Την Παρασκευή πρεμιέρα με την «Μπλόφα»

By on 08/11/2007

Την Παρασκευή πρεμιέρα με την «Μπλόφα»


Το έργο της Μίνας Πέτρου- Βενετσάνου «Η Μπλόφα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κοντορίκου θα ανεβάσει αυτή τη Παρασκευή, και για δέκα παραστάσεις από τις 9 μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου, η θεατρική ομάδα «Οχληροί» που στεγάζεται στο ισόγειο του πρώην κτιρίου της Περιφέρειας, όπου στεγάζεται τώρα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου).

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο θίασος το βράδυ της Τρίτης, οι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης της παράστασης μίλησαν για το νέο τους «ατόπημα», το οποίο και ευχήθηκαν να αγκαλιάσει ο κόσμος ενώ μιλώντας για το έργο ο σκηνοθέτης Γιώργος Κοντορίκος είπε χαρακτηριστικά « δεν ξέρω αν θα δώσουμε λύσεις, το θέατρο είναι για να προβληματίζει και όχι για να δίνει λύσεις».
Από την πλευρά της η Φωτεινή Χατζάρα, κάλεσε τον κόσμο όταν πάει να δει την «Μπλόφα» να έχει «ανοιχτό το μυαλό και την ψυχή, γιατί το έργο πραγματεύεται δύσκολες καθημερινές καταστάσεις, ανθρώπων της διπλανής πόρτας.

One Comment

 1. 640.eltzk

  14/11/2007 at 23:57

  Χθές βράδυ πήγα στην παράσταση των Οχληρών, μετά από τα πολύ θετικά σχόλια μέλους της ιστοσελίδας,- του Λία-.
  Είδα μια συγκλονιστική παράσταση !!!!!!
  Φοβερές ερμηνείες, πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση με ανάμεικτα συναισθήματα οργής, μίσους, λύπης και αφόρητου πόνου . Είχα χρόνια να δώ παράσταση που να με παρασύρει στα δρώμενα του έργου και να συμπάσχω μαζί τους .
  Μια εξαιρετική παράσταση που ανεπιφύλακτα τη συνιστώ γιατί έχει αξιόλογες ερμηνείες και θα ταυτιστεί κανείς με τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών, μια και οι καταστάσεις που διαδραματίζονται, είναι ίσως δικά μας βιώματα ή όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράστασης "αφορά ανθρώπους τής διπλανής μας πόρτας ".
  Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την συμβολή της ομάδας των Οχληρών στην πολιτιστική μας άνοδο που χάρη στις διαρκείς τους καλλιτεχνικές αναζητήσεις, μας βγάζουν απο το τέλμα των ανούσιων θεαμάτων που μόνο σκοπό έχουν την ευτέλεια.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: