλια.
“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” με επικεφαλής τον Χρήστο Σάββα.

Ο Βουλευτής κ. Γιάννης Βλατής για το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης

Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ευθύνεται για την καθυστέρηση ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης Βλατής έπειτα από απάντηση που δόθηκε σε σχετική του ερώτηση από Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Είναι πλέον προφανές σημειώνει ο κ. Βλατής ότι στη ΝΔ υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ των υπουργών της που αλληλοκαρφώνονται για να επιβιώσουν, ενώ οι κύριοι Καραμανλής και Αλογοσκούφης επιλέγοντας την αδιέξοδη πολιτική της απογραφής οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική περιφέρεια στο περιθώριο. Το “μάρμαρο” τελικά καταλήγει ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης το πληρώνει ο τόπος, αφού τα διαλυτικά φαινόμενα της κυβέρνησης έφεραν την παράλυση της πολιτείας και των θεσμών της.

Δημοπρατείται το ΤΕΙ Γρεβενών

Μέσα στο Μάιο θα δημοπρατηθεί το νέο κτήριο του ΤΕΙ Γρεβενών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας, θεμελιώνοντας την Παρασκευή 5 ΜαÀου 2006 το νέο διθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο Γρεβενών. Παράλληλα όπως τόνισε ο κ. Φώλιας ξεκινούν και οι εργασίες της νέας πτέρυγας του 2ου γυμνασίου και λυκείου της πόλης των Γρεβενών, “δίνοντας όπως είπα\ε χαρακτηριστικά μια νέα προοπτική στο χώρο της εκπαίδευσης του νομού. Την ικανοποίησή για τους ρυθμούς υλοποίησης του προγράμματος σχολικής στέγης, τόσο στο νομό Γρεβενών όσο και στην περιφέρεια εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Δυτικής Μακεδονίας, Ανδρέας Λεούδης, ο οποίος παραβρέθηκε και αυτός στη θεμελίωση του ολοήμερου νηπιαγωγείου Γρεβενών, που θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο.

Παρεμβάσεις για την αρκούδα στο Βόιο

Την πρόθεσή τους να εντάξουν τον βιότοπο της αρκούδας, που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στα όρια των νομών Κοζάνης και Καστοριάς, μεταξύ των δήμων Νεάπολης και ºωνος Δραγούμη, στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που σχεδιάζεται για τον Αλιάκμονα, εξέφρασαν οι δήμαρχοι των δύο δήμων και ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης στη συνάντηση που έγινε χθες στη Νεάπολη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπου του Αρκτούρου. Το ζήτημα αυτό προέκυψε μετά την παρουσία σημαντικού αριθμού αρκούδων στην περιοχή αυτή, τα τελευταία χρόνια και την έντονη ανησυχία που υπάρχει από τους κατοίκους. Επίσης εκφράστηκε η άποψη από τους δύο δημάρχους να αποζημιώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για όλες τις ζημιές που προκαλούν οι αρκούδες στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Πηγές: kozani.net, ptolemaida.net και ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: