Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων :Δευτέρα 6/3/06

By on 06/03/2006

“Βούλιαξε” η Κοζάνη από την κοσμοσυρροή

Ρεκόρ επισκεπτών όλων των εποχών σημειώθηκε τις φετεινές Αποκριές στην Κοζάνη.Το αποκορύφωμα ήταν την Κυριακή με την παρέλαση των αρμάτων και τους Φανούς, όπου χιλιάδες κόσμου συνωστίζονταν στα πεζοδρόμια της πόλης για να δούν την παράλαση, ενώ το βράδυ, επισκέπτονταν κάθε γειτονιά της πόλης, όπου υπήρχε Φανός.Αξίζει να τονιστεί ότι φέτος υπήρχε καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου, γεγονός που σχολιάσθηκε θετικά από όλους τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες.
Πλέον οι Αποκριές της Κοζάνης έχουν καθιερωθεί σαν ένα μοναδικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας και αξίζει τον κόπο να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, καθώς προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο.
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτών των εκδηλώσεων ήταν είναι και παραμένει ο ανώνυμος πολίτης, της γειτονιάς, του κεφιού και του ξεφαντώματος, που ακούραστα για μήνες ολόκληρους ετοιμάζει αυτό που όλοι απολαμβάνουν για δέκα ημέρες και νύχτες, από την Τσικνοπέμπτη έως την Καθαρή Δευτέρα.

Αλλαγές μετά τις κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Νέος Διοικητής του Α´ Σώματος Στρατού το οποίο έχει έδρα την Κοζάνη αναλαμβάνει σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ την περασμένη Παρασκευή ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Γωγουβίτης.

Αλλαγές μετά τις κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Στην αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης έχουμε αλλαγή ηγεσίας μετά τις κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας παραμένει στη θέση του ο Ταξίαρχος Βασίλειος Τραούδας. Στο βαθμό του Ταξίαρχου προάγεται ο μέχρι τώρα Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης Βασίλειος Κρομμύδας και μετατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας ως Διευθυντής. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης καθήκοντα Διευθυντού αναλαμβάνει ο Κώστας Βουτσινάς μέχρι τώρα Διευθυντής στην Πέλλα. Στη θέση του παραμένει ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας Αθανάσιος Τουπλικιώτης.

Λόγω οφειλής του Δήμου Ελίμειας στη ΔΙΑΔΥΜΑ χρησιμοποιήθηκε η χωματερή μεταξύ Μηλιάς και Άνω Κώμης

Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΑΔΥΜΑ μετά και από έγγραφο επίσημο από το Δήμο Ελίμειας, που θα αποσταλεί, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση για το πρόβλημα που ανέκυψε τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με δηλώσεις στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας του προέδρου της ΔΙΑΔΥΜΑ κ. Λάζαρου Μαλούτα το πρόβλημα της μη αποδοχής απορριμμάτων από το Δήμο Ελίμειας οφείλεται σε μη εξοφλούμενες οφειλές. Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Τοκατλίδης αντιδήμαρχος Δήμου Ελίμειας έθεσε ζήτημα μη ανοχής από την πλευρά της ΔΙΑΔΥΜΑ τονίζοντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας πως πρόκειται για ένα θέμα διαδικαστικό για την εξόφληση των οφειλών που θα επιλυθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ελίμειας τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποιεί την χωματερή μεταξύ Μηλιάς και Άνω Κώμης.

Ο Θάνος Μικρούτσικος στο Ανοιχτό – λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Πτολεμαϊδας

Στο πλαίσιο των μαθημάτων του Ανοιχτού- Λαϊκού Πανεπιστημίου Πτολεμαϊδας θα βρίσκεται στην πόλη την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα “τραγούδι και ιδεολογικός μηχανισμός του κράτους”. Συνέντευξη τύπου για την εκδήλωση θα δοθεί αύριο Τρίτη 7 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πτολεμαϊδας.

Επιχορήγηση αντιχαλαζικών δικτύων

Η εγκατάσταση αντιχαλαζικών δικτύων στις καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων και αμπελοειδών των Νομών Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, θα επιχορηγηθούν για το 2006, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α. Η επιχορήγηση θα έχει ως εξής: για νέες εγκαταστάσεις στα Μηλοειδή – Πυρηνόκαρπα με 1.800 ευρώ ανά στρέμμα κάλυψης, για νέες εγκαταστάσεις – νέες φυτείες σε αμπελοειδή με 1.700 και 1.800 ευρώ ανά στρέμμα κάλυψης και σε αμπελοειδή που διαθέτουν εγκατάσταση ικανή να δεχτεί τοποθέτηση αντιχαλαζικού δικτύου με 450 ευρώ ανά στρέμμα κάλυψης. Η προς κάλυψη έκταση δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ενός στρέμματος και το ποσοστό επιδότησης φτάνει στο ύψος του 60% των ανωτέρων ποσών. Η επιχορήγηση αφορά φυσικά ή νομικά πρόσωπα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και 31 Μαρτίου 2006 με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

www.ert.gr & www.kozani.net

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: