ΤΑ «ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

By on 03/12/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, αποτίνοντας ελάχιστο φόρο τιμής στο πρόσωπο του ακούραστου εργάτη του πολιτισμού και της ιστορικής κληρονομιάς μας, κ. Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου και σεβόμενη την επιθυμία του εκλιπόντος Προέδρου του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών και Προέδρου του Ιστορικού – Λαογραφικού & Φυσικής Ιστορίας Μουσείου Κοζάνης, προέβη στην αποστολή της 17ης έκδοσης του τελευταίου συγγράμματος «ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» σ’ όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Κοζάνης.

Ο Κ. Σιαμπανόπουλος είχε εκφράσει αυτήν την επιθυμία στην πρόσφατη συνάντηση που είχε κατ’ ιδίαν με τον Νομάρχη Κοζάνης, Ιορδάνη Ανδρεάδη, στον οποίο κατέθεσε την πρότασή του για διανομή της έκδοσης στους νέους του τόπου μας, λαμβάνοντας θετική απάντηση και σχετική διαβεβαίωση. Η απόφαση της διανομής του περιοδικού στα σχολεία λήφθηκε λίγες μέρες πριν από το θάνατο του αείμνηστου δασκάλου και συμπεριλήφθηκε στο ψήφισμα της έκτακτης συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε στις 26/11/2005.

Ο τόμος αυτός, που είναι το τελευταίο σύγγραμμα που επιμελήθηκε ο αείμνηστος δάσκαλος, περιλαμβάνει άρθρα, μελέτες, διηγήματα και επιστημονικές έρευνες με σημείο αναφοράς τη ζωή, την παράδοση και την πνευματική δημιουργία στο Νομό Κοζάνης και στον ευρύτερο Δυτικομακεδονικό χώρο. Κείμενα για την Ελληνορθόδοξη Παράδοση, το Γιώργο Λασσάνη και τον Λεωνίδα Παπασιώπη, τη Μακεδονική Λαογνωσία, τα Δημοτικά τραγούδια, τις Αποκριές και τα Κόλιαντα είναι μερικά από τα 46 θέματα του περιοδικού, τρία εκ των οποίων ανήκουν στον εκλιπόντα Πρόεδρο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών.

Η αποστολή αυτού του συγγράμματος στα σχολεία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αγαστή και διαρκή συνεργασία μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης και του Δ.Σ. του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης και ο εμπλουτισμός των σχολικών βιβλιοθηκών του Νομού Κοζάνης με την εν λόγω έκδοση στοχεύει στο να συμβάλλει στη γνώση, τη διάδοση και τη μεταλαμπάδευση των στοιχείων του πολιτισμού μας στις νεότερες γενιές, στα χνάρια της μεγάλης πνευματικής παρακαταθήκης που μας άφησε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: