O Βασίλης Πρατσινάκης στην Πτολεμαΐδα

By on 10/03/2023

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ   

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 μαρτιου 2023

Το τέλος του κόσμου (Πτολεμαιδα)

 

‘’Άγριος άνεμος’’ θα φυσήξει και θα φέρει τα νέα τραγούδια του δίσκου ‘’Αγριος άνεμος’’ και αλλά παλιότερα στο ‘’Τέλος του Κόσμου’’ στη Πτολεμαΐδα την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ  μέσα από  γνωστές μελωδίες, ήχους και τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε και μεγαλώσαμε μαζί τους, σ ένα πρόγραμμα με  έντεχνα, λαϊκά αλλά Κρητικά τραγούδια πρόγραμμα που συνεχίζει και φέτος αυτό που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια σε μουσικές σκηνές της πόλης της Θεσσαλονίκης (‘’ΜΥΣΤΙΚΟ’’, ‘’ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ’’,  ‘’ΒΑΡΔΙΑ’’, ‘’ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ’’) με την αγάπη και το μεράκι στο τραγούδι και στη μουσική περιοδεύοντας ανα την Ελλάδα

Μαζι του οι Αντώνης Κουμανδράκης στη κιθάρα και ο Γιωργος Φακαλης στο  μπουζούκι 

Στο ρεπερτόριο του φροντίζει να περιλάβει μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια της σύγχρονης λαϊκής ανθολογίας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα είδη και τις εποχές, προτείνοντας μια αρμονική συνεύρεση και μια ισορροπημένη ακρόαση. Ανιχνεύοντας παλιούς και νέους μουσικούς δρόμους, στο πρόγραμμα συναντά και πάλι συνθέτες και στιχουργούς που αγάπησε και τραγούδησε στο παρελθόν. Έτσι, παρουσιάζοντας με φρέσκο τρόπο τραγούδια της προσωπικής του επιλογής, προτείνει παραστάσεις όπου συναντιούνται ο Σαββόπουλος με τον Τσιτσάνη και ο Μάλαμας με τον Ξυλούρη, ο «ηλεκτρισμός» με το λαούτο και το βιολί, οι παλιές με τις καινούργιες μελωδίες, οι μουσικοί με το κοινό τους. Στο πρόγραμμα του δεν λείπουν και κάποια παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τραγούδια από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.

Από τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νίκο Ξυδάκη Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Ζούδιαρη,  Θανάση Παπακωνσταντινου, Δήμο Μούτση, Γιάννη Μαρκοπούλου, Θάνο Μικρούτσικο, Σταύρο Ξαρχάκο, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Κουγιουμτζή,  Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι ως τους Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη, ένα πρόγραμμα – ταξίδι στη Ελληνική μουσική.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Βασίλης Πρατσινάκης το 2021 κυκοφορησε το δίσκο ‘’Άγριος άνεμος’’ από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Τραγούδια που τα δένουν ο αυθορμητισμός, η ευαισθησία και η απλότητα της έκφρασης του καλλιτέχνη. ‘’Άγριος άνεμος’’ θα φυσήξει και θα φέρει τραγούδια γεμάτα συναίσθημα.

Στο δίσκο περιέχονται τραγούδια του Γιώργου Καζαντζή, του Ανδρέα Θωμόπουλου, του Απόστολου Ρίζου, του Γιάννη Καρασάββα, του Γιάννη Γεωργιλά, του Γιάννη Φιλιπουπολίτη, μια διασκευή του ριζίτικου «Αγρίμια κι αγριμάκια μου» από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη και ένα τραγούδι του Ευγένιου Δερμιτασογλου απο ζωντανή ηχογράφηση που έγινε στη Βάρδια, μουσική σκηνή με την οποία ο Βασίλης συνδέθηκε για αρκετά χρόνια.

Στιχουργικά ντύνουν τα τραγούδια η Ναντίνα Κυριαζή, η Σοφία Κατζούρη, η Χρυσούλα Διπλάρη, ο Αγάπιος Αγαπίου, ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, ο Ανδρέας Θωμόπουλος και ο Κωνσταντίνος Χρυσανθάκης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 

Νέοι τραγουδοποιοί του εμπιστεύτηκαν τραγούδια όπως το ‘’Οι τρελοι του κόσμου’’ σε μουσική του Γιάννη Γεωργιλά και στίχους Έλλης Καραμόσχλου, αλλά και η ‘’Κιτρινη Σκόνη’’, και ‘’Γύρω κόσμος’’ σε μουσική Παναγιώτη Δόβρη και στίχους Κωνσταντίνου Χρυσανθάκη

LINK

Και από το δισκο ‘’Αγριος ανεμος’’

https://youtu.be/pg9vFmfAtGw

https://youtu.be/sqHfPXaUXOw

https://youtu.be/CVqSW5Nrh0I

https://youtu.be/2OpDOgKUCuQ

https://youtu.be/uDe2WFvkZIA

https://youtu.be/lM0Hoy4-4CY

Από live εμφανισεις

https://youtu.be/t4_OY2ZaWRI

https://youtu.be/oiCxLbnl_JU

https://youtu.be/mfgmQMI0zJs

https://youtu.be/IrGi5VhnvZk

https://youtu.be/nLvWLR3nJY0

https://youtu.be/gl5rlLCJcX0

https://youtu.be/aytcjdnslH4

https://youtu.be/C0EcH0TmtDQ

https://youtu.be/-4cz4JJnH7I

https://youtu.be/b-A7ubd6Pe4

https://youtu.be/zJepjPAKjQk

https://youtu.be/D0yRktXmUz4

https://youtu.be/qBfNagWki2M

 

social media ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗ

fb page

twitter https://twitter.com/VPratsinakis

youtube channel

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το τέλος του κόσμου 

Κωνσταντινουπόλεως 21, Πτολεμαΐδα

Ώρα έναρξης: 22:30

Τηλ κρατήσεων: 6984254765

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: