…Στους παλμούς της δωδεκαήμερης Κοζανίτικης Αποκριάς θα χτυπήσει και φέτος η καρδιά των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων στη Μακεδονία…

By on 31/12/2005

Παρουσία του Νομάρχη Κοζάνης κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη, του Δημάρχου Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάρη Γελαδάρη, των Αντιδημάρχων κας. Τάσας Σιόμου, κ. Λάζαρου Μαλούτα, κας. Ρούλας Δαβιδοπούλου, κ. Θ. Βασδάρη, της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κας. Άννας Νανοπούλου και Δημοτικών Συμβούλων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στο Κοβεντάρειο η πρώτη συνάντηση αιρετών και στελεχών του Δήμου με εκπροσώπους των Φανών της πόλης με κύριο θέμα την οργάνωση της Κοζανίτικης Αποκριάς 2006.
Ο Νομάρχης κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης δήλωσε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προς την Κοζανίτικη Αποκριά, ένα αυθεντικό, λαϊκό έθιμο που οφείλουμε να διατηρήσουμε με κάθε τρόπο. Τόνισε επίσης, πως οι νέοι οδικοί άξονες στην περιοχή μας, άλλαξαν τα δεδομένα και έθεσαν τις βάσεις για να προωθήσουμε και να στηρίξουμε την τουριστική ανάπτυξη του Νομού βλέποντας την Αποκριά ως ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος επεσήμανε πως το άνοιγμα της Εγνατίας Οδού αύξησε θεαματικά τους επισκέπτες στην πόλη μας κατά την διάρκεια της Αποκριάς δικαιώνοντας τις προβλέψεις που έγιναν την προηγούμενη χρονιά. Με σεβασμό πάντα στον παραδοσιακό χαρακτήρα του εθίμου, ο Δήμαρχος εστίασε στην ανάγκη να κάνουμε κάθε χρόνο καλύτερα και καινούρια πράγματα και τόνισε την ιδιαιτερότητα της Κοζανίτικης Αποκριάς που είναι η Δωδεκαήμερη διάρκειά της. Τέλος, ζήτησε από τους εκπροσώπους των Φανών να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις που θα εμπλουτίσουν τις εκδηλώσεις και δήλωσε πως ο Δήμος προτίθεται να οργανώσει συνάντηση με τον επιχειρηματικό κόσμο προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης μας στους χιλιάδες επισκέπτες της.
Η επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κα. Άννα Νανοπούλου εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η φετινή Αποκριά θα είναι καλύτερη με την συνδρομή όλων των ανθρώπων των Φανών που αποτελούν την ψυχή της. Η Κοζανίτικη Αποκριά, δήλωσε, εκτός από θεσμός οφείλει να γίνει πόλος έλξης τουριστών, να γίνει το Καρναβάλι της Μακεδονίας.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Τάσα Σιόμου αναφέρθηκε στο διττό χαρακτήρα της Κοζανίτικης Αποκριάς που από την μια είναι παραδοσιακή και περνά από γενιά σε γενιά και από την άλλη είναι σύγχρονη γιατί συνομιλεί με το σήμερα, με την επικαιρότητα, μας δίνει την δυνατότητα αυτοσχεδιασμού και σάτιρας. Έτσι, η Κοζανίτικη Αποκριά είναι ανατρεπτική, μας εκτονώνει και φέρνει την ισορροπία στην κοινωνία. Στην εποχή μας, που οι λαοί και οι τοπικές κοινωνίες βιώνουν ανασφάλεια, έθιμα όπως αυτό της Αποκριάς μας βοηθούν να υπερβούμε την αγωνία για το μέλλον, ανακαλύπτοντας την τοπικότητά μας.
Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση με τους εκπροσώπους των Φανών, τους στυλοβάτες της Κοζανίτικης Αποκριάς, από την οποία προέκυψαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ιδέες και προτάσεις για την βελτίωση της διοργάνωσης.

www.kozani.net

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: