Νέα σελίδα στην αγροτική οικονομία γύρισε η Δυτική Μακεδονία

By on 31/08/2006

Νέα σελίδα στην αγροτική οικονομία γύρισε η δυτική Μακεδονία που στόχο έχει να γίνει η ενεργειακή περιφέρεια της χώρας, ύστερα από την χθεσινή Τρίτη συγκομιδή της σοδειάς ελαιοκράμβης σε πειραματική καλλιέργεια στο Δ.Δ Καλονερίου του Δήμου Ασκίου.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης που βρέθηκε επί τόπου, στην Δυτική Μακεδονία καλλιεργούνται πειραματικά 600 στρέμματα ελαιοκράμβης και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ο κ. Λεούδης σημείωσε πως η καλλιέργεια ελαιοκράμβης αποφέρει 20%-30% υψηλότερο εισόδημα από ότι μια συμβατική καλλιέργεια χωρίς πρόσθετες επενδύσεις σε νέα μηχανήματα, ενώ η απορρόφηση της γίνεται μέσω συμβολαίων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο ανάπτυξης της καλλιέργειας θα ξεκινήσει κύκλο ημερίδων με στόχο την αναλυτική ενημέρωση των ενδιαφερομένων αγροτών.

Απο ert.gr
[Αποστολή απο LAMBIS_7]

One Comment

  1. 659.open20h

    31/08/2006 at 09:02

    σύμφωνα με πληροφορίες του γιαπρακιού ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης που βρέθηκε επί τόπου έχασε 5 κιλά βλέποντας τη συγκομιδή της σοδειάς ελαιοκράμβης σε πειραματική καλλιέργεια στο Δ.Δ Καλονερίου του Δήμου Ασκίου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: