ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ…ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

By on 14/12/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρόσφατο έγγραφό του προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κύριο Παναγιωτόπουλο, το οποίο κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Εργασίας, κύριο Γιακουμάτο, καθώς και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κύριο Μανιατάκη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολ/δας, Τσιλφίδης Αναστάσιος, επισημάνει το πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή της Εορδαίας και αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην επιχείρηση της ΔΕΗ ζητάει την άμεση και δραστική παρέμβαση του κ. Υπουργού.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει:

« Κύριε Υπουργέ,

όπως γνωρίζεται οι δραστηριότητες της επιχείρησης της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας μας, κατά ποσοστό 70% αναπτύσσονται στο Λεκανοπέδιο της Πτολ/δας.

Παρόλα αυτά το πρόβλημα της ανεργίας με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα οξυμένο.

Στην επιχείρηση της ΔΕΗ απασχολούνται σήμερα περίπου 6.500 χιλιάδες εργαζόμενοι (μόνιμο προσωπικό) καθώς και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα (σε εργολάβους). Οι απαιτήσεις όμως σε προσωπικό δεν καλύπτονται με τους παραπάνω αριθμούς και η ανάγκη για νέες προσλήψεις είναι επιτακτική. Επιτακτική είναι επίσης η ανάγκη για την είσοδο στην επιχείρηση νέας τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης.

Στον χώρο της ΔΕΗ όμως παρατηρείται το εξής δυσάρεστο φαινόμενο, παλιοί εργαζόμενοι της επιχείρησης οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση παραμένουν και εργάζονται στην ΔΕΗ στερώντας έτσι την ευκαιρία για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για νέες προσλήψεις και ανανέωση του προσωπικού.

Υπολογίζεται ότι στα Ορυχεία και στους ΑΗΣ ο αριθμός αυτών των εργαζομένων ανέρχεται περίπου στα 800 άτομα.

Δηλαδή τουλάχιστον 800 νέες θέσεις εργασίας για τους νέους της περιοχής.

Γνωρίζοντας λοιπόν την ευαισθησία σας στο θέμα της ανεργίας των νέων της χώρας μας, απευθύνομαι σε εσάς και σας παρακαλώ να προβείτε σε ενέργειες που εσείς κρίνεται απαραίτητες προκειμένου να αντιμετωπισθεί το παραπάνω πρόβλημα και να αποχωρήσουν από την επιχείρηση της ΔΕΗ οι συνάδελφοι οι οποίοι πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση.»

Με ενδιαφέρον αναμένεται η άμεση απάντηση του κύριου Υπουργού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.

ΤΣΙΛΦΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

www.ptolemaida.net/costas/

One Comment

  1. 659.open20h

    14/12/2005 at 18:43

    800 + 800 = 1600 νέες θέσεις εργασίας τώρα………
    να μπουν νέοι άνθρωποι που θα δουλεύουν με τα μισά λεφτά και
    θα παράγουν και τετραπλάσιο έργο………

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: