Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 19 Ιουνίου 2006

By on 19/06/2006


Το Δελτίο τοπικών ειδήσεων ανανεώνεται συνεχώς


Τριπλάσιοι πόροι για την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση

Οι πόροι για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις τριπλασιάστηκαν συγκριτικά με το 2004, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ Προκόπης Παυλόπουλος από την Καστοριά, όπου πραγματοποιήθηκε η 14η Σύνοδος Γενικών Γραμματέων Περιφερειών της Χώρας. Οι καθαροί πόροι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, είπε, σε ολόκληρη την Ελλάδα στον προϋπολογισμό του έτους 2004, τον τελευταίο προϋπολογισμό της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν 109 εκατομμύρια ευρώ. Ψηφίστηκε ο Νόμος 3345 ,σημείωσε, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και μέσα σε αυτήν την κακή οικονομική συγκυρία. Ο νόμος αυτός οδήγησε στον προϋπολογισμό που τρέχει τώρα το 2006, οι καθαροί πόροι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να είναι πάνω από 330 εκατομμύρια ευρώ, τρεις φορές παραπάνω από ότι στον προϋπολογισμό του 2004, επεσήμανε ο κ Παυλόπουλος. Ο Υπουργός έκανε γνωστό ότι οι κατανομές των πόρων από το 4ο ΚΠΣ στις Περιφέρειες της Χώρας θα γίνουν πολύ σύντομα, πολύ πριν τις Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές.
Το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, ο Δήμος τίμησε τον κ Παυλόπουλο με το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και για τις χρηματοδοτήσεις στο Δήμο Καστοριάς. Χθες το πρωί ο Υπουργός συναντήθηκε με τους Νομάρχες των Νομών Δυτικής Μακεδονίας. Αμέσως μετά είχε συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τις δύο Χώρες. Ο κ Παυλόπουλος επισκέφθηκε το χωριό Μελάς του Δήμου Κορεστείων και το σπίτι όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο ηγέτης του Μακεδονικού Αγώνα και ανακοίνωσε ότι στις 26 Ιουνίου ξεκινούν οι διαδικασίες που αφορούν σε πρώτη φάση στη δημοπράτηση και στην συνέχεια τις εργασίες που αφορούν στην αναστήλωση του σπιτιού και την αποκατάσταση του χώρου.

Συνεχίζουν τη κατάληψη οι σπουδαστές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια συνέλευσης που πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη. Την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των σπουδαστών, όπου θα αποφασίσουν για την στάση τους.

Τελική απόφαση για το νέο Γ.Π.Σ. του Δήμου Κοζάνης

Το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κοζάνης στην τελική του φάση και η παρουσίαση της μελέτης για την ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος στο οποίο θα μετεγκατασταθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη, είναι τα δύο σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στη συνεδρίασή του, που θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 8 το βράδυ στο Κοβεντάρειο.

Στον εισαγγελέα τα προβλήματα των εργατικών κατοικιών ΠτολεμαÀδας

Κατατίθεται, σήμερα, Δευτέρα το υπόμνημα του Πολιτιστικού –Εξωραϊστικού Συλλόγου των νέων εργατικών κατοικιών ΠτολεμαÀδας, προς τον Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο τμήμα Υγείας της Ν. Α Κοζάνης και το Τεχνικό Επιμελητήριο, όπου αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικιστές . Στην πολυσέλιδη παρουσίαση της σημερινής εικόνας των νέων εργατικών κατοικιών ΠτολεμαÀδας, το προεδρείο του Συλλόγου, κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή, οξύτατα κοινωνικά προβλήματα, αλλά, και για την αδιαφορία των αρμοδίων, να επιληφθούν των προβλημάτων και να δώσουν λύσεις.

Αίτημα για απομάκρυνση κεραίας από το κτήριο του ΟΤΕ στα Σέρβια

Την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που είναι τοποθετημένη πάνω στο κτήριο του ΟΤΕ στα Σέρβια, ζητά ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Σερβίων. Σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου η κεραία θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα, καθώς είναι τοποθετημένη σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο και από την παρακείμενη παιδική χαρά, με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι εκτεθειμένα στην ακτινοβολία.
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Σερβίων διαμαρτύρεται για την αυθαίρετη, ηθικά και νομικά όπως τονίζει, παρουσία της κεραίας στο κτίριο του ΟΤΕ, μέσα σε κατοικημένη περιοχή και ζητά την συμπαράσταση όλων των κατοίκων, των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής.

Πηγή : ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: