Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 30/1/06

By on 30/01/2006

Υποψήφιος Δήμαρχος Ελλησπόντου ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Πιλαλίδης

Την πρόθεση του να διεκδικήσει την εκλογή του ως δημάρχου εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Νίκος Πιλαλίδης μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Πιλαλίδης σημείωσε πως δεν θα ανανεώσει την θητεία του στην ΓΕΝΟΠ και πως με την εμπειρία του ως συνδικαλιστικού στελέχους της ΔΕΗ αλλά και ως νομαρχιακού συμβούλου στο παρελθόν μπορεί να υπηρετήσει την κοινωνία του Δήμου Ελλησπόντου, ενός ενεργειακού δήμου του νομού Κοζάνης ο οποίος μπορεί να ωφεληθεί πολλαπλώς από μια συνεργασία με την ΔΕΗ. Ο κ. Πιλαλίδης χαρακτήρισε σημαντική την στήριξη του πολιτικού φορέα από τον οποίο προέρχεται το ΠΑΣΟΚ, αλλά τόνισε πως θα ζητήσει την στήριξη όλων των δυνάμεων του δήμου που θέλουν την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής.

Μείωση πωλήσεων πουλερικών κατά 90% στο Ν. Κοζάνης

Μείωση κατά 90% παρατηρείται στην πώληση πουλερικών στον Ν. Κοζάνης σύμφωνα με δηλώσεις του Πρόεδρου του Εμπορικού τμήματος του Ε.Β.Ε Κοζάνης κ. Γκέκα, στο Δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας. Η μείωση της πώλησης στα πουλερικά τόνισε ο κ. Γκέκας δεν έχει προηγούμενο κυρίως εξαιτίας του πανικού που έχει προκληθεί από την γρίπη των πτηνών έχοντας οδηγήσει τις επιχειρήσεις του είδους σε οικονομικό μαρασμό. Ο κ. Γκέκας σημείωσε ακόμη ότι το καταναλωτικό κοινό πρέπει να γνωρίζει, πως αν σταματήσουν την παραγωγή τους οι μεγάλες ελληνικές πτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα, τότε θα αρχίσουν οι εισαγωγές πουλερικών, η ποιότητα των οποίων θα είναι χειρότερη.

Δια βίου εκπαίδευση

Έναν καινοτόμο θεσμό, στον τομέα της δια βίου εκπαίδευσης ενηλίκων, εγκαινιάζει μέσα στο 2006 η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για το Κέντρο Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων από απόσταση, όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στη γνώση, μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τον Ιούνιο του 2007, θα αφορούν στις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, και οικονομία – διοίκηση επιχειρήσεων. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Κοζάνης, που εδρεύει στο σχολικό συγκρότημα “Βούλγαρη” στο 1ο χιλιόμετρο Πτολεμαϊδας – Γαλάτειας και στο τηλέφωνο 2463055378.

Ενημέρωση ομάδων γυναικών με χρόνιες παθήσεις στην Κοζάνη

Ομάδες ενημέρωσης για γυναίκες με χρόνιες παθήσεις, θα υλοποιήσει κατά το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου, το γραφείο παροχής κοινωνικών υποστηρικτικών υπηρεσιών που υπάγεται στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων γυναικών για τις χρόνιες παθήσεις. Στις ομάδες μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες με χρόνιες παθήσεις, όπως καρκίνος, σκλήρυνση κατά πλάκας, νεφροπάθειες, αιμοφιλικές παθήσεις, χρόνιος διαβήτης, κ.α. Οι ομαδικές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και θα έχουν διάρκεια 2 ωρών. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις για τη συμμετοχή τους στις ομάδες στο Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών στην οδό Αργυροκάστρου 13 στην Κοζάνη, μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου.

Συζήτηση για την αποκριά στο Δήμο Σερβίων

Συνάντηση με θέμα την καλύτερη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων, διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Σερβίων και η Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σερβίων. Η συνάντηση θα γίνει με τους εκπροσώπους των φανών και των Συλλόγων του Δήμου, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και όσοι δημότες επιθυμούν να συνδράμουν στην διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων στις 6:30 το απόγευμα.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: