Το φως του κόσμου στη σκιά της Ακρόπολης

By on 20/06/2009

Το φως του κόσμου στη σκιά της ΑκρόποληςΤα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα σήμερα στην Ελλάδα. Στο σημαντικότερο μνημείο της ανθρωπότητας, στη σκιά του Ιερού Βράχου, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Το παρών στα εγκαίνια θα δώσουν 300 περίπου προσκεκλημένοι.

Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Μάτι Βανχάνεν, ο πρωθυπουργός της Κίνας, Ουέν Ζιαμπάο, ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ, Νγκουέν Ταν Ντουνγκ, αρχηγοί άλλων κρατών, το Υπουργικό μας Συμβούλιο, αρχηγοί των κομμάτων και οι Ευρωπαίοι Επίτροποι. Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, ο πρόεδρος της UNESCO, τέως πρωθυπουργοί και τέως πρόεδροι της Δημοκρατίας, τέως πουργοί Πολιτισμού και εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη».

πηγή: zougla.gr

4 Comments

 1. 3192.sinti

  22/06/2009 at 01:02

  Το νέο μουσείο στο internet

  Η τελετή εγκαινίων ήταν μεγαλοπρεπής, η ιστορία που φιλοξενείται στο νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι τεράστια. Το μουσείο όμως φιλοδοξεί να εντυπωσιάσει και στο διαδίκτυο με το νέο του site.

  Κάνοντας κλίκ στο http://www.theacropolismuseum.gr ο επισκέπτης έχει την ικανότητα να πλοηγηθεί εικονικά στο μουσείο και τους εκθεσιακούς χώρους του, γνωρίζοντας από το σπίτι την ιστορία των εκθεμάτων και του ίδιου του μουσείου.

  Μία από τις καινοτομίες του site είναι η λειτουργία συστήματος e-ticketing όπως συμβαίνει και στα μεγάλα μουσεία του εξωτερικού. Με πολύ εύκολο τρόπο από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο μπορεί κάποιος να αγοράσει το εισιτήριο του για το Μουσείο προσδιορίζοντας μάλιστα την μέρα και ώρα επίσκεψης.

  Nooz.gr

 2. 5305.zeden

  22/06/2009 at 04:36

  Καλά όλα αυτά αλλά τα μάρμαρα δεν βλέπω να έρχονται πίσω!!

 3. 77.mmingos

  22/06/2009 at 06:51

  σιγά μην γυρίσουν… για πονόψυχους τους έχεις τους Άγγλους ;

 4. 5175.aristarXos

  22/06/2009 at 06:55

  ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΑ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ????ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ…ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΡΕ ΦΛΩΡΑΚΙΑ..

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: