Οδηγίες προς ενηλίκους για μία πιο θετική καθημερινότητα

By on 12/12/2016

Γιατί, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους!

Η καθημερινή ζωή του καθενός: μία ολόκληρη ιστορία! Ο καθένας “κουβαλάει τον δικό του σταυρό” θα πει κανείς, αλλά και “ο καθένας είναι μοναδικός, ανυπέρβλητος”. Ωστόσο, μπροστά στις δυσκολίες της καθημερινότητας, της ρουτίνας, συχνά, πολλοί από εμάς λυγίζουν.

Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε τη διαδικασία αυτή, να μην την πάρουμε αψήφιστα, να υπενθυμίζουμε κάθε φορά στον εαυτό μας, τις ανάγκες που έχουμε και να φροντίζουμε -όσο μπορούμε- να τις ικανοποιήσουμε…

Δεν μιλάμε για φοβερά πράγματα, δεν μιλάμε για σπίτια, αυτοκίνητα, πολυτέλειες (βέβαια κι αυτά καλοδεχούμενα είναι, αλλά εδώ δεν μιλάμε για αυτά!).

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να φροντίζουμε τον εαυτό μας μέσα στο σύμπαν της καθημερινότητας μας, Τι ελάχιστο μπορούμε να μας προσφέρουμε για να νιώσουμε πιο καλά, πιο θετικά, πιο ευχάριστα; Τα εξής τρία συν ένα:

1. Ανθρώπινη συναναστροφή

Oι άνθρωποι γύρω μας, όσοι μας αγαπούν κι όσοι εμείς αγαπάμε, είναι ένα στήριγμα. Το γέλιο τους, η καλοσύνη τους, η καλημέρα τους. Ξεκινήστε με μια ζεστή καλημέρα στον/στην σύντροφο σας, στο παιδί σας, στον συνάδελφο σας.

2. Οργάνωση του χρόνου μας σύμφωνα με τις δυνατότητές μας

3+1 οδηγίες προς ενηλίκους για μία πιο θετική καθημερινότητα

Μην αναβάλλετε για αύριο αυτό που μπορείτε να κάνετε σήμερα (έτσι και αλλιώς μπροστά σας θα το βρείτε!) αλλά και μην διστάσετε να μεταθέσετε για αύριο αυτό που δεν προλαβαίνετε να το τελειώσετε σήμερα… Με λίγα λόγια μην πιέζεστε εσείς, πιέζοντας τον χρόνο σας!

3. Φροντίδα του εαυτού μας

Οι μικρές πράξεις καθημερινής υγιεινής έχουν δυσανάλογα μεγάλη σημασία. Ένα ζεστό μπάνιο, μία καθαρή αλλαξιά ρούχα, η αίσθηση της προσωπικής περιποίησης, αναζωογονούν και υπενθυμίζουν την σημασία του εαυτού μας… από εμάς τους ίδιους!

4. Υπενθύμιση ότι η αξία των γευμάτων δεν είναι μόνο διατροφική

3+1 οδηγίες προς ενηλίκους για μία πιο θετική καθημερινότητα

Ένα φαγητό σημαίνει πολλά περισσότερα μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Όσοι έχουν φάει κρύο φαγητό σε ταπεράκι, ξέρουν! Μην τρώτε λοιπόν, κρύο φαγητό σε ταπεράκι! Τουλάχιστον, ξαναζεστάνετέ το! Σημασία δεν έχει μόνο η θερμοκρασία, σημασία έχει η ζεστασιά με την οποία περιβάλλουμε τον εαυτό μας, η απόδειξη ότι νοιαζόμαστε για τον εαυτό μας, ότι φροντίζουμε τις μικρές καθημερινές λεπτομέρειες…

Τα παραπάνω 4 σημεία δεν είναι παρά μόνο ενδεικτικά, μπορεί ο καθένας να προσθέσει δεκάδες άλλα δικά του, σε τομείς που τον αφορούν και γνωρίζει καλύτερα. Μην ξεχνάτε ότι πάνω απ’ όλα η αξία τέτοιων πράξεων είναι συμβολική και σκοπό έχει να μας υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία την σημασία της ΜΗ παραίτησης σε μία ισοπεδωτική ρουτίνα!

 

 

________________

pathfinder

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: